Zenészek, akik nyíltan beszélnek mentális problémáikról

Az elmúlt években számos zenész tárta fel a lelkében dúló viharokat a közönség előtt – vállalva a kommenthuszárok kardcsapásait –, hogy ezzel is tegyenek az efféle problémákból fakadó megbélyegzés megszüntetéséért. A Billboard ábécésorrendben 63 (!!!) előadót említ meg cikkében. Arra nem vállalkoznánk, hogy mindegyikük szavait felidézzük, de megmutatunk párat.

Zenészek, akik nyíltan beszélnek mentális problémáikról
Ma kezdődik a 27. FEZEN Fesztivál!

Ma kezdődik a 26. FEZEN Fesztivál!

Ma kezdődik a buli Fehérvár legfelkapottabb fesztiválján, ahol a legnagyobb húzónév idén egyértelműen a The Black Eyed Peas csapata, de emellett rengeteg más koncert és persze játékok is várják a vendégeket, értékes nyereményekért cserébe. :)
 
Ezredik koncert, új klip, lemezbemutató turné: Depresszió

Ezredik koncert, új klip, lemezbemutató turné: Depresszió

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Depresszió: a zenekar április 21-én adja 1000. koncertjét. A nagyszabású ünneplésre a Barba Negra Red Stage-ben kerül sor.
 
 
 Fotó: Anastasia Kolchina (Pexels)

Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.
 
Szorongás és depresszió a zenészvilágban – inspiráció vagy hátráltató tényező?

Szorongás és depresszió a zenészvilágban – inspiráció vagy hátráltató tényező?

Az egész egy levelezéssel kezdődött a Tom Odell budapesti koncertjével kapcsolatos hírről, mármint, hogy a zenésznek is volt egy vagy több nehéz periódusa az életében... Aztán cikk lett belőle.
 
Kanizsa Feszt

Lesz Kanizsa Feszt: Magyarkanizsán!

Szerbia enyhített a megszorításokon és lehetővé tette a szabadtéri rendezvények megtartását, így kicsit irigykedve nézzük a dátumot. Ami a határ ezen oldalán is jó hír ebben, hogy a magyar zenekarok egy kis levegőhöz juthatnak.
 
FEZEN Klasszik 2020

Megvan a FEZEN Klasszik napi bontása!

Megvannak a szeptember 11-13. közti FEZEN Klasszik fesztivál húzónevei. Ráadásul rögtön napi bontásban. Csak magyarok, de azok közül a legnépszerűbbek vállalták a hosszú kényszerszünet utáni szórakoztatást.
 
 
Fotó: Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál

Elmarad a pünkösdi fesztivál

Ma már beszámoltunk a Fezen törléséről/halasztásáról, most a Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál búcsúzik a közönségétől, és kezdte meg az átmentést a 2021-es szezonra.
 
Húsvét után – most kell igazán a lelkierő!

Húsvét után – most kell igazán a lelkierő!

A Der Tagesspiegel című lap beszámolója szerint a német belügyminisztérium a járvány pszichoszociális és szociológiai hatásairól készített elemzésében arra figyelmeztetett, hogy a március közepe óta bevezetett kijárási korlátozások és a társadalom és a gazdaság működését...
 
Egyre több hazai zenekarral utazhattok együtt vidéki koncertekre

Egyre több hazai zenekarral utazhattok együtt vidéki koncertekre

Közel két hónapja indult útjára az első Osztálykirándulós csapat, és a siker láttán máris beindult a szervezkedés a következő turnus megvalósítására. A cél a hazai bandák közönségének megmozgatása, ami jelenti egyben az utazást az adott zenekar koncertjére, a meet & greet...
 
Fotó: Horpáczi Dávid

A színpadon törte el a bokáját a zenész – de van jó hírünk is!

A Depresszió basszerosa, Kovács Zoli egy szerencsétlen ugrás közben eltörte a bokáját a mezőtúri East Festes koncert közben. Jó hír., hogy nem kell műteni, így pár héten belül visszatérhet
 
Fotó: Pexels.com

A karácsonyi depi ellen

November eleje óta "ömlik ránk" a karácsony, ennek részeként a közösségi médiában is boldog, nagy családokat, rengeteg ajándékot megörökítő képeket látunk, és ezek képesek elbizonytalanítani egy egyedülállót, illetve torzult énképhez vezetnek – nyilatkozta Makai Gábor...
 
Robot

A bandaháború szupergitárja a Robot jótékonysági aukciójának tételei között

Tavalyi sikeren felbuzdulva idén újra jótékonysági árverést tartanak a Robot nevű szórakozóhely üzemeltetői, amelynek bevételét a Tűzoltó utcai Gyermekklinika lakói számára ajánlják fel.
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek