Jutifalatok Szulák Andreától

Jutifalatok Szulák Andreától

Szulák Andrea is beszállt a könyvbizniszbe. A népszerű énekesnő december elsején a Játékszínben mutatja be Jutalomfalatok névre keresztelt rendhagyó szakácskönyvét.
 
Fotó: budapestantikvarium.hu

Bródy János, az Illés, a Fonográf, Koncz Zsuzsa és mások a Kádár-rendszer könnyűzenéjéről

Nekem írod a dalt címmel újabb könyvet írt a Kádár-rendszer könnyűzenéjéről a korszak és a téma kutatója, Csatári Bence. A történész, újságíró ezúttal azt járta körül néhány kulcsszereplővel, miként működött a cenzúra a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években.
 
 
Fotó: Kossuth Kiadói Csoport/FB

Radics Béla volt az első magyar blueselőadó – könyv jelent meg a blues történetéről

A blues története a kezdetektől napjainkig címmel csaknem hatszáz oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált kötet jelent meg a napokban. Kovács József szerzőből a blues iránti rajongás faragott szakértőt, és ez a tudás testesült meg most nyomtatott formában.
 
De hova tűnt Katona Klári?

De hova tűnt Katona Klári?

Ez a kérdés akkor merült fel, amikor megnéztük a Presser-Falusi koncert főpróbáját, amelyen felcsendültek az annak idején Katona Klári előadásban megismert gyönyörű dalok.
 
PJ Harvey a Szigeten / YouTube

Minden, amit a 90-es évek rockzenéjéről tudni szeretnél

A Nirvanától az Oasisen, Björkön, a Radioheaden és a Massive Attacken át a Beastie Boysig a kilencvenes évek nemzetközi rockzenei főszereplőit, történéseit mutatja be A rock története sorozat most megjelent negyedik kötetében Jávorszky Béla Szilárd és Dömötör Endre.
 
Pokoli aranykor – A 80-as évek hazai underground koncertplakátjai

Pokoli aranykor – A 80-as évek hazai underground koncertplakátjai

Pokoli aranykor címmel nyílik kiállítás pénteken a fővárosi Kieselbach Galériában a nyolcvanas évek magyar underground koncertplakátjaiból. A tárlatot egy vaskos kötet kíséri, amely a plakátok mellett hiánypótló módon bemutatja a kor és a színtér fontos szereplőit.
 
 
Fotó: Fortepan

Volt egyszer egy Ifipark... című könyv 10 legjobb idézete

A Volt egyszer egy Ifipark... című kiadvány – a 2015-ben a Várkert Bazárban rendezett, azonos című tárlat anyagából készült katalógus – immáron a második kiadását ünnepli. Gasztronómia, öltözködés, hangszertörténet, a park egykori emblematikus koncertjei – csak hogy párat...
 
Fotó: Pécs Ma

Végül koporsót gyártottak a világhírű orgonaműhelyben...

A világhírű pécsi orgonaépítő Angster-dinasztia történtét dolgozza fel Tolvaly Ferenc, az El Camino-sorozat és a Zsolnay-kód szerzőjének új családregénye. Mi több, színdarab is készült a pécsi család különös sorsáról; az Angster Orgonagyár alapításának 150. évfordulója...
 
4,5 kilónyi Hobo

4,5 kilónyi Hobo

Hobo eddigi fél évszázados életműve szinte valamennyi szövegét tartalmazza a most megjelenő Hobo Ludens című két kötetes könyv. A szerző csütörtökön Budapesten elmondta: októberben mutatja be új koncertanyagát, amelyet Bob Dylan dalaiból állított össze.
 
A Kobuciban bukkan fel a pasi, aki megtalálta Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját

A Kobuciban bukkan fel a pasi, aki megtalálta Paul...

Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az országos Beatles találkozót. Az esemény június 16-án lesz az óbudai Kobuci Kertben, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Viva La Rock! Pünkösdvasárnap Budapesten koncertezik Marco Mendoza

Whitesnake, Thin Lizzy, Blue Murder, The Dead Daisies, Ted Nugent, Bill Ward, Journey – csak néhány jól csengő név a változatos, 1989 óta tartó karrierből. Marco Mendoza nevével egészen biztosan találkoztak már a rock és a hard rock műfajok hazai kedvelői. Szeret visszajárni hazánkba, szólóban már kilencedik alkalommal tér vissza...

Beton.Hofi alteregója a Szelektorban

Telekom Electronic Beats 2024: pop-, klub- és kísérleti zenei műfajban összesen 34 zene jelenik meg május 24-én, és idén először videó kategóriában is várták a pályaműveket.
Új koncertek