A jazz nem hal meg, amíg olyanok képviselik, mint Nicholas Payton!

A jazz nem hal meg, amíg olyanok képviselik, mint Nicholas Payton!

A Get Closer Jazz Fest idén április 6-8 között rendezik meg a MOMKultban olyan világhírű vendégekkel, mint , James Blood Ulmer, Lizz Wright, Pawel Kaczmarczyk triója, a Kuba Wiecek Trió, a Heavy Weather – és Nicholas Payton, akiről most írni fogunk.
 
Fotó: Talabér Géza

Ez nem egy szokásos Európa Kiadó-koncert lesz!

Több szempontból is különleges fellépéssel nyitja az új évet az Európa Kiadó. Menyhárt Jenőéknek ez lesz az első 2018-as koncertje, a MOMKultban új dalt mutatnak be, plusz: ezen az estén a klasszikusok mellett elhangzik a zenekar új felállásában írt összes új száma, mi több: itt...
 
 
A Meseautótól a Carmenig

A Meseautótól a Carmenig

Meseautótól a Carmenig címmel tartanak koncertet a MOM Kulturális Központban, ahol Masa Anita lemezbemutatójára és a Sabbathsong Klezmer Band újévi koncertjére várják a közönséget január 9-én, kedden este.
 
Fotó: Get Closer

A kölyök, az őrült tudós és a joviális nagypapa: az első randevú a Dave Holland Trióval

Érzések, impressziók, asszociációk. Efféléket tudok most csupán megosztani a Dave Holland Trió december 4-i koncertjétől ihletve. Miért nem többet? Szakmaibbat? Mert nem kiművelt, sokkal inkább „botcsinálta” zenész lévén méltatlan lenne tőlem bármilyen kritika vagy elemző...
 
LGT-koncert nem lesz már – de berobog a Zenevonat!

LGT-koncert nem lesz már – de berobog a Zenevonat!

Somló Tamás elvesztése után az LGT ugyan nem koncertezik már, de a legendás zenekar két tagja, Karácsony János és Solti János továbbra is fellép a Zenevonat Szuperkoncerteken. Budapesten hosszú idő után újra először zenélnek majd 2018 március 17-én, a MOM Sportban.
 
Gyűljünk össze: CSEH TAMÁS 75!

Gyűljünk össze: CSEH TAMÁS 75!

Cseh Tamás, Bereményi Géza és Másik János dalai is felcsendülnek majd a Cseh Tamás 75 dupla koncerten, 2018. január 21-én 16.00 és 20.00 órakor a MoMSportban.
 
 
 Som Lajosra emlékeznek majd a Piramis nagykoncertjén

Som Lajosra emlékeznek majd a Piramis nagykoncertjén

Több év után, 2018 márciusában ismét nagy koncertet ad a magyar rock zene legendás zenekara, a Piramis. Az eseményen megemlékeznek az egykori zenésztársukról, Som Lajosról, aki az egyik alapítója volt a zenekarnak.
 
Wolf Kati koncertje élőben követhető a Youtube-on!

Wolf Kati koncertje élőben követhető a Youtube-on!

2017. november 16-án a MOM Kulturális Központban saját zenekarával és egy 40 fős kórussal lép színpadra Wolf Kati, amit az M2 Petőfi TV a saját Youtube csatornáján élőben közvetít!
 
Fotó: Vető Gábor

Presser Gábor dalt írt a Budapest Bárnak

Volume 7 címmel készített új lemezt az idén tizedik születésnapját ünneplő Budapest Bár. A friss anyagon a produkció nyolc énekese szerzőként is szerepel, vadonatúj zenét írt az albumra Presser Gábor is.
 
Mindössze öt akkord... Hey, Jimi!

Mindössze öt akkord... Hey, Jimi!

Nem tudom, illik-e olyan felütéssel kezdeni, hogy Jimi Hendrixet senkinek nem kell bemutatni, de hát aki azt meri mondani magáról, hogy szereti a rockzenét, annak esetében ennek a rövidke félmondatnak meg kell állnia a helyét.
 
A flamenco-pop királyai visszatérnek - Gipsy Kings koncert a MOM Sportban!

A flamenco-pop királyai visszatérnek - Gipsy Kings koncert a MOM Sportban!

Még csak 2017 október közepén tartunk, de már most nyilvánvaló, hogy alig egy év múlva önfeledten fogunk "volárézni" és "bamboléózni" a MOM Sportközpontban, ahová pontosan 2018. október 2-án érkezik a flamenco-pop meghatározó zenekara, a spanyol Gipsy Kings!
 
Sztárparádé a Jimi Hendrix-emlékkoncerten

Sztárparádé a Jimi Hendrix-emlékkoncerten

Novemberben lenne 75 éves minden idők talán legnagyobb gitárosa: Jimi Hendrix emlékére október 29-án a Halper-Hendrix Experiment ad koncertet a fővárosi MOM Sportban, számos vendéggel kiegészülve.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek