Életműdíjat kapott Tátrai Tibor

Tátrai Tibort életműdíjjal, Oláh Kálmánt az év zeneszerzője, Hujber Szabolcsot pedig az év szövegírója címmel jutalmazták az Artisjus 2020-as díjainak átadóján hétfőn Budapesten, a Dalszerző Expo részeként a Budapest Music Centerben immáron huszadik alkalommal megrendezett gálán.
 
A 70-es és 80-as évek legnagyobb magyar pop-rock történetei a falon

A 70-es és 80-as évek pop-rock története a falon

"Kőbányától az Abbey Road-ig" címmel Vértes György fotóiból nyílik kiállítás Budakalászon, a Kós Károly Művelődési Házban.
 
 
Fotó: Dalriada/FB

A más bánata a mi örömünk: mégis fellép a Dalriada Győrben!

A Dalriada e hét szombaton a németországi Wacken fesztivál téli nagy buliján, a Wacken Winter Nights-on játszott volna, ám a szervezők kénytelen voltak lefújni a rendezvényt a veszélyes időjárási körülmények miatt.
 
Télzáró pogány ünnepély a Dürer Kertben február 16-án

Télzáró pogány ünnepély folkmetállal a Dürer Kertben

Február 16-án visszatér Budapestre a méltán népszerű Kalevala Oroszországból, és három kontinensről hoz magával különleges vendégeket. A népies vonal mellett ezúttal a sötétebb atmoszférájú pogány metalé lesz a főszerep a Dürer Kert kistermében.
 
Fotó: KALEO/FB

Visszatértek az izlandi srácok, akik még a Rolling Stones-szal is turnéztak

Aki tud hawaiiul, annak mond valamit a KALEO szó, ugyanis azt jelenti: HANG. Aki ismeri a KALEO nevű izlandi együttest, az most örül. Aki nem tud sem hawaiiul és nem is ismeri az izlandi srácokat, az most megtanult egy szót és megismert egy olyan bandát, akiktől egyszerűen leesik az álla...
 
Metál Villa fesztivál

Kutyakemping, metálvásár, rockernyaraló: Metál Villa fesztivál Velencén

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Kalapács zenekar szervezésének köszönhetően a Metál Villa fesztivál. A helyszín Velence, ahol június 11. és 14. között a koncerteken kívül például hagyományőrző programokkal is várják a látogatókat.
 
 
Fotó: Mónus Márton/MTI

Szilveszteri bulimérleg: több mint 200 embert vittek a detoxba

Győrfi Pál közleménye szerint balesetek, tűzesetek, verekedések és belgyógyászati rosszullétek mellett több mint 200 embert kellett túlzott alkoholfogyasztás miatt kórházba vinni, mintegy 10 százalékuk kiskorú volt.
 
Fotó: Szigetváry Zsolt (MTI)

Dés Lászlóé a zeneművészeti Prima Primissima!

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat és a Közönségdíjat pénteken este a Müpában.
 
ROCK ON: Öt zenekar indul közös országos turnéra 2020 elején

ROCK ON: Öt zenekar indul közös országos turnéra 2020 elején

A 20 éves születésnapot ünneplő KALAPÁCS már a 2018-as "Örökfekete" utódján dolgozik, és a szintén készülő friss nagylemezét bemutató DALRIADA muzsikusaival fogtak össze a Rock On! Tour-A névre keresztelt közös országos turnén. Hozzájuk csatlakozik a jövőre új albumot tervező...
 
Fotó: Yungblud/FB

Yungbludot egyik száma miatt nem látják szívesen egy kaliforniai iskolában

A héten adtunk hírt arról, hogy az angol zenész is jön nyáron Sopronba. Van azonban olyan hely, ahol nem örülnek annyira a koncertjének...
 
Újpesti Karácsonyi Vásár

Carbonfools, Tolvai Reni, Caramel: koncertek az újpesti karácsonyi vásárban

November 29. és december 23. között, 4 hétvégén át tart a koncertekkel tarkított Karácsonyi Vásár Újpesten a Szent István téren, ahol egy ideiglenes jégpályával is készülnek a szervezők. A programok természetesen ingyenesen látogathatók.
 
Kelis

Kelis márciusban az Akváriumban főzi meg a közönségét

2020. március 3-án jubileumi turnéjának budapesti állomásaként érkezik az Akvárum Klubba az amerikai énekes, dalszerző és séf Kelis, akinek olyan slágereket köszönhetünk, mint a Trick Me vagy a Milkshake.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek