Csillogó fekete lemezeken – Rock and Roll Szabadegyetem a Zene Házában

Csillogó fekete lemezeken – Rock and Roll Szabadegyetem a Zene Házában

Az MZH Multimédiás Könyvtár és Klubban 2022-ben havi rendszerességgel indult állandó program, Rock and Roll Szabadegyetem címmel, ahol a nemzetközi poptörténet legfontosabb folyamatait és előadóit mutatja be Jávorszky Béla Szilárd – a kezdetektől az ötvenes évek alkonyáig.
 
Fotó: Galaxisok/FB

Éjszakai programok a pécsi kultnegyedben

Egyebek mellett tárlatvezetéseken, koncerteken, kézműves és gyermekprogramokon, tűzshow-n, divatbemutatón vehetnek részt a látogatók a Zsolnay Negyed Éjszakája elenevezésű rendezvény programjain Pécsen, szeptember 17-én.
 
 
Még nem úszott el teljesen a Nirvana-baba keresete

Elúszott az egykori Nirvana-baba kártérítési pénze

A bíróság ismételten elutasította Spencer Elden (31) tavaly nyáron benyújtott keresetét. A férfi idén egyszer már bukta az ügyet, több kísérlete pedig nem is lehet, mert még egyszer nem nyújthatja be a keresetet – írja a Telex.
 
Fotó: Netfl

Horror, Netflix, hologram, opera – ismét meglepi közönségét a BFZ

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös operaprodukcióval nyitja a 2022/23-as évadot: a világhírű brit zeneszerző, Benjamin Britten A csavar fordul egyet című művét állítják színpadra. Az 1954-ben írt opera alapjául szolgáló kultikus horrorkisregényt népszerű filmekben és...
 
 40 ezret költenek a fiatalok átlagosan egy fesztivál alatt, Krúbi a nagy kedvenc

40 ezret költenek a fiatalok átlagosan egy fesztivál alatt, Krúbi a nagy kedvenc

A fiatalok több mint fele szülői forrásból jár fesztiválozni évente jellemzően 1-2 alkalommal, melyeken egyenként átlagosan 39.312 forintot költenek el – derült ki a BME Egyetemi Napok szervezőinek megbízásából készült kutatásból (nem reprezentatív – aszerk.)
 
Sanyi, a csacsi (Szamárfül fesztivál)

Szamárfül: a hétvégén gyerekeknek rendeznek fesztivált Pécsen

Koncertek, gyermekfoglalkozások és különleges játszóhelyszínek szerepelnek az ingyenes programokat kínáló kétnapos Szamárfül fesztivál repertoárjában. A rendezvényt tizedik alkalommal tartják meg a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 26. és 28. között.
 
 
Fotó: 30Y

Zenélő Egyetem: Beck Zoli vezeti a kurzust Pécsen

A már több mint tíz esztendeje működő komplex program az eddigiekben is a populáris zenei kultúra sokféle elemét emelte be az egyetemi-tudományos térbe. Az őszi szemeszterben egyebek mellett a zenészek egymás közötti és a publikum irányába zajló kommunikációját is vizsgálják –...
 
Ha okosabb gyerekeket akarsz, tanítsd meg őt zenélni

Ha okosabb gyerekeket akarsz, tanítsd meg őket zenélni

A legtöbb szülő azt szeretné, ha gyermekei intelligensek és sikeresek lennének. És bár egyes szakértők arra ösztönzik a szülőket, hogy tanítsák meg gyermekeiket programozni, az új kutatások szerint a zene szélesebb kapu a megoldáshoz – írja az Awarenessact.
 
 Mozart Planet: Ingyenes koncertsorozatot indít a Concerto Budapest a Balatonnál

Mozart Planet: Ingyenes koncertsorozatot tart a Concerto Budapest a Balatonnál

A Concerto Budapest zenekar augusztus 11. és 14. között, csütörtöktől vasárnapig nyolc balatoni helyszínen, Balatonalmádiban, Balatonföldváron, Balatonkeresztúron, Balatonszemesen, Hévízen, Keszthelyen, Révfülöpön, valamint Vászolyon ad ingyenes koncertet. A Mozart Planet programjában...
 
Fotó: Csoboth Edina

Eljött az ideje annak, hogy mindenki akcióba lendüljön a számára fontos dolgokért

About Time címmel szeptember végén új albummal jelentkezik a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet. Az alkotópáros ugyanis úgy érzi, fontos fordulóponthoz érkeztünk: eljött az ideje annak, hogy tudatosabban tekintsünk a világra.
 
Fotó: Egyfeszt

Áfonyaszem a feketecsokis brownie-n: csütörtökön kezdődik az Egyfeszt

Erdély legfiatalabb fesztiválja 50 helyszínen, több mint 800 programmal várja az érdeklődőket a Gyergyói-medencében számos magyarországi fellépővel.
 
Vasárnapig lehet licitálni A város arcára

Vasárnapig lehet licitálni A város arcára

A 31. Művészetek Völgye Fesztiválon szombat este a magyar street art egyik legismertebb művésze, Void Kapolcs Fő terén, a közönség előtt készítette el A város arca című monumentális alkotását. A műre a rendezvény végéig licitálni is lehet, a befolyt összegből a veszprémi...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek