R.I.P., Meat Loaf (1947-2022)

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.
 
A győri filharmonikusokkal lép fel a progrock billentyűs legendája

A győri filharmonikusokkal ad koncertet a progrock billentyűs legendája

Rick Wakeman, a Yes együttes egykori billentyűse február 9-én a győri Richter Teremben lép fel. A legendás zenész a Győri Filharmonikus Zenekar és egy vegyes kórus közreműködésével klasszikusokra épülő szimfonikus műsort ad elő.
 
 
Fotó: Eric Clapton/FB

Eric Clapton, Kid Rock és Van Morrison a Variety legrosszabb dal/2021. listáján

Kemény volt a verseny ezen "kitüntetett" helyekért, de íme néhány a legrosszabb dalok közül a múlt évből – írja a lap, és hozzáteszi, hogy a védőoltás-ellenes rock gyakorlatilag külön alműfajjá vált, s szerintük Kid Rock, DaBaby, Eric Clapton vagy Van Morrison dacosan lázító...
 
Fotó: Mr. Musichead

A férfi, aki lefotózta a 70-es éveket: elhunyt a legendás zenei fotós

72 éves korában elhunyt Mick Rock legendás fotós, aki olyan zenészeket örökített meg kamerájával, mint David Bowie, a Queen, a Stooges, a Sex Pistols és Lou Reed. Halála okát nem közölték.
 
40 év rock, 40 dal, közel 40 előadó a Mobilmánia Karácsonyi Nagykoncertjén

40 év rock, 40 dal, közel 40 előadó a Mobilmánia Karácsonyi Nagykoncertjén

Karácsony előtt egy nappal komoly ünnep lesz az Arénában – ráadásul korlátozásoktól mentesen, hiszen mivel ültetett koncert, az érvényes kormányrendelet szerint nem szükséges védettségi igazolvány.
 
Santana-est lesz a Pólus Moziban – koncerttel és vetítéssel

Santana-est lesz a Pólus Moziban – koncerttel és vetítéssel

A Pólus Mozi Rock Klub élőkoncertekből és koncertfilm vetítésekből álló őszi sorozatának következő állomása Carlos Santana több mint 50 éves pályafutása előtt tiszteleg.
 
 
 Tima Miroshnichenko fotója a Pexels oldaláról

Miért jó azoknak, akik tudnak könnyűzenét hangszeren játszani? A kérdésre 368 féle válasz érkezett

Az Öröm a Zene Nonprofit Kft., a Hangőr Egyesület és a Szent György Alapítvány megbízásából nagyszabású közvélemény-kutatás készült. A felmérésben 527 személy vett részt, az eredményekről a Mindenki zenéljen! elnevezésű könnyűzenei oktatási konferencián számoltak be...
 
Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Szedd magad akciót indít az A38 Hajó és a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kampánysorozat stábja. A hajó környékét november 7-én vasárnap tisztítják meg az eldobált szeméttől ismert hazai zenekarok és a közönség közreműködésével.
 
Első klubkoncertjét adja a Budapest Parkban az alt-J

Első klubkoncertjét adja a Budapest Parkban az alt-J

Az alt-J a hazai közönség előtt eddig csak fesztiválon lépett fel headlinerként, az egyik legnépszerűbb angol indie-rock banda hipnotikus műsorával 2022. június 28-án most a Budapest Parkban bizonyít.
 
Busszal a magyar rock körül

Helló turiszt – városnéző busszal a magyar rock körül

A pandémiának nagyon sok vesztese volt, két iparág szinte azonnal lenullázódott és csak nagy sokára térhetett vissza a régi kerékvágásba, ha egyáltalán visszatérhetett: a zeneipar és a turizmus. Most egy olyan – amúgy értékmentő – projektről szólunk, amely a kettő közös...
 
A fotó illusztráció, a CityRocks dunaújvárosi rendezvényén készült (CityRocks/FB)

CityRocks-Bonchida: A legfiatalabb zenész egy hatéves dobos lesz

A bonchidai Bánffy-kastély udvarán – az Electric Castle helyszínén – tartják szombaton a CityRocks rockzenei flashmobot, amelyen több mint 180 romániai és külföldi amatőr és profi zenész ad elő közösen 12 közismert rock számot.
 
Török Ádám újra koncertezik!

Török Ádám újra koncertezik!

Mindnyájan aggódtunk, amikor lemondta a nyári fellépéseit, és örömmel hallgattuk a tudósításokat, hogy a Tabánban színpadra lépett. Most újra hírt kaptunk róla: Török Ádám koncerttel indul a Pólus Mozi élőzenei programsorozata, a Pólus Rock Klub.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek