Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban
Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – költészet napja Bornai Tiborral

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.
 
A Bánkitó Fesztivál is költözik idén

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
 
 
Koncz Zsuzsa – Aréna: a koncert, amelyre az ember egy életen át emlékezni fog

A koncert, amelyre az ember egy életen át emlékezni fog

A magyar popzene állócsillaga múlt szombaton tizennegyedszer lépett a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.
 
Fotó: Könnyűzenei Technikusok Egyesülete

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
 
Fotó: sinco

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelent Rush című dal, amelyet a Dubioza Kolektiv nem kevésbé...
 
Könyvet írt Révész Sándor

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a...
 
 
Rihanna, Björk, Whitney Houston, Cher, Marilyn Monroe fellépőruhái a Városligetben

Rihanna, Björk, Whitney Houston, Cher, Marilyn Monroe fellépőruhái a Városligetben

A Zene Háza új időszaki tárlata, a Dívák & Ikonok című kiállítás a meghatározó előadóművészek személyes történetein – és eredeti fellépőruháin, jelmezein – keresztül a dívák rendkívüli erejét és kreativitását mutatja be.
 
Fotó: MayTree/FB

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként két teljes napon át ad ízelítőt a koreai kultúra sokszínűségéből a Koreai Kulturális Központ és Hanyou Alapítvány.
 
Naponta négy fiatal gondol az öngyilkosságra – nekik (is) szól a Konyha új dala

Naponta négy fiatal gondol az öngyilkosságra – nekik (is) szól a Konyha új dala

A Konyha csapata – ahogy az elmúlt három koncert-szezonban – idén tavasztól őszig ismét sok ezer kilométert tölt a turnébuszban.Legfontosabb önálló koncertjükre a budapesti Kobuci Kertben kerül majd sor augusztus 7-én, ahol lassan hat lemezes életművük keresztmetszete mellett a Nem...
 
Pirkadattól alkonyatig –  The Rose: Dawn To Dusk Tour (Papp László Aréna, 2024. március 17.)

Pirkadattól alkonyatig – The Rose: Dawn To Dusk Tour (Papp László Aréna, 2024. március 17.)

Egy zenekar Dél-Koreából? Ó, csak egy újabb tinglitangli K-pop banda.... Ó, nem: ezek a srácok hangszereken játszanak, nem is rosszul, és mindezt kiválóan át is tudják adni.
 
Vegán töpörtyű és zongoramuzsika, avagy boomerségünk története

Vegán töpörtyű és zongoramuzsika, avagy boomerségünk története

Ahogy azt híreink között beharangoztuk, a Turbina vacsorakoncerteket szervez (link a cikk végén). Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy meghívtak a keddi eseményre. Minden ízében kiváló este volt...
 
Hit, remény és vérontás – magyarul is megjelent a Nick Cave-interjúkötet

Hit, remény és vérontás – Nick Cave-könyvbemutató koncerttel és partival

A Három Hollóban mutatják be március végén a kiadványt – nem is akárki fordította –, a könyvbemutatót koncert és parti követi majd. A könyv a helyszínen is kapható lesz.
 
Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek