Budapesti Tavaszi Fesztivál: koncertek mindenhol, tánc az utcán és Kiss Tibi-kiállítás a Főfotó Galériában

Budapest egyesítésének 150. évfordulóját ünnepli április 20. és május 2. között 30 helyszínen, több mint 50, műfajokon átívelő programmal a 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál.

Budapesti Tavaszi Fesztivál: Kiss Tibi régi és új alkotásai a Főfotó Galériában
Már a nyitókoncert előtt megnyílik a Kobuci jubileumi szezonja

Már az első koncert előtt megnyílik a Kobuci jubileumi szezonja

Március 28-án a Toldi Moziban vetítenek le három koncertfilmet, előtte pedig – egy sajtótájékoztató keretében – szó esik a 2023-as KOBUCI-évadról.
 
Fotó: Pósalaki Anett

BUSH-ra még húztunk, avagy 5 jó érv az őszi fesztivál mellett

Október 21-22-én a BUSH (Budapest Showcase Hub) keretén belül 13 ország 40 előadója hét budapesti helyszínen adott koncertet. Mivel úgy éreztük a koncertek során, páran még elférnének a küzdőtéren, teszünk egy kísérletet arra, hogy bevéssük a fejekbe a fesztivál nevét, mert...
 
 
Fotó: Gurt [O] /FB

Az Eurovíziót is megjárt GURT (O) is jön a két hét múlva kezdődő BUSH-ra

A tavalyi – finoman szólva – rendhagyó év után október 21-22-én ténylegesen klubról klubra járva fedezhetjük fel új nemzetközi és magyar kedvenceinket: 13 ország 40 előadója közül válogathatunk Budapest hét helyszínén a BUSH (Budapest Showcase Hub) keretén belül.
 
Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este...
 
A Toldi Moziban emlékeznek Barta Tamásra

A Toldi Moziban emlékeznek Barta Tamásra

Július 7-én lesz Barta Tamás születésnapja, ebből az alkalomból 4 alkalommal nézhető meg a Siess haza, vár a mama! című zenés dokumentumfilm a Toldi Moziban.
 
Fotó: Budapesti Klasszikus Film Maraton Facebook

Ingyenes szabadtéri vetítések a Szent István téren

A Nemzeti Filmintézet jóvoltából idén is lesz Budapesti Klasszikus Film Maraton szeptember 22-28. között több fővárosi helyszínen, aminek nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar filmkultúra értékeire. A 4. alkalommal megrendezendő programsorozat idén a szülinapos Zsigmond...
 
 
Fotó: Designecologist (Pexels)

Valentin-napi szakítós a Toldiban

Szerencsére a kultikus helyen évek óta lehetőség van arra, hogy tiszta lappal kezdhesd a Valentint, úgyhogy szakíts a Toldiban! A folyamatban terapeuták segítenek, de ez nem igaz, amennyiben a zenét nem vesszük annak...
 
Fotó: flickr.com

Különleges settel jön a Toldiba az elektronikus zene dámája, a 61 éves Cio D'Or

November 2-án a XXI. századi techno egyik legartisztikusabb képviselője, a 61 éves Cio D'Or zenél majd a budapesti Toldiban. A hipnózis német szaktekintélye szinte minden legendás klubot és fesztivált elvarázsolt már, ezúttal pedig egy eddig még sosem látott produkcióval készül.
 
David Bowie – két évforduló, két különleges megemlékeztés

David Bowie – két évforduló, két különleges megemlékeztés

David Bowie születésnapja január 8-án van, és két éve, 2016. január 10.-én hunyt el,. A két jeles dátum kapcsán Budapesten számos helyen és formában emlékeznek a pop kaméleonjára.
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek