Változtatnának a Fonogram díjon

Lecserélnék a Fonogram díjat

Nem az elbírálás menetén vagy a díjátadón változtatnának – magát a kézzel fogható szobrocskát terveztetnék át (képünkön).
 
Fotó: Kardos Gábor

World Music Charts Europe: 2020 legjobb 50 lemeze között a Besh o droM 20

A zsűrit alkotó 50 világzenei rádiós szakember szavazatai alapján a Fonó több idei nagy sikerű kiadványa közül a Besh o droM 20. születésnapi, jubileumi lemeze került fel a World Music Charts Europe-listára.
 
 
Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője adventi énekeket tanít vasárnaponként videósorozatban, amelybe bárki bekapcsolódhat.
 
Megtartanak egy fesztivált decemberben – úgy igazán, élőben, nézőkkel

Megtartanak egy fesztivált decemberben – úgy igazán, élőben, nézőkkel

A Fonográf fesztivál Komáromban (Komárno) lesz december 3. és 6. között – és nincs köze a magyar zenekarhoz, úgy aposztrofálják magukat, hogy az "igényes kultúra fesztiválja. Egyetlen komncert lesz online, a többit – korlátozott számban – élőben tekinthetik meg a zenére...
 
Fotó: Hillsdom

A Belaut a BBC-ben remixelik

A duó régóta várt, második, Colourwave című albuma tavasszal jelent meg, amely számos pozitív kritikát kapott és több, mint félmillió streamnél jár. A külföldön is egyre sikeresebb zenekar, most a Risk It All című dalához készült remixel jelentkezik, amely a BBC Radio 1-on debütált.
 
Pletykás csajok lemezt adnak ki

Pletykás csajok lemezt adnak ki

A Fonó gondozásában megjelent a BAHORKA Társulat Pletykázó asszonyok című albuma, amelynek lemezbemutató koncertjére épp a lezárások előtti napokban került sor.
 
 
Térben és időben is utazunk a Belau friss klipjében

Térben és időben is utazunk a Belau friss klipjében

A Belau friss lemezét október 12-én mutatja be az A38 Hajón, a CAFe Budapest keretein belül, számos extrával, vendégekkel, egyedi látvánnyal. Az európai turnéjának elmaradó állomásait a lehetőségekhez mérten folyamatosan pótolja, de addig is egy vadonat új videóval vigasztalják...
 
Fotó: Fonó Budai Zeneház

Boldog szülinapot, Fonó!

A nyári szabadtéri Teraszkoncertek után az idén 25 éves Fonó egy különleges jubileumi válogatással indítja útjára az évadot: a Fonó25 Folkfőváros szeptember 16-19. között egyfajta mixe lesz a zeneház több kedvelt sorozatának.
 
Sabina live

Van ebben valami abszurd: lesz főcímdala a Fonogram-díjnak

Azt ugyan nem értjük, miért kell egy, a teljes zenei palettával foglalkozó díjátadónak 1 db szignál, de biztos van rá jó magyarázat, csak mi nem vagyunk eléggé befogadók.
 
Kiütötték a Fonó falát!

Kicsi nekik ez a ház, kirúgták a Fonó oldalát!

De tényleg, ez nem valami szójáték: megnyitották a Pajta falát, így nagy méretű szabad levegős helyszín alakult ki két használható színpaddal: a régi, Pajta-béli nagyszínpad mellett épült egy új kisszínpad a grillteraszon, a zöld növények ölelésében.
 
Hangosan énekelnek: egyveleggel köszönti Kovács Katit a Fonogram Respect Team

Hangosan énekelnek: egyveleggel köszönti Kovács Katit a Fonogram Respect Team

Az eredetileg színpadra tervezett közös zenélés résztvevői úgy gondolták, hogy a megfelelő tiszteletnyilvánítás nem maradhat el, ezért most egy videóban szólaltatják meg a művésznő meghatározó dalait abból az alkalomból, hogy idén Kovács Kati kapta a Fonogram-életműdíjat.
 
Belau

Karibi hangulatban a Belau

A könnyed electronika szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut. A duó régóta várt második, Colourwave című albuma hosszas várakozást követően jelent meg, amelyet élőben ősszel mutatnak majd be Európa-szerte.
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek