Dalköltő képzés indul az ELTE-n – Kollár-Klemencz László az ötletgazda

Dalköltő képzés indul a 2024/2025-ös tanévtől az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Az ötlettel Kollár-Klemencz László író, zenész, dalköltő kereste meg az egyetemet.

Dalköltő képzés indul az ELTE-n – Kollár-Klemencz László kezdeményezésére
Fotók: Shelter Amsterdam/FB

Nincs telefonnyomkodás az amszterdami Shelter Clubban

Jövő héten felbolydul a holland főváros, hogy helyszínt adjon kedvenc elektronikus zenei fesztiválunknak, az Amsterdam Dance Eventnek (ADE). Tavaly a számos remek helyszín közül a Shelter klub volt ránk az egyik legnagyobb hatással. Interjú Charro-Nathan Tanamallal, az Shelter Amsterdam...
 
Fotó: Maël BALLAND/pexels.com

Kopogd le a fán

A zene és a ritmus segít, hogy mi mindenben, napestig sorolhatnánk, most a legújabb "gyógyhatására" térünk ki: az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (PPK) kutatói új módszert dolgoztak ki a ritmusérzék felmérésére, amely előre jelzi a gyerekek olvasási és helyesírási...
 
 
BÖBE szerint a féltékenység

BÖBE szerint a féltékenység

BÖBE már második kislemezével vezeti fel novemberben megjelenő debütáló lemezét. A wïsh ï could be you című dal a social media platformokon mutatott tökéletes világ okozta frusztráció témakörét dolgozza fel, az énekesnőtől szokatlanabb, pörgős zenei alappal.
 
Fotó: Magna Cum Laude/FB

Mező Misit a Játékszínben feleltetik

Feleltetés címmel exkluzív pódiumbeszélgetés-sorozat indul a Játékszín Bock Színpadán. Szeptember 8-án 19.30-tól Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar frontembere lesz a vendég.
 
KELTETŐ: Keserédes hangulat, mély érzések – gézakékazég

Keltető: Keserédes hangulat, mély érzések, nyári dal – gézakékazég

A Keltetőben szeretnénk olyan előadókat és zenekarokat bemutatni, akik éppen most rajtolnak és/vagy keveset, esetleg semmit sem szerepeltek eddig a zenei oldalakon. Várjuk a jelentkezéseteket!
 
Fotó: Tuszinger Károly/Lanou FB

Keltető: csipetnyi csill, falásnyi folk, picike pop – Lanou

A Keltetőben szeretnénk olyan előadókat és zenekarokat bemutatni, akik éppen most rajtolnak és/vagy keveset, vagy semmit sem szerepeltek eddig a zenei oldalakon. Várjuk a jelentkezéseteket!
 
 
Egy tehetséges hallgatójának támogatására ad jótékonysági estet az ELTE Alumni

Egy tehetséges hallgatójának támogatására ad jótékonysági estet az ELTE Alumni

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a 2018/19-es tanévben az ELTE Alumni Szervezet, ennek apropóján 2018. december 7-én jótékonysági estet szervez.
 
A Kobuciban bukkan fel a pasi, aki megtalálta Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját

A Kobuciban bukkan fel a pasi, aki megtalálta Paul...

Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az országos Beatles találkozót. Az esemény június 16-án lesz az óbudai Kobuci Kertben, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Viva La Rock! Pünkösdvasárnap Budapesten koncertezik Marco Mendoza

Whitesnake, Thin Lizzy, Blue Murder, The Dead Daisies, Ted Nugent, Bill Ward, Journey – csak néhány jól csengő név a változatos, 1989 óta tartó karrierből. Marco Mendoza nevével egészen biztosan találkoztak már a rock és a hard rock műfajok hazai kedvelői. Szeret visszajárni hazánkba, szólóban már kilencedik alkalommal tér vissza...

Beton.Hofi alteregója a Szelektorban

Telekom Electronic Beats 2024: pop-, klub- és kísérleti zenei műfajban összesen 34 zene jelenik meg május 24-én, és idén először videó kategóriában is várták a pályaműveket.
Új koncertek