Fotó: MayTree/FB

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként két teljes napon át ad ízelítőt a koreai kultúra sokszínűségéből a Koreai Kulturális Központ és Hanyou Alapítvány.
 
Naponta négy fiatal gondol az öngyilkosságra – nekik (is) szól a Konyha új dala

Naponta négy fiatal gondol az öngyilkosságra – nekik (is) szól a Konyha új dala

A Konyha csapata – ahogy az elmúlt három koncert-szezonban – idén tavasztól őszig ismét sok ezer kilométert tölt a turnébuszban.Legfontosabb önálló koncertjükre a budapesti Kobuci Kertben kerül majd sor augusztus 7-én, ahol lassan hat lemezes életművük keresztmetszete mellett a Nem...
 
 
Pirkadattól alkonyatig –  The Rose: Dawn To Dusk Tour (Papp László Aréna, 2024. március 17.)

Pirkadattól alkonyatig – The Rose: Dawn To Dusk Tour (Papp László Aréna, 2024. március 17.)

Egy zenekar Dél-Koreából? Ó, csak egy újabb tinglitangli K-pop banda.... Ó, nem: ezek a srácok hangszereken játszanak, nem is rosszul, és mindezt kiválóan át is tudják adni.
 
Vegán töpörtyű és zongoramuzsika, avagy boomerségünk története

Vegán töpörtyű és zongoramuzsika, avagy boomerségünk története

Ahogy azt híreink között beharangoztuk, a Turbina vacsorakoncerteket szervez (link a cikk végén). Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy meghívtak a keddi eseményre. Minden ízében kiváló este volt...
 
Hit, remény és vérontás – magyarul is megjelent a Nick Cave-interjúkötet

Hit, remény és vérontás – Nick Cave-könyvbemutató koncerttel és partival

A Három Hollóban mutatják be március végén a kiadványt – nem is akárki fordította –, a könyvbemutatót koncert és parti követi majd. A könyv a helyszínen is kapható lesz.
 
Összművészeti BEATLES-est a Kazimírban

Összművészeti BEATLES-est a Kazimírban

Március 23-án, szombaton Marsi József legújabb könyvéből, a „100 Beatles sztori, amit nem ismersz...”- ből olvas fel részleteket a Kazimír színpadán, miközben kiváló zenészek teszik teljessé a Beatles-élményt.
 
 
Magyar Rekord: mi ez a díj, amit a Dirty Slippers most megkapott?

Magyar Rekord: mi ez a díj, amit a Dirty Slippers most megkapott?

Lobó-Szalóky Lázár, Ferenczi Bebi, Vikukel Dániel, Felleg Dominik és Bodrogközy Rita a héten vehették át az elismerést.
 
Fotó: Kocsonyafesztivál

Békacombevő verseny is lesz Miskolcon – és több mint 50 koncert a Kocsonyafesztiválon

Wellhello, Kowalsky meg a Vega, Paddy and the Rats, P.Mobil, R-GO, Bereczki Zoltán, Sub Bass Monster, Ganxsta Zolee X Takács Vilkó – hogy csak párat említsünk a fellépők közül, akik március 8. és 10. a hagyományos miskolci Kocsonyafesztivál fellépői lesznek.
 
Akusztikus vacsorakoncertek a Turbinában – nem büfé-, bisztróügy!

Akusztikus vacsorakoncertek a Turbinában – nem büfé-, bisztróügy!

Lehet, nem ez a legjobb lélektani pillanat, amikor a zenét és az étkezést egy lapon emlegetjük, de azért ez egészen más tészta (...), mint az operaházi büfé*: ez a BISZTRÓZÁS. Zenével.
 
Megvan a Pokolgép új énekese – új klippel debütál

Megvan a Pokolgép új énekese – új klippel debütál

Nemrég arról számoltunk be, hogy 14 év után távozik a Pokolgép éléről Tóth Attila énekes. Akkori közleménye szerint egészségügyi okból, új hír, hogy átvette Gamsz Árpád helyét a Mobilmániában. De vajon ki került az ő helyére?
 
Telekom Electronic Beats Szelektor: utánpótlást kerestetik!

Telekom Electronic Beats Szelektor: utánpótlást kerestetik!

Immáron harmadszor hirdetik meg a Telekom Electronic Beats Szelektor pályázatát, amely a hazai zenei utánpótlást keresi.
 
22 évvel a Run DMC-gyilkosság után megszületethet az ítélet

22 évvel a Run DMC-gyilkosság után megszületethet az ítélet

2002-ben volt hír, hogy New Yorkban meggyilkolták Jam Master Jayt, a Run DMC egyik tagját a három közül. A 37 éves rappert egy zenei stúdióban lőtték fejbe.
 
Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek