Szavazz az év hazai slágerére!

Ha az alábbi 40 dal közül szavazol a kedvencedre, nyerhetsz egy Audio-Technica bluetooth fejhallgatót, illetve egy Budapest Park zenei élménycsomagot (20.000 Ft-os koncertutalvány + Backstage könyv). Az előadó is nyer: a legtöbb szavazattal rendelkező dal megkapja #azévslágere Fonogram-díjat. A szavazás 2024. április 16-án 14:00-kor zárul.

Szavazz az év hazai slágerére!
Megvannak a 2024-es Fonogram-díj várományosai

Depeche Mode, Pogány Induló, Nótár Mary... – színes a felhozatal az idei Fonogramon (is)

Április végén, a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a – 18+1 kategóriában odaítélt –Fonogram-Magyar Zenei Díjat.
 
Fotó: csángálló (lemezborító)

Locsolóbál a Fonóban

Húsvéthétfőn hagyományosan hatalmas táncházzal várnak mindenkit a Fonóban, a Locsolóbálon. Ezen a különleges alkalmon két zenekar is húzza majd a talpalávalót, az Erdőfű és a Csángálló.
 
 
Fotó: Kardos Gábor

Hova lesz a séta? Torta helyett lemezzel ünnepel a Besh o droM

Úgy elszállt ez a 25 év, hogy észre sem vettük... 25 gyertya helyett tíz új dal szerepel a Fonó gondozásában megjelenő új albumon, amit a zenekar Patreon oldalának támogatóin teszteltek le – s úgy tűnik bejött a népeknek. Jubileumi koncert pedig a Dürerben lesz április elején.
 
A fotó illusztráció (CNN)

Szent Patrik nap a Fonóban

A Fonó megnyitása óta hagyomány a Szent Patrik nap megünneplése. A Bran együttes koncerttel és táncházzal köszönti az írek nemzeti ünnepét március 16-án.
 
Hatalmas bulival köszönti a szerb újévet a Fonó

Hatalmas bulival köszönti a szerb újévet a Fonó

Már hagyomány a Fonóban, hogy a város legnagyobb szilveszteri vonós táncháza után januárban a délszláv népek szokásai szerint is elbúcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt.
 
 Los Gringos 30

Los Gringos 30

30 éves jubileumát ünnepli a Los Gringos együttes, a dél-amerikai zenét játszó legendás hazai formáció egykor a Fonó megnyitó rendezvényén is fellépett, most nagyszabású műsorral, több vendéggel térnek vissza erre a színpadra december 2-án.
 
 
Dupla koncerttel ünnepli 40. születésnapját a MAKÁM a Fonóban

A MAKÁM dupla koncerttel ünnepli 40. születésnapját a Fonóban

A Krulik Zoltán vezette zenekar(ok) november 25-én egy különleges estet tart(anak) a Fonóban: megszólalnak 40 év terméséből a legkedveltebb Makám-dalok, de felcsendülnek majd a legújabb formáció vadonatúj dalai is
 
Fotó: Muzsikás/FB

Születésnapi koncertből emlékkoncert: Éri Péter emlékére zenélnek gyermekei és a Muzsikás

Sajnos, nem példa nélküli az eset: mire elérkezett Török Ádám életmű-koncertjének a napja, addigra maga a zenész nem vehetett részt rajta. Éri Péter november 11-én lett volna 70 éves. A Muzsikás előre meghirdetett Fonó-béli koncertjét így az ő emlékének ajánlja. Az együttes...
 
Szia, uram, torokéneklés workshop érdekel?

Szia, uram, torokéneklés workshop érdekel?

A Fonóban ünnepli 30. születésnapját a Huun Huur Tu, akik ezúttal nemcsak koncertet adnak a házban, de torokéneklés-workshopot is tartanak a koncert másnapján.
 
Korda Györgynek és Balázs Klárinak repült a Fonogram-életműdíj

Korda Györgynek és Balázs Klárinak repült a Fonogram-életműdíj

Tegnap este a Budapest Park színpadán derült fény arra, hogy a Fonogram – Magyar Zenei Díj 2023-as életműdíjasa Korda György és Balázs Klári. Az idei elismerések listája továbbá a legendás hangmérnök, Kraft Tamás nevével vált teljessé, aki szakmai életműdíjat kapott.
 
Holtverseny ritkán van a Fonogram-díj életében

Holtverseny ritkán van a Fonogram-díj életében – avagy, úristen, kik az idei nyertesek?

Ritka, de nem példa nélküli a Fonogram-zsűri munkája során a szavazategyenlőség. 2023-ban holtverseny alakult ki a hazai rap/hiphop kategóriában, így Beton.Hofi "PLAYBÁNIA" című albumát, illetve Majka és Molnár Tamás "Azt beszélik a városban" című közös dalát egyaránt szakmai...
 
A díjtárgy Sipos Balázs üvegművész munkája.

Ma minden kiderül...

2023. április 29-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek