A majmok jobban szeretik a zenét, mint a videókat

A The Guardian cikke szerint a Glasgow-i Egyetem és a finn Aalto Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy a majmok hogyan reagálnak, ha választhatnak a zene és a vizuális tartalom között. Úgy tűnik, inkább zenét hallgatnak, mint videót néznek, ha lehetőségük van a választásra...

Fotó: szon.hu
A fotó illusztráció.

Még egy enzimre is hatással van a zene!

A maga nemében egyedülálló kísérlet eredményeit publikálták szegedi kutatók. Őszinték leszünk: mindebből keveset értünk, de nagyon örülünk neki. Mármint annak, hogy a kutatók foglalkoznak a zenével, továbbá annak is, hogy mindezt Magyarországon tették, valamint annak is, hogy a...
 
A fotó illusztráció (Pexels)

Romániai kísérleti színházi előadások: egyetlen néző fertőződött meg

A járvány miatt bevezetett távolságtartási előírások felfüggesztésével rendezett romániai kísérleti színházi és opera-előadások egyetlen résztvevőjénél mutatták ki utólag a koronavírus-fertőzést - közölte csütörtökön a Digi 24 hírtelevízió.
 
 
Fotó: france24.com

Ötezer fős tesztkoncertet tartottak Párizsban

Ötezer fő részvételével rendezték meg szombaton az első franciaországi tesztkoncertet Párizsban annak felmérésére, hogy mekkora a koronavírus terjedésének kockázata a kulturális rendezvényeken. Az Indochine nevű francia rockzenekar élő koncertjén a Bercy sportcsarnokban a...
 
Fotó: Pixabay

Sokkal kisebb egy harmadházzal menő kulturális rendezvény kockázata, mint egy szupermarketé

A berlini műszaki egyetem friss tanulmánya szerint jelentősen kisebb a fertőzés kockázata a kulturális létesítményekben, mint az iskolákban, az irodákban vagy boltokban – ha 30%-os kihasználtsággal működnek.
 
Fotó: Eurockéennes  fesztivál/FB

Tesztkoncerteket szerveznek Franciaországban is – a cél a fesztiválszezon megmentése

A lipcsei és a barcelonai események után a francia zenei világ képviselői is tesztkoncertek szervezését tervezik annak felmérésére, hogy mekkora a vírus terjedésének kockázata a kulturális rendezvényeken. A kísérlet legfőbb célja a nyári fesztiválszezon megmentése.
 
Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

A Kreatív.hu értesülése szerint még december elején kísérleti koncertet tartottak Barcelonában, melynek jelentőségét (és az eredményhez fűződő nagy várakozást) az is mutatja, hogy az eseményt több barcelonai koncerthelyszín, kiadó és szponzor finanszírozta.
 
 
Rekord: több mint hétezren vállalkoztak a a Felkelt a napunk eléneklésére

Rekord: több mint hétezren vállalkoztak a a Felkelt a napunk eléneklésére

Sikerrel zárult a nyíregyházi Cantemus kórus egy hónappal ezelőtt indított online daléneklési rekordkísérlete, mely során 7336-an énekelték el és töltötték fel az internetre az István, a király című rockopera egyik ismert dalát
 
Rekordkísérlet az István, a királyból – lehet csatlakozni!

Rekordkísérlet az István, a királyból – lehet csatlakozni!

A legtöbbször felénekelt dal online rekordját szeretné felállítani a nyíregyházi Cantemus kórus, kezdeményezésük célja, hogy harminc nap alatt minél több ember énekelje el az István, a király című rockopera egyik ismert dalát.
 
Háromféle ültetési rendszert fognak kipróbálni, de mindig a székre(be) kell majd ülni :) Fotó: Tom Bendzko/FB

Négyezer koncertlátogató részvételével készül tömegrendezvény-teszt

A német kutatók arra keresik a választ, hogy miként lehet elkerülni a koronavírus-fertőzést nagy létszámú, zárt térben tartott koncerteken – ehhez szereztek egy előadót, egy koncerttermet (Immobilien Arena, Lipcse), egy dátumot (aug.22.) és négyezer önkéntest.
 
Fotó: LPD/FB

A legendás banda rózsaszínűre pöttyözi a Robotot a jövő héten

Budapestet is érinti 40. születésnapi turnéján a Legendary Pink Dots (LPD). A pszichedelikus kísérleti rockzene veterán, Hollandiában működő csapata február 17-én a Robotban lép fel.
 
Koncertekkel és parázson járás: pénteken kezdődik az Őrségi Tökfesztivál

Koncertek és parázson járás: pénteken kezdődik az Őrségi Tökfesztivál

Koncertekkel és egy Guinnes-rekordkísérlettel kezdődik pénteken a 16. Őrségi Tökfesztivál Szalafőn: az arra vállalkozóknak kétszáz métert kell parázson megtenniük...
 
MTI Fotó: Mónus Márton

Lementünk hídba: a Szabihíd zenés programjai

A Szabadság hidat a mostani hétvége urán 21-22-én, 28-29-én és augusztus 4-5-én zárják le, ahol ezeken a napokon a kulturális programokat tartanak. Itt a programlista!
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek