A Krafwerk mellett Iggy Pop, a Stereo MC, Tom Odell és Steve Aoki is rajta van a Gyárkert utaslistáján

Két napja írtuk meg, hogy jön a Kraftwerk Veszprémbe, az egykori Balaton Bútorgyár területén kialakított Gyárkert KultúrParkba. Akkor még sem a weboldalon, sem a Facebookon nem találtunk részleteket: most megérkezett a teljes "utaslista". A helyszínt a VOLT Produkció Kft. csapata működteti.

Fotó: Iggy Pop/FB
Gyárkert – a nagyszínpad látványterve

Kraftwerk-koncert az egykori Balaton Bútorgyárban

A Lángoló szúrta ki, hogy bár hivatalos bejelentés és csinnadratta (még) nincs, augusztusban Magyarországra jön a Kraftwerk. A csapat legutóbb 2018. február 21-én lépett fel a Papp László Budapest Sportarénában – mintegy kilenc éves szünet után. Jó, hogy nem vártak megint ennyit.
 
Fotó: Kraftwerk

Régi-úk Kraftwerk-album jelenik meg március végén

Még 2020-ban jelentette meg digitálisan a ’70-es években alapított együttes 'Remixes' című válogatásalbumát, amely 2022. március 25-től fizikai formátumban is elérhető lesz végre. Amúgy egy komplett partit lehetne rá szervezni. Mármint a zenére, nem a megjelenésre. Vagy arra is? :)
 
 
A Depeche Mode, a Motörhead, és Whitney Houston is bekerülhet a Hírességek Csarnokába

A Depeche Mode, a Motörhead, a Nine Inch Nails és Whitney Houston is bekerülhet a Hírességek Csarnokába

Október van, tehát ideje volt összeállítani azt a 16 fős mezőnyt a 2020-as Rock & Roll Hall of Fame szavazáshoz, amelyben olyan előadókkal, zenekarokkal találkozhatunk, mint a Depeche Mode, a Nine Inch Nails, a The Notorious B.I.G., a Judas Priest, Whitney Houston vagy a Kraftwerk.
 
Rock and Roll Szabadegyetem: Germán elektrosámánok

Rock and Roll Szabadegyetem: Germán elektrosámánok

Ingyenes rocktörténeti kalandozásban vehet részt az, aki elmegy minden hónap első szerdáján 17:30 és 19:00 között az Örkény könyvesboltba (Budapest, Szent István krt 26). A képzeletbeli túra vezetője: Jávorszky Béla Szilárd zenei szakíró.
 
Fotó: Pexels.com

A bíróság a Kraftwerknek adott igazat egy húsz éve tartó jogvitában

A zenekar és Moses Pelham zenei producer közötti jogvita vége hatással lesz az egész zeneiparra, mert a precedens értékű döntés során szigorította a zenerészletek másolásának, az úgynevezett samplingnek a szabályait az Európai Bíróság – írja a 24.hu.
 
Szavazzatok, ki kerüljön be 2019-ben a Rock & Roll Hírességek Csarnokába!

Szavazzatok, ki kerüljön be 2019-ben a Rock & Roll Hírességek Csarnokába!

Összeállt a 15 fős jelölti-mezőny a 2019-es Rock & Roll Hall of Fame szavazáshoz, ahol olyan előadókkal, zenekarokkal találkozhatunk, mint a Def Leppard, Janet Jackson, a The Cure, a Radiohead, vagy a Kraftwerk.
 
 
Kilenc év után ismét Kraftwerk-koncert lesz Magyarországon!

Kilenc év után ismét Kraftwerk-koncert lesz Magyarországon!

A csaknem fél évszázada létező düsseldorfi elektronikus zenei csapat 2018. február 21-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
 
Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek