A csúcsot támadja a Brains legújabb klipjében

A csúcsot támadja a Brains legújabb klipjében

Ha a hegy nem megy Mohamedhez... A Brains legújabb klipjében, a zenekar frontembere, Columbo átvitt értelemben és szó szerint is feljut a hegy csúcsára.
 
Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson új filmjéhez írt filmzenét Gruff Rhys

Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson új filmjéhez írt filmzenét Gruff Rhys

Február 24-én, egy dupla album formájában jelenteti meg azt a filmzenét, melyet a "The Almond and the Seahorse" című filmhez készített, mindezt a Rough Trade Records gondozásában.
 
 
Fotó: JaMese/FB

JaMese – jubileumos lemezbemutató a MáraiKultban

A JaMese zenekar fennállásnak 10. évében jelenik meg a negyedik albuma, "Odaát, Idebent" címmel. Lemezbemutató koncertjük 2023. február 23-án lesz a Krisztina téren található Márai Sándor Művelődési Házban.
 
Ékszerek zenészek használt gitárhúrjaiból? Az Iron Maiden is csatlakozott!

Ékszerek zenészek használt gitárhúrjaiból? Az Iron Maiden is csatlakozott!

A Szekszárdi Hírek vette észre, hogy a legendás zenekar új vállalkozásba fogott: a bevétel azonban nem a saját kasszájukban csörög.
 
Fotó: YouTube

Steve Vai elhozza Budapestre a Hydra-gitárt

A Hdyra egy nagyon különleges gitár, amelynek három nyaka van, egy igazi gitárszörnyeteg, amelyet Vai álmodott meg és természetesen a lemezen is hallható. Április 12-én az Akvárium Klubban élőben is hallhatjuk.
 
I'll Remember You: 88 éves lenne a Király – a Magyar Elvis Klub is ünnepel

I'll Remember You: 88 éves lenne a Király – a Magyar Elvis Klub is megemlékezik róla

Ha a popzenének külön időszámítása lenne, minden bizonnyal Elvis Presley születési dátuma lenne az origó. Bono, a U2 frontembere frappáns megfogalmazása szerint "Elvis volt a popzene ősrobbanása", John Lennon pedig csak annyit mondott nemes egyszerűséggel: "Elvis előtt nem volt semmi"...
 
 
 A kazetta úgyis elveszett: dupla vinylen megjelenik a Korai Öröm legelső anyaga

A kazetta úgyis elveszett: dupla vinylen megjelenik a Korai Öröm legelső anyaga

A most vinylen megjelenő anyag 1993-ban audiokazettán látott napvilágot. A felvételeket néhány más, később rögzített számmal kiegészülve a Trottel Records adja ki.
 
Carmen  – egy kővel a kezében

Carmen – egy kővel a kezében

Georges Bizet Carmen című operáját adják elő jövőre a Szentmargitbányai Kőfejtőben. A művet 2023. július 12-től láthatja a közönség Kristíne Opolais főszereplésével, Arnaud Bernard rendezésében.
 
Fotó: MORDÁI/FB

Jordániától Kalifornián át Szegedig: csak adott koordinátákon hallgatható meg a MORDÁI új albuma

A népzenei hagyományokból táplálkozó, azt erősen pszichedelikus elemekkel fűszerező MORDÁI egészen különleges módon jelentette meg második nagylemezét. Az akció célja, hogy a virtuális világ megszokott sémáit formabontó módon átültesse a valóságba, ezzel is hangsúlyozva a...
 
Egy fiúbanda ihlette az egyik Turner-díjra jelölt alkotást

Egy fiúbanda ihlette az egyik Turner-díjra jelölt alkotást

Liverpool másodszor ad otthont a Turner-döntősök kiállításának. A díj a világ egyik legnagyobb presztízsű művészeti elismerése. A Turner-díj nyertesét december 7-én jelentik be Liverpoolban. A kiállítás október 20-tól március 19-ig tekitnhető meg.
 
 Átadták az Öröm a Zene Díjakat 11 kategóriában

Öröm a Zene: Az év zenésze egy teljes zenekar lett

Az elismerést olyan emberek kapják, akik sokat tesznek a magyar hangszeres élőzenéért. Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen egyben az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is lebonyolították, amit a Heavy Brains nyert (képünkön).
 
A fotó illusztráció (Alex Green/pexels)

A rendezvényszakmában dolgozol? Akarsz róla beszélni?

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány és a Hétfa Kutatóintézet közös kutatást indított annak érdekében, hogy feltárja a rendezvényszakmai karrierutakhoz szükséges készségeket és tanulható ismereteket. A kérdőívre a válaszokat a meghosszabbított határidőig, szeptember 30-ig...
 
Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Vagy mégis? SEMMI címmel jelent meg az ötödik Elefánt nagylemez, amelyet nemrégiben az általunk is bemutatott Van Harag című zaklatott...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Mi is szeretünk, Kátya! Jótékonysági koncert Tompos Kátya kezeléséért

Kátya kérésére mostanáig csak a szűk szakma tudhatott az állapotáról, ám eljött az idő, hogy a sorsáért aggódó zenészek és a közönség a Fábián Juli Emlékalapítvány közvetítésével segítsen a nagybeteg énekesnőnek. Az alábbiakban az alapítvány közleményét továbbítjuk nektek:

Egy kis grúz faluból a világhírig – a Kobuciban lép fel a Trio Mandili

A Trio Mandili sikertörténete sokak szerint a kaukázusi-archaikus dallamok megszólító erejéről, de szerintünk inkább a lányok tiszta és nagyon szerethető karakteréről szól. Meg persze a zenéről... Május 11-én este a KOBUCI Kertben kilépnek a digitális térből, és élőben is megmutatják, hogy a többszólamú éneklés miért a...
Új koncertek