Fotó: Ian Curtis/FB

Negyven éve ezen a napon halt meg a Joy Division énekese

Ma negyven éve annak, hogy Ian Curtis, a Joy Division együttes frontembere öngyilkos lett. Az énekes-szövegíró hatása napjaink rockzenéjében is érzékelhető, örökségét egykori zenésztársai is igyekeztek tovább vinni.
 
Agyonlőtték a feltörekvő, húszéves amerikai rappert

Agyonlőtték a húszéves amerikai rappert

A feltörekvő fiatal rappert, Pop Smoke-ot szerdán hajnalban lőtték agyon bérelt házában, Hollywoodban.
 
 
Egy hónapon belül a második fiatal K-pop sztár halt meg

Egy hónapon belül a második fiatal K-pop sztár halt meg

Az amerikai rapperreknél csak a K-pop sztárok élete van jobban veszélyben... Október közepén szöuli otthonában holtan találták a K-pop egyik üdvöskéjét, Sullit. A színésznő-énekesnő mindössze 25 éves volt. Ma a 24.hu-n szinte ugyanezt a hírt olvastuk, ezúttal a 28 éves Goo Hara...
 
Amerikai rappernek lenni nem életbiztosítás – 43 éves korában meghalt Bad Azz

Amerikai rappernek lenni nem életbiztosítás – 43 éves korában meghalt Bad Azz

Bad Azz – igazi nevén Jamarr Antonio Stamps – épp börtönbüntetését töltötte családon belüli erőszak miatt, egy kaliforniai cellában érte a halál, melynek körülményeiről eddig nem sokat árult el a rendőrség, mindössze annyit, hogy idegenkezűség nyoma nem merült fel.
 
Fotó: channel-korea.com

Újabb K-pop sztárt találtak holtan

A HVG számolt arról, hogy szöuli otthonában holtan találták a K-pop egyik sztárját, Sullit, eredeti nevén Choi Jin-rit. A színésznő-énekesnő mindössze 25 éves volt.
 
Fotó: us.hola.com

Brad Pitt is a készülő Chris Cornell-doku producerei között van

Dokumentumfilmet készítenek a Soundgarden énekesének életéről, melyet Peter Berg fog rendezni (akinek például “A túlélő” és a “Mélytengeri pokol” filmekből ismerhetjük munkásságát.) A film producere többek között Chris Cornell özvegye, Vicky és Brad Pitt is.
 
 
Adam Lambert, Rita Ora, David Guetta és Kygo is fellép az Avicii-emlékkoncerten

Adam Lambert, Rita Ora, David Guetta és Kygo is fellép az Avicii-emlékkoncerten

December 5-én Stockholmban nagyszabású tribute koncertet rendez a Tim Bergling Alapítvány a zenész emlékére.
 
LGT

Szomorúan végződött az LGT tagokkal erősítő Zenevonat produkció bulija Polgáron...

Végzetes kimenetelű incidens történt hétfőn Polgáron egy esti koncerten, ahol épp az LGT egykori tagjaival kiegészült Zenevonat produkció szórakoztatta a közönséget - adta hírül a Bors. A bulit nem állították le a szervezők, a zenekari tagok semmit nem vettek észre.
 
Fotó: Youtube

Partiállatok, Metallica, késelés, gyilkosság, félbeszakadt koncert – ez történt a nagyvilágban

Tegnap elég erős napja volt a zenei bulvárnak, csak úgy záporoztak az események – ezekből válogattunk. Kezdjük a jóval, folytassuk a viccessel, és ezen a vonalon haladjunk a tragikus felé.
 
Keith Flint temetése (BBC)

Nincs elég bizonyíték arra, hogy a Prodigy énekese öngyilkos lett

Nem egyértelmű, hogy baleset vagy öngyilkosság okozta Keith Flint halálát – írja a 24.hu.
 
45 éve ezen a napon lett öngyilkos Szécsi Pál

45 éve ezen a napon lett öngyilkos Szécsi Pál

Napra pontosan 45 éve, 1974. április 30-án lett öngyilkos a népszerű táncdalénekes, Szécsi Pál. Az Újságmúzeum bejegyzését közöljük.
 
Fotó: New Yorkt Times

Agyonlőttek egy embert a lelőtt rapper temetésén

Az Index STENK blogján olvastuk a hírt, hogy Nipsey Hussle (született Ermias Asghedom) temetésén valaki lövöldözni kezdett: négy gyászolót talált el, három férfit és egy nőt. Egyikük belehalt a lövésekbe.
 
A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek