Egy tálból cseresznyézik veled a Kowalsky meg a Vega

Ha szilva, akkor szatmári, ha alma, akkor szabolcsi, ha cseresznye, akkor az vagy exTankcsapda, vagy Szomolya. Ez utóbbival foglalkozunk :)

Egy tálból cseresznyézik veled a Kowalsky meg a Vega
Fotó: Helldriver/FB

Frontembert castingolt a Helldiver

A tradicionális heavy/power metalos Helldiver megtalálta új énekesét, a csapat a FB-oldalán tudatta, hogy a fiatal Bangó Norbert állt a banda élére.
 
Három éve készül a rendhagyó koncertelőadás, a héten bemutató a Trafóban: BACK-PACK

Örömhír: két magyar album három helyen a nemzetközi toplistákon

A Tárkány Trió lemeze felkerült a World Music Charts Europe toplistájára, valamint a Transglobal World Music Chartsra is. Az utóbbira még egy magyar albumot válogattak be a világzenei szakemberek a világ minden tájáról: Cserepes The Sold Girl című albumát. Ezeken a felületeken más...
 
 
Egy nagy ugrás a zenekar életében.... (Fotó: Vad Fruttik/FB)

A Vad Fruttik új felállásban mutatja be majd az új lemezt

A mai napon megjelent a Vad Fruttik nyolcadik nagylemeze, az Elválaszt. A 10 dalt tartalmazó album már elérhető az online zenei megosztókon.
 
Illusztráció: Pexels.com

Érik a ropogós cseresznyefesztivál: Rudán Joe, Hooligans, Balkan Fanatik

19. alkalommal rendezik meg idén a szomolyai Cseresznye Fesztivált. A mezőkövesdi járás ikonikus nyárindító bulijának messze földön híre van, csakúgy, mint a község világszerte ismert cseresznyéjének, amiért az ország legtávolabbi pontjáról is szívesen zarándokolnak a környékre...
 
Magyartanár a Hooligans új basszerosa

Magyartanár a Hooligans új basszerosa

A bandatagok vasárnap este mutatták be az új basszusgitárosukat egy videóban, ezt mi is megosztottuk a FB oldalunkon, de ha valaki mégsem látta volna vagy nem volt ideje megnézni, a lényeg itt.
 
Minden jót, Erik!

Békés válás: 17 év után először tagot cserél a ROAD

A Road bejelentette, hogy Szabó Erik dobos és a zenekar útjai elválnak. Mindkét fél közleményben kommentálta a történést.
 
 
Fotó: Glória-jelenség a a Máramarosi-havasokban (időkép)

The Big Slalom – átjáró a világok között

Ha beírjuk a "slalom" szót a barátunk képkeresőjébe, mindenféle sportok jelennek meg, a sítől a szörfig. A mi esetünkben azonban zenei szlalomozást jelent a cím: pontosabban egy nagy utazást a Kárpát-medencében. Megjelent Cserepes Károly világzenei remixalbuma, amelynek annyi köze van...
 
Fotó: ITI/FB

Kiszáll az Intim Torna Illegálból a basszeros

Nagyon furcsa helyzeteket hozott eddig a pandémia. Azon kívül, hogy éhezők viadalává változtatta a szakmákat, köztük a zeneit is, az egyéni sorsok is fordulatot hoztak: van, aki lelépett, van, aki elveszett – reméljük, csak átmenetileg –, s akad, aki megtalálta magát – másban.
 
 Új gitáros, új dal, újra koncert: Dorothy

Gitárost cserélt a Dorothy

A Dorothy és Blahó Brigi gitáros úgy döntöttek, hogy külön úton járnak tovább. Már megírtuk, hogy a hosszú kényszerpihenő más zenekaroknál is változást hozott a felállásban (a cikk után belinkeljük.)
 
Páfrányoknak adtak koncertet Barcelonában

Páfrányoknak adtak koncertet Barcelonában

Ne tessék félreérteni, nem bizonyos embereket hívunk most így: TÉNYLEG cserepes növényeknek adtak koncertet a barcelonai Liceu operaház művészei.
 
A fotó illusztráció (Vinícius Caricatte/Pexels)

5 zenekar, akik túlélték az énekescserét

A zenekarok életében meghatározó lépés a tagcsere, főleg ha az énekesről van szó, hiszen az emberek nagy részének ő jut először eszébe az együttes neve hallatán és sok klipben ők játsszák a főszerepet. Megesik tehát, ha új énekessel folytatják, az nem fog bejönni a...
 
Fotó:Stas Knop (Pexels)

Megsérült a vendégművész, Balázs János ül a zongorához helyette

Alexander Gavrylyuk sajnálatos sérülése miatt 2020. január 14-én – a közönség jelentős többségének választása után – Balázs János zongoraestje kerül megrendezésre a Müpában.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek