Misi vándorúton

Misi vándorúton

A teljes cím úgy szól, hogy Misi Mókus vándorúton, és Tersánszky Józsi Jenő meséből állította össze a darabot a Bábszínház. Most is színpadról van szó, de a renitens mókus helyett egy nagyon is eminens Misi áll a deszkákra: Boros Misi, a Virtuózok klasszikus zenei tévés...
 
Ingyenes koncertek lesznek a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron

Ingyenes minikoncertek a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron

A MÁV Szimfonikus Zenekar – az Emmi „Forrás a zenének, feladat a zenésznek” program részeként – havi két alkalommal komolyzenei minikoncerteket ad a Nyugati, Keleti és Déli pályaudvaron. A zenei projekt novemberben indult, és egészen májusig tart.
 
 
Ki a fene jár manapság komolyzenei koncertre?!?

Ki a fene jár manapság komolyzenei koncertre?!?

Röhej az egész. Mi ebben a jó? Most komolyan...
 
Gershwin, Boney M vagy éppen Ligeti György - a Szimpla Kert programja rengeteg izgalmat tartogat

Minikoncertek öltöny és nyakkendő nélkül – szombaton lesz A zene éjszakája!

November 16-án, szombaton harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten A zene éjszakáját, amelyen 18 órától éjfélig a főváros nyolc frekventált szórakozóhelyén hallgathatnak komolyzenei koncerteket az érdeklődők. A fellépők között a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei és Fischer...
 
Cim-cim-cimborák, nemzetközi lett a KLASSZ a pARTon! fesztivál

A Cim-cim-cimbora műsorból nőtt ki a KLASSZ a pARTon! fesztivál

A KLASSZ a pARTon! klasszikus zenei fesztivált 2015-ben alapította Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki emberi és művészi példaként állhat a fiatalok előtt, hiszen annak ellenére, hogy nem lát, a világ legjobb zongoristái között tartják számon.
 
Fotó: BFZ

Ez most komoly...? Igen!

A Koncert.hu adatbázisában szép számmal akadnak komolyzenei koncertek, de úgy éreztük, mostohagyerekként kezeltük eddig őket, nem kaptak elég figyelmet. De ennek vége! Komolyan ajánljuk az alábbi, klasszikus és kortárs koncerteket, különleges zenei eseményeket !
 
 
Az megvan, hogy szombaton Beethovent játszanak a romkocsmákban?

Az megvan, hogy szombaton Beethovent játszanak a romkocsmákban?

A zene éjszakája - csak klasszikusan címmel Budapest nyolc kedvelt szórakozóhelyén tartanak klasszikus zenei minikoncerteket szombaton késő délutántól éjfélig.
 
Fotó: BFZ/FB

Meghallgatnád a Fesztiválzenekart ingyen?

Még véget sem ért a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kirobbanó sikerű európai turnéja, a zenekar muzsikusai Nagy-Britannia, Spanyolország és Olaszország neves fesztiváljai után máris ingyenes hazai koncertsorozatukra, a Közösségi Hétre hangolódnak. Szeptember 4. és 9. között az...
 
Fotó: Yasmine Choi Facebook

Világhírű koreai fuvolista lép fel Budapesten

Először mutatkozik be a magyar közönségnek a dél-koreai származású Jasmine Choi. A fuvolaművészt néhány éve a világ tíz legjobbja közé választották.
 
Mindössze 21 éves – és koncertmester!

Mindössze 21 éves – és koncertmester!

Bizony: ő Miranda Liu, akit a Concerto Budapest koncertmestereként rendszeresen hallhatunk koncerttermekben itthon és külföldön egyaránt.
 
Fotó:papageno.hu

A komolyzenei világot sem kerüli el a szexuális zaklatás-botrány

Lavinaszerű leleplezések – így lehetne röviden jellemezi azt a botrányáradatot, ami az utóbbi időben a zenei szakmában is generálja a címlapsztorikat. S ha azt gondoltuk, hogy a szexuális zaklatás maximum a züllött életvitelű rockereknél és a betépett elektronikus zenével...
 
Fotó: Dmitri Hvorostovsky/Facebook

A zenei világot megrendítette az opera Elvisének halála

55 éves korában távozott az élők közül Dmitrij Hvorosztovszkij, az orosz opera "szőke hercege", akit nyár óta agytumorral kezeltek egy londoni kórházban. 2016-ban a MÜPA színpadán még láthatta a magyar közönség, amikor az Uráli Filharmonikus Zenekarral lépett fel.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek