Francia vizsgálat: A streaming ipar masszívan átveri az előadókat

Francia vizsgálat: A streaming ipar masszívan átveri az előadókat

Manipulálják a legnagyobb streaming zenei szolgáltatók online hallgatottsági számait. Egy most közzétett dokumentum szerint 2021-ben Franciaországban 1 és 3 milliárd között volt a hamis hallgatottság, vagyis vagy az összes lejátszás 1-3 százaléka.
 
Hangok Szárnyán – zenés lélekszalon a belső békéért

Hangok Szárnyán – zenés lélekszalon a belső békéért

Schwartz Dávidot pontosan tizenöt évvel ezelőtt ismerhette meg a nagyérdemű, az Esti Showder tehetségkutatójában, ahol a We are the world című világslágerrel belopta magát a közönség és a zsűri szívébe. Szintén a műsornak köszönhetően ismerkedtek meg Louanda Bird Abreu...
 
 
Csíkosított LGT dalok a Kongresszusi Központban

Csíkosított LGT dalok a Kongresszusi Központban

A dal a miénk – különleges produkció született meg a Csík zenekar és az LGT zenéjének keveredésével. A lemez és a turné is osztatlan sikert aratott, az év lezárásaként pedig a közreműködők dupla koncertet adtak a Budapest Kongresszusi Központban.
 
Fotó: QUACK/FB

Nem kacsa: lemezbemutatót tart a Peronban a QUACK

A Komárom-Esztergom megyei QUACK zenekar új albummal jelentkezik, “Nemcsak Tánc!” címmel. A december 30-i megjelenés napján a közönség élőben is meghallgathatja a lemezt a tatai Peron Music Club-ban.
 
Amikor a dallamos garázsrock és a punk találkozik a hormonoktól mentes, érett szexet követelő indie rockkal

Amikor a dallamos garázsrock és a punk találkozik a hormonoktól mentes, érett szexet követelő indie rockkal

Budapesten búcsúztatja az évet a The Trousers. December 28-án, szerdán lépnerk fel a Robotban a Jackmans, valamint a HallucinatorZ társaságában.
 
Machine Gun Kelly Budapestre jön

Első magyarországi koncertjét adja 2023. júniusában Machine Gun Kelly

Friss nagylemeze egyből a Billboard 200-as lista vezető helyére került és a jövő évi Grammy-jelöltek között is megtalálható. Machine Gun Kelly mindeközben túl van van egy telt házas stadion- és arénaturnén, rendszeresen játszik filmekben, jövőre pedig végre mi is megnézhetjük...
 
 
1998/2022. (C.A.F.B./FB)

C.A.F.B.: Ugyanazt csináljuk mint régen, csak pár évvel idősebben – közeleg a nagy punkünnep

Közeleg a punkzenéért rajongók kedvenc év végi minifesztiválja, olyan visszatérő legendákkal, mint a Hétköznapi Csalódások, a Hatóságilag Tilos, vagy éppen a ’90-es évek szintén mai napig meghatározó idolja, a C.A.F.B.. A December 17-i buli kapcsán az USA-ból érkező Szakácsi...
 
A Massive Attack egykori énekesnőjével kooperált a Belau

A Massive Attack egykori énekesnőjével kooperált a Belau

A nemzetközi zenei színtéren is egyre ismertebb Belau az elmúlt években komoly sikereket ért el két koncepcionális albumával. Az Európa-szerte sokat koncertező zenekar most a sokak által ismert Massive Attack lemez, a Mezzanine "női hangjával", Sarah Jay Hawley-vel alkotott.
 
Fotó: Révész Sándor/FB (2021.)

Ajándék: Révész Sándor újra felénekelte a Piramis ünnepi klasszikusát

Az új köntösbe csomagolt Ajándékot idén maga a Piramis egykori frontembere hozta el zenésztársával, a Máté Péter-díjas Menyhárt Jánossal.
 
Fotó: MTI

Koncertek a Mikulásgyárban

Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a Mikulásgyár, ahol december 22-ig várják az ajándékokat.
 
Dalszövegekkel üzen neked karácsonyra a Budapest Park

Igazgyöngyök – Dalszövegekkel üzen neked karácsonyra a Budapest Park

Pozitív, szívmelengető, ugyanakkor elgondolkodtató plakátokba ütközhetünk lépten-nyomon decemberben Budapesten. A Budapest Park karácsonyi kampányának középpontjában ugyanis a szeretet áll, de nem a megszokott módon közelítették meg a témát.
 
 A dal mindenkié – Óévbúcsúztató Csík Zenekar-Presser Gábor-Karácsony János koncert

A dal mindenkié – Óévbúcsúztató Csík Zenekar-Presser Gábor-Karácsony János koncert

A Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János egy kétéves turné keretében mutatja be országhatáron belül és a határon túl a 2020-ban megjelent lemezt, amelynek végén 2022. december 28-án a Budapesti Kongresszusi Központba érkezik a produkció.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek