Nemzetközi kollab a tiltakozó lengyel nők támogatására

Ahogy a lengyel nők utcára vonulnak, hogy kifejezzék tiltakozásukat az extrém szigorú abortusztörvény módosítás kapcsán, a Kelet-Európai Zeneakadémia (Eastern European Music Academy) kurzus három résztvevője, a lengyel Karo Glazer, a magyar Zsüd és az észt Britt Randma közös dalt készítettek szolidaritásuk és támogatásuk jegyéül.

A fotÓn a magyar rész képviselője, Zsüd
Zsüd a nehéz döntésekről énekel

Már megint rosszul döntöttél...?

Akkor ez a te dalod. A producer, dalszerző, énekes Zsüd vadi új száma nem csak a címében "nehéz". Az elektronikus pop ifjú tehetsége komoly témaválasztásával nem az egyszerűbb úton halad a rajongói toborzásban.
 
Zsüd - újabb ígéretes szobaprojekt a láthatáron

Zsüd – újabb ígéretes szobaprojekt a láthatáron

“Mi csak madarak vagyunk egymás kezében / Készen arra, hogy elrepüljünk és elhagyjuk a földet” - ez a kétsoros, angolról magyarított dalszöveg beköszönő ars poeticája is lehetne az első szerzeményével frissen bemutatkozó Zsüdnek, amely egy újabb ígéretes szobaprojektnek tűnik.
 
 
Jó, még ezt az egy karanténvideót, mert 12 országból rakták össze

Jó, még ezt az egy karanténvideót, mert magyar és 12 országból rakták össze

A magyar The BlackBirds Beatles Emlékzenekar kezdeményezéséhez a világ 12 országából csatlakoztak Beatles-rajongók és zenészek, hogy távol egymástól, mégis egy zenekarként énekeljék el Paul McCartney dalát.
 
Zsoldos Dedi, Gerendást Péter és a THE BLACKBIRDS zenekar is pártolókat keres

Zsoldos Dedi, Gerendás Péter és a THE BLACKBIRDS zenekar is pártolókat keres

Dacára annak – vagy éppen ezért –, hogy a Nagy Központi Ötlet még nem született meg a megmentésükre, egyre-másra bukkannak fel az egymás melletti civil kezdeményezések, amelyeket a zenészek támogatására hoznak létre. Még mindig hisszük, hogy összefogással többre menne a szakma,...
 
Csuja Imrével (is) zenél Czutor Zoltán

Csuja Imrével (is) zenél Czutor Zoltán

Újra színészekkel dolgozik Czutor Zoltán. A Nyers és a Belmondo rockzenekarok dalszövegírója és frontembere Seres Tamás rendező irányításával két olyan produkciónak is főszereplője, amelyekben a zene és a költészet kézen fogva járnak.
 
Pszichedelikus Beatles-est a Hajón

Pszichedelikus Beatles-est a Hajón

Akár a The Bitstől, akár a The Blackbirds-től kapunk sajtóanyagot, a levélíró mindig Magyarország első számú Beatles tribute zenekaraként jelöli meg a saját együttesét. Nem a mi tisztünk eldönteni a sorrendet, mi örülünk, hogy mindkét banda koncertet ad a közeljövőben.
 
 
Fotó: Ati Edge

Rockabillyvel ünnepli meg a Lupa a Strandok Éjszakáját

Július 26-án pedig a Lupa is csatlakozik a Strandok éjszakájához, hajnalig tartó fürdőzéssel, tűzijátékkal és meglepetés filmekkel. Este héttől már jegyet sem kell venni!
 
John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon-est lesz a Pólus Moziban

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje, az IMAGINE digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre világszerte visszatért a mozikba.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek