A díjtárgy Sipos Balázs üvegművész munkája.

Ma minden kiderül...

2023. április 29-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.
 
Két koncert egy jeggyel a Fonóban

Két koncert egy jeggyel a Fonóban

A Gáspár Károly trió és a Horváth ’Tojás’ Gábor trió eddig soha nem játszott még egy este ugyanazon a színpadon, így nemcsak két koncertnek lehet örülni, hanem a művésztalálkozásoknak is.
 
 
Három éve készül a rendhagyó koncertelőadás, a héten bemutató a Trafóban: BACK-PACK

Örömhír: két magyar album három helyen a nemzetközi toplistákon

A Tárkány Trió lemeze felkerült a World Music Charts Europe toplistájára, valamint a Transglobal World Music Chartsra is. Az utóbbira még egy magyar albumot válogattak be a világzenei szakemberek a világ minden tájáról: Cserepes The Sold Girl című albumát. Ezeken a felületeken más...
 
A Cimbaliband régi slágereket csonagol újra a Fonóban: REMASTER

A Cimbaliband régi slágereket csomagol újra a Fonóban: REMASTER

A Cimbaliband legnépszerűbb műsorában régi slágereket keveriújra, igazítja saját hangzásvilágukhoz. A dalok két nagyszerű vendéggel, Maszkurával és Csorba Lócival együtt szólalnak meg a Fonóban január 28-án.
 
Ma kezdődik a Muzsikás fesztivál

Ma kezdődik a Muzsikás fesztivál

Az ország egyik legrégebben működő népzenei együttese egy év híján egyidős az idén 50 éves táncházmozgalommal. Októberben először saját fesztivált is életre hívtak, amely két helyszínen, október 7-én a Fonóban, október 8-án pedig a Zeneakadémián várja a közönséget.
 
Mától mindenkit vár a Fonó, grand opening hajnalig tartó retro táncházzal szeptember 10-én

Mától mindenkit vár a Fonó, grand opening hajnalig tartó retro táncházzal szeptember 10-én

Szeptember 10-én táncházzal nyitják meg az évadot a Fonó Budai Zeneházban: délután négytől hajnalig a kerthelyiséget és a termeket is változatos programokkal tölti meg Táncház Egyesület. A ház vendéglátása azonban már szeptember 5-étől rendes nyitvatartással várja a vendégeket.
 
 
Nigeri esküvőkön, piknikeken játszott dalok Mdou Moctar új kislemezén

Nigeri esküvőkön, piknikeken játszott dalok Mdou Moctar új kislemezén

Új kislemezzel jelentkezik a nemrég egy Fonogram-díjat és a Bánkitó fesztiválon a magyar közönség tetszését is bezsebelő Mdou Moctar.
 
Fot: Fonogram

A Piramis és Komjáthy György életmű-díjat kapott, megvan az év slágere is – Fonogram 2022

Tizenkilencedik alkalommal adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat. A 25 fős szakmai zsűri 18 műfaji kategóriában ítélt oda díjakat.
 
A fotó illusztráció (Fonó)

Hétfőn Locsolóbál lesz a Fonóban

A talpalávalót a Dűvő Zenekar, Kalász Máté és a vonós sessionök zenészei szolgáltatják majd – a húsvéti sonkahegyek után jól jön majd a tánc... Este nyolckor indul a zene, és nem áll meg éjjel kettőig. Elhervadni idén nem fog senki! :)
 
Temesi Berci megmutatja, hogy jazz nem rétegzene

Temesi Berci megmutatja, hogy jazz nem rétegzene

A nemrégiben Fonogram-díjra jelölt „Time is not a magazine” album a zenész ötödik nagylemeze, amellyel elsősorban a kevés reflektort kapó dobosok előtt tiszteleg.
 
Fotó: Nakanegh Dich

A Fonogram-jelölt Mdou Moctar is ott lesz a Bánkitó Fesztiválon

Három az egyben: megvannak a Fonogram-díj jelöltjei és elkészült a Bánkitó Fesztivál programja is. A kettő között a kapocs az afrikai gitárzene egyre népszerűbb éllovasának számító Mdou Moctar.
 
Szöveg: József Attila, énekel: Fekete Bori

Szöveg: József Attila, ének: Fekete Bori

Szeress, ha kedves az életeM! címmel József Attila megzenésített szerelmes verseit jelenteti meg lemezen Fekete Bori. A Junior Prima díjas énekesnő a közel 80 perces hanganyagot élőben is bemutatja zenésztársaival a Fonóban.
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek