Fotó: Dohi Gabriella

Két különleges némafilm keresi tökéletes filmzenéjét!

Adj hangot a némafilmnek! – immár hagyományosan némafilm-zene pályázatot hirdet a Művészetek Völgye Fesztivál és a Nemzeti Filmintézet.
 
Nincs műfaji megkötés vagy nevezési díj: egyszerűen SZABAD A SZÍNPAD!

Nincs műfaji megkötés vagy nevezési díj: egyszerűen SZABAD A SZÍNPAD!

Az ERöMŰVHÁZ a K11 Művészeti és Kulturális Központtal karöltve pályázatot hirdet budapesti feltörekvő zenekarok és előadók részére. A verseny kétfordulós, a pályázó zenekarok közül 10 előadó/zenekar juthat a döntőbe.
 
 
 Átadták a Szenes Iván Művészeti díjakat

Átadták a Szenes Iván Művészeti díjakat

A 11. alkalommal megrendezett Szenes Iván emlékkoncerten hagyományosan átadták az M.Páll Zoltán szobrász által tervezett Szenes Iván Művészeti díjat, amelyet idén Kökény Attila, Csonka András és Körmendi Péter vehetett át. A koncerten minden évben átadásra kerülnek a Szenes Iván...
 
18 ezer lépés a Művészetek Völgyében

18 ezer lépés a Művészetek Völgyében

Mindezt egyetlen nap alatt sikerült "lelépni", mégpedig csütörtökön, a fesztivál 7. napján. Kukkolós fesztiválbeszámolónk következik.
 
Félidőig  tízezren látogattak el a Művészetek Völgyébe

Félidőig napi tízezren látogattak el a Művészetek Völgyébe

30. alkalommal nyitotta meg kapuit a Művészetek Völgye. A tíz napos fesztivál első felében napi tízezer látogató érkezett a Völgybe, aki még tervezi, augusztus 1-ig van lehetősége összművészeti fesztiválozni.
 
Fotó: MANK

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva bemutatja: ArtKert összművészeti fesztivál

A Szentendrei Régi Művésztelep kertjében rendezett programon koncertek, képzőművészeti foglalkozások, művészeti séták, táncos performanszok, zenés tárlatvezetés, filmklub és sok-sok zene várja a kicsiket és nagyokat egyaránt 2021. augusztus 27. és 29. között.
 
 
Hermione a Művészetek Völgyében

Hermione a Művészetek Völgyében

Szám szerint 1869 programmal várja az érdeklődőket a 30 éves Művészetek Völgye július 23-tól augusztus 1-ig.
 
Makám, Charlie, Bagossy Brothers – Bartók Tavasz könnyedén

Makám, Charlie, Bagossy Brothers – Bartók Tavasz könnyedén

Az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek nemcsak a klasszikus és a világzene vagy a tánc műfajában ígér kikapcsolódást a művészetek iránt rajongók számára, de a május 28-áig tartó fesztivál programjában a magyar könnyűzene népszerű előadói is helyet kaptak.
 
Citromból limonádét: az online térbe költözik a Budapest Ritmo fesztivál

Citromból limonádét: az online térbe költözik a Budapest Ritmo fesztivál

A Budapest Ritmo Online a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében május 10. és 12. között lesz.
 
Fotó: Művészetek Völgye

Idén átrajzolják a Művészetek Völgye térképét

Amennyiben a járványhelyzet engedi, július 23. és augusztus 1. között valósul meg a Művészetek Völgye. A vásár részt is kicsit átalakítják, hogy elkerüljék a sokadalmat, és nyitottak a tereken, plusz Vigántpetenden és Taliándörögdön is új udvarok indulnak.
 
Fotó: Művészetek Völgye/FB

Kapolcson már fellép a Quimby

Még nagyon sok a HA a történetben, de HA minden jól megy, idén lesz Művészetek Völgye Kapolcson. A szervezők az Indexnek már el is árultak párat a fellépők közül.
 
Tartsd életben zenével a némafilmeket

Tartsd életben zenével a némafilmeket

Az egyik nagy mulasztásom, hogy a tavalyi korlátos Művészetek Völgye, vagyis az általam meglátogatott egyik Völgyhétvége alkalmával kihagytam a némafilmzenés előadást. A szokásos fesztivál-para: bekarikázod, mit akarsz látni-hallani, aztán ülsz fröccsel a kezedben valahol, és...
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek