A Kobuci a részleges feloldásban bízik

A Kobuci a részleges feloldásban bízik

Nemrég a Barba Negrát kérdeztük a kialakult helyzetről, most a budai rakpart másik végén található, először táncházairól híres, majd Óbuda egyetlen színes felhozatalú, szabadtéri koncerthelyévé formálódott Kobucinak juttattuk el a kérdéseinket, melyekre Nagy Krisztián, a hely...
 
Fotó: Mudra László

A tavaszi nyitóhétvége nyáron lesz a Kobuciban

Egyre inkább úgy tűnik, hogy sajnos az áprilisi és májusi koncertektől is könnyes búcsút kell vennünk. Bár van aki még reménykedik, a Kobuci már most elkezdte átszervezni a programnaptárát.
 
 
Fotó: Kobuci kert

A Kobuci bizakodó

Pillanatnyilag őket nem érinti az éjfélkor kihirdetett veszélyhelyzet, rájuk az 500 fős korlátozás lenne érvényben. A programokat szervezik, a nyitás még a jótékony messzeségben.
 
Fotó: picjumbo.com/Pexels.com

Zene, kultúra, zöld gondolat – 3500 fát ültet a Kobuci Budapest-szerte

A KOBUCI történetének eddigi legradikálisabb zöld vállalását tette közzé: a 2020-as évadtól kezdve a Kert lesz a főváros első koncerthelyszíne, amely semlegesíti karbonlábnyomát.
 
1981. Budapest XIV. Kassák Klub, Kontroll Csoport koncert. Bárdos Deák Ágnes énekes, Iványi Norbert dobos.(Fortepan)

Kontroll Csoport 40 – az első fecske a Kobuci 2020-as évadából

Június 13-án mindenki ott lesz a Kobuciban, aki csak számít... Illetve, akinek számít ez a formáció meg az összes többi, melyek egymással átszövődve meghatározták az underground 30-40 évvel ezelőtti korszakát.
 
Fotó: Kobuci

A Kobuciban még tart a 11. nyár – Zerge összefoglalja az előző 10 évet

Immár újra itt az ősz, és Petőfivel szemben (akinek, szép, mint mindig) én inkább a cinege pártjára állnék ebben a kérdésben, pláne hogy mostanában tényleg hűvös szelek járnak, éjszaka meg egészen hidegek is. Ludaim nincsenek a kert alatt, hogy megfagyjanak, de a csilijeim az...
 
 
A Kobuciban megünneplik a Magyar Dalt

A Kobuciban megünneplik a Magyar Dalt

A Magyar Dal Napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől szeptember második vasárnapján tartották és országos rendezvénnyé vált az esemény, évről évre több tízezer nézővel.
 
Jól indult az augusztus a Kobuciban

Jól indult az augusztus a Kobuciban

The Carbonfools, Szabó Balázs Bandája, 30y, Intim Torna Illegál, Boban Markovic Orkestar – csak egy pár név a Kobuci kert augusztusi repertoárjából.
 
Zaporozsec Vs Roy és Ádám Triò még a próbateremben (Fotó: Zaporozsec)

Zaporozsec vs. Roy és Ádám

Összecsap a két zenekar: július 26-án a Kobuci Kert szabadtéri színpadán mutatják meg, hogy közösen még jobbak.
 
(Szörényi Szabolcs (bal oldalon) és Levente (középen) és Höfner gitárjaik a táncdalfesztiválon)

Életmű-díjjal tüntetik ki Szörényi Leventét és Szörényi Szabolcsot

Szörényi Levente és Szabolcs többek közt Höfner típusú gitárokon is zenélt, amiről számos felvétel és fotó maradt fent, például a nagy múltú táncdal-fesztiválról, vagy az egyik legismertebb Illés dal, a Ne gondold! felvétele. A világhírű hangszerkészítő cég most...
 
Big Daddy Wilson visszatér Óbudára

Big Daddy Wilson ismét beköszön Óbudára

Július 21. és 25. között világhírű zenészek és itthoni mesterek gyűlnek össze a Kobuci kertben, hogy az élő blues örömébe beavassák a közönséget: a VII. Bluesfesztivál minden bizonnyal a fesztivál történetének egyik legerősebb műsorkínálatával várja a közönséget.
 
Kiss Laci, Barabás Béci, Sziámi és sok barátja

Bezár a Gödör utódklubja, a Király utcai NyolcTíz – itt az utolsó koncertbeszámoló, kobucis extrákkal

Bár tudom, hogy a tömegek inkább Müller Péter és barátai koncertjére mentek (jöttek), annál is inkább, mert most egy csomó vendég is fellépett, előre meghirdetve, engem most jobban érdekelt az előzenekar, már csak azért is, mert Müllert (AndFriendst) már sokszor láttam, míg őket...
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek