Fotók: Mohácsiné Palásti Márta (www.martassist.hu)

MOONHEAD PROG FEST – Megrendezték az Első Magyar Progresszív Rock Fesztivált

Saxon Dave-nek, alias Szász Dávidnak, a Mandrake Moon együttes vezetőjének régi álma volt, hogy összehozzon egy magyar progrock fesztivált. 2023. január 21-én, szombaton mindez sikerült!
 
Azzal ünnepli a Rock and Roll Hall of Fame-be történt beiktatását, hogy kiad egy rockzenei feldolgozásokból álló albumot. (FGotó: Dolly Parton/FB)

Dolly Parton rockalbumot ad ki – Mick Jaggert is meghívta közreműködőnek

A country szupersztár szeret kirándulásokat tenni más műfajokba, talán ezért van, hogy úgy tűnik, ő az, aki sosem öregszik, sőt folyamatosan frissíti a zenéjét és a jelenlétét.
 
 
A Duran Duran szomorú bejelentést tett

Szomorú bejelentést tett a Duran Duran a Rock & Roll Hall of Fame beiktatási ceremóniáján

A Duran Duran gitárosa, Andy Taylor nem tudott részt venni a zenekar szombati beiktatásán a Rock & Roll Hall of Fame-be – kiderült, hogy 4. stádiumú rákot diagnosztizáltak nála.
 
Csillogó fekete lemezeken – Rock and Roll Szabadegyetem a Zene Házában

Csillogó fekete lemezeken – Rock and Roll Szabadegyetem a Zene Házában

Az MZH Multimédiás Könyvtár és Klubban 2022-ben havi rendszerességgel indult állandó program, Rock and Roll Szabadegyetem címmel, ahol a nemzetközi poptörténet legfontosabb folyamatait és előadóit mutatja be Jávorszky Béla Szilárd – a kezdetektől az ötvenes évek alkonyáig.
 
Fotó: iLand Band FB/Mernyó Ferenc

Lemezbemutató koncert egykori East-taggokkal a MOMkult-ban: iLand – Sziget

A Sziget címmel dupla albumot készített az iLand zenekar. A legendás progrock csapat, az East egykori zenészeiből alakult formáció szeptember 6-án a MOMkult-ban mutatja be az anyagot.
 
Fotó: CityRocks

Hatalmasat zúzott a gigazenekar: itt vannak a CityRocks koncertfilmjei

A CityRocks idén egy különleges színpadi koncertet tartott, egy 540 négyzetméteres, három szintes színpadrendszeren helyeztek el 150 zenészt.
 
 
Balázs Fecó és a Savaria Szimfonikus Zenekar 2011-ben Sitkén (lordinfo.hu)

Sitkén emléktáblát avatnak Balázs Fecó tiszteletére

Az Ossián, Rudán Joe, Rúzsa Magdi, a Lord, a Pokolgép, a Moby Dick, az I'm Dorothy, a Koral Tribute Band és a Kárpátia együttes is fellép augusztus 26-án és 27-én a Sitkei Rockfesztiválon.
 
Fotó: VeszprémFest - Melczer Zsolt

Jamie, James és a csodakoncertek – VeszprémFest

Két könnyed nyári estét töltöttünk el idén Veszprémben, viszont három koncert is belefért az idővonalunkba. Jamie Winchesterrel dupláztunk a Petőfi Színházban majd a Jezsuita templomban, James Blunt pedig a Veszprém Arénában – és a koncert után annak parkolójában – tette...
 
Fotó: Double Rise

Augusztusban Double Rise fesztivál Torockón

A fesztivál címe arra utal, hogy a Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre, festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap.
 
Világszínvonalú prog rock egy Garay téri pincében

Világszínvonalú prog rock egy Garay téri pincében

A Szintézises Gerots Zoltán YouTube-csatornájának tizenöt követője van. Velem együtt tizenhat. És nem, nem azért, mert nem is érdemel többet. Sőt, megnéztem: a Mandrake Moon csatornáját tizenheten követik.
 
Fotó: Alcohol zenekar

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező fogadtatásnak köszönhetően már akkor érlelődött az elhatározás, hogy rendszeres, évente visszatérő fesztivállá váljon.
 
Fotó: Alestorm

Vasárnap a Barba Negrában a skót metálosok, aki feldolgoztak egy Neoton-slágert

A PIRATEFEST BUDAPEST keretén belül vasárnap a Barba Negrában lép fel a Alestorm skót kalózmetál-banda a Visions Of Atlantis és a Rumproof társaságában. Legújabb lemezükről a legújabb videójuk címe: Magyarország, de nem csak egy dal erejéig kötődnek hozzánk.
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek