Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Fotó: Pophouse
Stockholmnak halála után három évvel is fontos Avicii

Stockholmnak halála után három évvel is fontos Avicii

Emlékhelyet alakítanak ki a 28 éves korában elhunyt dj-nek és zenei producernek, Aviciinek a szülővárosában.
 
Jön a film az amerikai zene születéséről – Morgan Freeman-nel

Avicii, Aloe Blacc, Morgan Freeman: America’s Musical Journey

A Morgan Freeman által narrált és Aloe Blacc főszereplésével készült film az Egyesült Államok zenei kultúráját ünnepli, bemutatva a jazz, a blues és a rock ’n'roll születését, körbejárva az országot New Orleanstól Detroitig. Most mindenki számára elérhető.
 
 
Adam Lambert, Rita Ora, David Guetta és Kygo is fellép az Avicii-emlékkoncerten

Adam Lambert, Rita Ora, David Guetta és Kygo is fellép az Avicii-emlékkoncerten

December 5-én Stockholmban nagyszabású tribute koncertet rendez a Tim Bergling Alapítvány a zenész emlékére.
 
Fotó: AVICII Facebook

Posztumusz album érkezik a tavaly elhunyt AVICII-től

Június 6-án érkezik a tavaly tragikus körülmények közt elhunyt Tim Bergling, művésznevén AVICII posztumusz albuma a család támogatásával és egykori zenésztársai közreműködésével – adta hírül a Daily Mail.
 
Fotó: avicii.com

Avicii szülei a fiuk halála után tudták meg, mekkora vagyont örököltek

Avicii családjának tegnapi közlése szerint a pénzből egy alapítványt hoznak létre – olvastuk a Szeretlek Magyarországban.
 
Avicii a Google 2018-as keresési toplistájának élén

Avicii a Google 2018-as keresési toplistájának élén

De ott van az élvonalban a zenei életből Mac Miller, XXXTentacion, Freddie Mercury és Demi Lovato is. Ez utóbbi szerencsére még él...
 
 
Aviciivel közös dal is szerepel Rita Ora új albumán

Aviciivel közös dal is szerepel Rita Ora új albumán

Az albán származású énekesnő pénteken mutatta be második stúdióalbumát, amiről a nagy sikerű „Let You Love Me" már meghódította a slágerlistákat, a videómegosztón rövid idő alatt meghaladta a százmilliós lejátszást.
 
Fotó: NME

Csak most búcsúztatták el Aviciit

Avicii családja, barátai és rajongóinak százai gyűltek össze Svédországban pénteken, hogy emlékezzenek a DJ-re. Arról nem szólnak a híradások, hogy miért vártak hét hónapig a svéd dj tragikus halála után.
 
Még egy zenés film száll be az Oscar-ringbe

Még egy zenés film száll be az Oscar-ringbe

Az Avicii: True Stories című film készítői az amerikai premiert direkt azért csak mostanra időzítették, hogy részt vehessen a jövő évi Oscar-versenyben – írja sajtóértesülésekre hivatkozva a 24.hu.
 
Fotó: Avicii Facebook

Meghalt Avicii – élt 28 évet

Bombaként robbant a hír péntek délután, hogy elhunyt a 28 éves sztár Dj, producer Avicii. Bár elsőként mindenki abban reménykedett, hogy egy újabb cseppet sem humoros pletykáról van szó, sajnos a hír igaznak bizonyult, miután a családja is megerősítette a tényt.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek