Fotó: midio.hu

Ők az idei Máté Péter-díjasok

2018. március 15-én adták át az első Máté Péter-díjat. Az elismerés emlékéremmel, oklevéllel, pénzjutalommal (kb. egymilló forint) és nyugdíj-hozzájárulással jár, utóbbi a Magyar Művészeti Akadémiától.
 
Idén nyáron is le TÁBORozhatsz Alsóörsön!

Idén nyáron is leTÁBORozhatsz Alsóörsön!

A fesztiválok és koncertek világába nem éppen kellemes hangulat uralkodott az elmúlt két évben. A Tábor Fesztivál ugyanúgy megszenvedte a covid-ot, mint sokan mások, mellette még egy névváltoztatási procedúrán is keresztül mentek.
 
 Music Saves Ukraine: remény és segítség a magyar zenészektől

Music Saves Ukraine: a magyar támogató koncertek egy helyen!

A Music Hungary Szövetség – mint mindannyian – megrendülten követi az ukrán eseményeket, és úgy érzi, ebben a helyzetben segítenie kell a bajba jutottakon, legyen szó akár az ott maradtakról, akár azokról, akik arra kényszerülnek, hogy elhagyják otthonaikat.
 
Szöveg: József Attila, énekel: Fekete Bori

Szöveg: József Attila, ének: Fekete Bori

Szeress, ha kedves az életeM! címmel József Attila megzenésített szerelmes verseit jelenteti meg lemezen Fekete Bori. A Junior Prima díjas énekesnő a közel 80 perces hanganyagot élőben is bemutatja zenésztársaival a Fonóban.
 
 A Dirty Slippers felajánlotta a turnébuszukat – de kint vannak a pályaudvarokon is

A Dirty Slippers felajánlotta a turnébuszukat – de kint vannak a pályaudvarokon is

Adományokkal és tolmácsolással is segítik a Dirty Slippers tagjai kárpátaljai magyarokat és az Ukrajnából menekülőket – mondta el Lobó-Szalóky Lázár énekes-gitáros, a zenekar alapítója szerdán az MTI-nek.
 
Részünkről bosszú – Presser Gábor és Falusi Mariann együtt is külön is

Részünkről bosszú – Presser Gábor és Falusi Mariann együtt is külön is

Háromszori halasztás, csaknem két és fél éves előkészület után valósulhat meg Falusi Mariann (március 11.) és Presser Gábor (március 12-13.) koncertje a Budapest Kongresszusi Központban (BKK). A két előadó egymás estjein is közreműködik.
 
Kirándulós fesztivál sok zenével és piknik hangilattal: Szeláví!

Kirándulós fesztivál sok zenével és piknik hangulattal: Szeláví!

A természet és művészet szeretetét hirdető Szeláví! Fesztivál ebben az évben a gyereknapi hétvégén várja az érdeklődőket Pilisborosjenő határában. A tavaly útjára indult kisfesztivál ezúttal az egyik legnépszerűbb kiránduló helynél, az Egri vár másolatának környékén...
 
Fotó és idézet: Presser Gábor/FB

Presser Gábor vezeti a hangárverést a Zeneakadémia jótékonysági koncertjén

Mellette Klukon Edit, Ránki Dezső, Szakcsi Lakatos Béla és az Amadinda Ütőegyüttes lép színpadra azon a jótékonysági koncerten, amelyet február 16-án rendeznek a Zeneakadémia nagytermében. A méltóság hangja című est bevételét az idén 30 éves Magyar Hospice Alapítvány javára...
 
Két szobra is lesz Kóbor Jánosnak

Két szobra is lesz Kóbor Jánosnak

A Blikk azzal kapcsolatban kereste meg az Omega menedzserét, hogy noha halála óta már eltelt két hónap, a zenész hamvai még nem kerültek végső nyughelyükre.
 
Fotó: Go Nature

Tudod hol van a Pilisben az egri vár? Na, ott lesz nyáron a Szeláví! fesztivál

Pilisborosjenő saját fesztiválja 2022-ben a Pilis szívébe költözik, s az egyik legnépszerűbb kiránduló helynél, az egri vár másolatának környékén rendezkedik be.
 
Több mint 50 év a magyar rock élvonalában – Török Ádám élemű-koncertje

Több mint 50 év a magyar rock élvonalában – Török Ádám élemű-koncert

Pólus Rock Klub következő kiemelt eseménye, Török Ádám és a Mini életmű-koncertje 2022. január 28-án pénteken 19.00 órakor kezdődik a Pólus Mozi Nagytermében.
 
Addig élj: Molnár György Elefánt beperli a Hulut dallopásért

Addig élj: Molnár György Elefánt beperli a Hulut dallopásért

A Blikk információja szerint az Omega Kossuth-díjas gitárosa, Molnár György – Elefánt – beszerezte azokat az okmányokat amelyek bizonyítják, hogy a szóban forgó, ellopott dal az ő és a tavaly decemberben elhunyt Kóbor János szerzeménye.
 
Elindult a szezon a Zene Háza szabadtéri koncerthelyszínén

Elindult a szezon a Zene Háza szabadtéri...

Ha nyár – sőt, ha május és jó idő –, akkor jórészt ingyenes programokat kínál a Szabadtéri színpad a Zene Házában, egészen szeptember...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több kérdést is felvet, de le sem tudtam tenni. S ez sokat jelent :)

Partra magyar! – bejövős fesztivál Ráckevén

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a nagy népszerűségnek örvendő ráckevei Duna-part Feszt 2024. július 4-6 között.
Új koncertek
Alpárfeszt
Alpárfeszt
Kiskunfélegyháza 
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...