Fotó: ITI/FB

Kiszáll az Intim Torna Illegálból a basszeros

Nagyon furcsa helyzeteket hozott eddig a pandémia. Azon kívül, hogy éhezők viadalává változtatta a szakmákat, köztük a zeneit is, az egyéni sorsok is fordulatot hoztak: van, aki lelépett, van, aki elveszett – reméljük, csak átmenetileg –, s akad, aki megtalálta magát – másban.
 
Egy kis kultúra: a kállai ínségdomb története

Egy kis kultúra: a kállai ínségdomb története

Ha már a kultúráról esett szó ma a FB-oldalunkon, álljon itt egy történet. Csak úgy, érdekességiből, ha a valósággal bárminemű egyezést mutatna, az csak a véletlen műve.
 
 
Fábián Juli Emlékalapítvány

A zeneipari háttérmunkásoknak nyújt segítséget a Fábián Juli Emlékalapítvány

Pályázatot írt ki az elmaradt koncertek, rendezvények miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások (roadok, hang-, video- és fénytechnikusok, sofőrök, turnémenedzserek) számára a Fábián Juli Emlékalapítvány.
 
Kanizsa Feszt

Lesz Kanizsa Feszt: Magyarkanizsán!

Szerbia enyhített a megszorításokon és lehetővé tette a szabadtéri rendezvények megtartását, így kicsit irigykedve nézzük a dátumot. Ami a határ ezen oldalán is jó hír ebben, hogy a magyar zenekarok egy kis levegőhöz juthatnak.
 
Háttérzenél: Szekeres András

Háttérzenél: Szekeres András

Azon már egyszer elpoénkodtunk, hogy hol húzódik a határ minikoncert és háttérzene között, akkor arra jutottunk, hogy a rágó mozdulatokban és az evőeszközökben kell keresni a megoldást. Szerintünk már a zenészeknek tök mindegy, hogy rágcsálsz vagy sem, amíg játszanak – a három...
 
Google

Miért ez ma a Google nyitóoldala – és mi ez egyáltalán?

A rajz egy kalimbát ábrázol, de ha valaki más, jobban hangzó nevet keres, ott van még a mbila, mbira, marimba, karimba, karimbao, likembe, okeme, nhare, matepe, njari, sansu, zanzu, ubo, de ha egyik sem nyerte el az olvasó tetszését, itt van még a hüvelykzongora is :)
 
 
Fotó: Öt Templom Fesztivál

Budapest Bár: Klezmer – Mező Misivel kiegészülve

Az Öt Templom Fesztivál is átköltözött az online világba. Május 14-18. között koncertek, virtuális templom-túrák, és felvételről közvetített istentisztelet is szerepel a műsorfolyamban. A zenei csemegék közt szerepel a 30Y, a Budapest Bár Mező Misivel kiegészülve, Barabás...
 
Geszti

Rímgyáros a karanténban: Geszti Péter új dallal jelentkezett

Új dallal és a hozzá készült animációs videóval jelentkezett kis hazánk egyik legkedveltebb rímgyárosa, Geszti Péter. Az alkotómunkában mellé szegődött KáTé, azaz Kálmán Tamás, akinek a zenei alapot köszönhetjük.
 
A fotó illusztráció

A Fábián Juli alapítvány veszi kézbe a zeneipar munkanélküli dolgozóinak támogatását

Élvonalbeli dj-k játszottak online szombaton a Gödöllői Királyi Kastély díszudvaráról – jótékony céllal: a szervezők a zenei szakma bevétel nélkül maradt dolgozói számára gyűjtenek pénzt.
 
Várkert Bazár

Várkert Online kicsiknek és nagyoknak

Bár a tavaszias időjárás mindannyiunkat a szabadtéri programokra csábítana, egyelőre nem mocoroghatunk. Viszont még mindig vannak olyan online programok, melyek talán egy kicsit elfeledtetik velünk ezt a kellemetlen állapotot.
 
Karantén idején is lehet látványos klipet forgatni!

Karantén idején is lehet látványos klipet forgatni!

Új dallal és egyszerűségében is szépen kidolgozott videóval jelentkezett a Wellhello, ami a lassan már megszokottá váló telefonos, karanténos produkciókkal szemben üdítően hat az emberi szemnek.
 
Kelis

Késve kezdte, ráadás nem volt: Kelis fura bulija az Akváriumban

Langyosan indult, tüzesen folytatódott, hidegzuhannyal végződött a tegnap esti Kelis jubileumi koncert az Akváriumban. És még most is csak pillázunk, mi történt.
 
Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek