Tavaszi szél vizet áraszt – Amerikai énekesnővel készített közös dalt Lotfi Begi

A magyar dj-producer és Cecilia Gault Heartbreak című száma és klipje éppen az imént debütált.

Fotó: Cecilia Gault/FB
Fotó: Both Miklós/FB

Európai Állampolgár-díjat kapott Both Miklós

Az Európai Parlament a héten kiadta az Európai Állampolgár-díjakat (European Citizen's Prize), amelyeket az ukrajnai menekülteknek nyújtott támogatásért ítélnek oda.
 
Ingyenes duplakoncert a hétvégén!

Rozi, Rózi, Csani, Samu – több mint egy gyerekdal medley

A 2017-ben alakult Kodály Spicy Jazz küldetése, hogy Kodály legismertebb, legkedveltebb népdalfeldolgozásait napjainkban trendinek számító, új köntösbe öltöztesse. A fiúk legújabb animációs klipjüket a „Rozi, Rózi, Csani, Samu” dalukhoz készítették el, amellyel a...
 
 
KukoricAIános – mostantó mesterséges intelligenciával írhatunk magyar népdalt

KukoricAIános – mostantó mesterséges intelligenciával írhatunk magyar népdalt

A Zeneszöveg.hu saját fejlesztésben, a Stratis technikai céggel karöltve kifejlesztett egy mesterséges intelligencia alapú dalszövegíró chatbotot, a KukoricAIánost.
 
Szomjas György

A betyárvilág borongós romantikája – Szomjas György emlékére szól a dal

Egy még el nem készült magyar westernfilmhez írt főcímzenét Fehér Viktor a Kerekes Band dobosa, avagy Vittorio Bianco. Az Amott legel című palóc népdalt Sohajda Péterrel közösen dolgozták fel – Szomjas György emlékének ajánlva.
 
Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője adventi énekeket tanít vasárnaponként videósorozatban, amelybe bárki bekapcsolódhat.
 
Sírni fogsz: így énekelnek a karaténba szorult olasz emberek

Sírni fogsz: így énekelnek a karaténba szorult olasz emberek

̶V̶í̶r̶u̶s̶k̶é̶n̶t̶ ̶t̶e̶r̶j̶e̶d̶ Egyre többen osztják meg a felvételt/hírt, amely azt mutatja meg, hogy Siena üres utcái felett miként éneklik át a karantén okozta szakadékot az olasz emberek az ablakukból.
 
 
A fellépők csak hölgyek, a hallgatóság bárki lehet!

A fellépők csak hölgyek, a hallgatóság bárki lehet!

Nemrég beszámoltunk arról, hogy Svédországban kizárólag női fellépőkkel és közönséggel rendeztek meg egy fesztivált. Az óbudai minifesztiválra természetesen az urakat is várják most vasárnap!
 
Kolbász-párbaj, Moha és Páfrány, valamint rengeteg koncert a Magyar Népdal Napján

Kolbász-párbaj, Moha és Páfrány, valamint rengeteg koncert a Magyar Népdal Napján

Szeptember 15-16-án rendezik meg a Magyar Népdal Napját. Az idei jubileumi évben különösen gazdag és sokszínű programkínálat várja a Martonvásárra érkezőket.
 
Cifra szűrön innen és túl: Magyar Népdal Napja a kastélyban

Cifra szűrön innen és túl: Magyar Népdal Napja a kastélyban

Szeptember 16-án és 17-én Martonvásár gyönyörű környezetében negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Népdal Napját. A látogatók idén is átérezhetik a népdal erejét, szépségét és mélységét.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek