Jön, jön, jön a Belfeszt – már kész a Szabadság téri nagyszínpad programja!

Jön, jön, jön a Belfeszt – itt a Szabadság téri nagyszínpad programja!

A pünkösdi hétvégét követően, június 2-4-ig hat színpadon rengeteg zenei programmal, gasztro-élményekkel és irodalommal vár minden érdeklődőt a főváros legnagyobb szabadtéri ingyenes rendezvénysorozata a 15. Belvárosi Fesztivál.
 
Egy tálból cseresznyézik veled a Kowalsky meg a Vega

Egy tálból cseresznyézik veled a Kowalsky meg a Vega

Ha szilva, akkor szatmári, ha alma, akkor szabolcsi, ha cseresznye, akkor az vagy exTankcsapda, vagy Szomolya. Ez utóbbival foglalkozunk :)
 
 
Póka Egonról nevezték el a Kőbánya Udvart – 10 program a 10 napon át tartó Művészetek Völgye kínálatából

Póka Egonról nevezték el a Kőbánya Udvart – 10 program a 10 napon át tartó Művészetek Völgye kínálatából

Teljes a 32. Művészetek Völgye programja, az ország leghosszabb összművészeti fesztiválján kétezernél is több lehetőség közül válogathatnak a látogatók: új és megújult zenei helyszínek, még több színház és gyerekprogram, irodalom és kiállítás tölti meg élettel július 21....
 
Fotó: Müpa (2019.)

Egy napra az egyetemistáké lesz a Müpa

Május 16-án a hallgatók kora délutántól késő estig, első kézből tapasztalhatják meg, milyen az élet egy ekkora kulturális intézményben, és a vizsgaidőszak előtt eltölthetnek egy sűrű, de annál élvezetesebb napot társaikkal és az intézmény dolgozóival.
 
Fotó: Ed Sheeran/FB

Mindenki nyugodjon le, Ed Sheeran-nek mégsem kell abbahagynia a zenélést

Ugyanis azzal fenyegetőzött, hogy hátat fordít a zenélésnek, ha elveszíti az ellene folyó plágiumpert. Hogy ez hatotta meg a bírákat vagy az érvelés, nem tudjuk, mindenesetre győzött.
 
Kollár-Klemencz László, Harcsa Veronika, Maszkura – ingyenes koncertsorozat a veszprémi romok tövében

Kollár-Klemencz László, Harcsa Veronika, Maszkura és mások – ingyenes koncertsorozat a veszprémi romok tövében

Kollár-Klemencz László, Harcsa Veronika, Dresch Mihály, Pátkai Rozina, Maszkura, valamint Nyáry Krisztián és Bősze Ádám is fellép a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program irodalmi Romkoncert-sorozatának 2023-as évadában.
 
 
A Budapest Jazz Club ingyenes koncerttel várja április 30-án a közönséget

A Budapest Jazz Club ingyenes koncerttel várja április 30-án a közönséget

A hazai kezdeményezésű UNESCO Nemzetközi Jazznap megünneplésére rendezett koncertfolyam a Covid miatt tavaly és az azt megelőző évben még a virtuális térbe kényszerült, ám idén végre újra élőben ünnepelhetjük a műfajt, mely keretében a Budapest Jazz Club ingyenes koncerttel...
 
 Majka, 30Y, Bëlga, Halott Pénz: PEN fesztivál (04.28-30.)

Carson Coma, Krúbi, Dzsúdló, Valmar: PEN fesztivál (04.28-30.)

Mintegy száz, többségében könnyűzenei produkció – köztük a címben említetteken kívül Majka, a 30Y, a Bëlga és a Halott Pénz koncertje – lesz látható az április 28. és 30. között zajló Pécsi Egyetemi Napokon (PEN).
 
Fotó: Lengyel Intézet

Zenélő okospadot kapott ajándékba Budapest

Zenélő okospadot ajándékozott a Lengyel Intézet Budapestnek: az utcai bútor Farkas Gábor zongoraművész előadásában Frédéric Chopin és Liszt Ferenc műveit játssza a Városligetben.
 
Fotó: Maël BALLAND/pexels.com

Kopogd le a fán

A zene és a ritmus segít, hogy mi mindenben, napestig sorolhatnánk, most a legújabb "gyógyhatására" térünk ki: az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (PPK) kutatói új módszert dolgoztak ki a ritmusérzék felmérésére, amely előre jelzi a gyerekek olvasási és helyesírási...
 
Fotó: Eichner Hanna

Mackó úr kalandjai: szerezz zenét némafilmhez!

A régi mozik hangulatát idézi meg a Némafilmhez filmzenét! pályázat, ahol a filmvetítést élő zene kíséri. A 2023-ban már negyedik alkalommal meghirdetett pályázat arra invitálja a zeneszerzőket, hogy engedjék el a fantáziájukat és régi magyar némafilmekhez alkossanak kísérő zenét.
 
Fotó: Fekete Tibor Kristóf

Innen jó lesz a panoráma: kész a nagyszínpad programja a Művészetek Völgyében

Teljes a Panoráma Színpad programja és még három tucat előadót jelentett be a Művészetek Völgye, amely idén július 21. és 30. között várja a fesztiválozókat Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek