1982. március 28. – ekkor rendezték meg Budapesten az első táncházi találkozót

A mozgalom a nyolcvanas évek elejére mérföldkőhöz érkezett: az ország legnagyobb fedett létesítményében, a Budapest Sportcsarnokban rendezték meg az I. Táncháztalálkozót, amely azóta is minden évben várja az érdeklődőket. Idén április 5–7. között kerül sor a rendezvényre.

1982. március 28. – ekkor rendezték meg Budapesten az első táncházi találkozót
Fotó: Fotó: Adamkó Péter/Mordái FB

A Mordái is fellép a Müpa parádés népzenei gálaműsorán

A Müpa hagyományos, 2008 óta megrendezett magyar népzenei gálája 2023-ban is a táncházi zenétől a világzenei produkciókig mutatja meg a hazai folkzenét jellemző sokszínűség megannyi árnyalatát.
 
Fotó: Duna Karnevál 2021.

A hétvégén kezdődik a Duna karnevál

A FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivál gálaestjével, hungarikumok bemutatásával, világ- és népzenei koncertekkel, valamint nagyszabású gálaműsorral várják a néptánc és népzene iránt érdeklődő közönséget a 27. Duna Karneválon június 3. és 12. között Budapesten.
 
 
Fotó: Szentendrei Skanzen

Zenés-táncos húsvét a Szentendrei Skanzenben

Az ország legnagyobb szabadtéri múzeumában a hétvégén a hazai és a határon túli magyar közösségek zenei- és tánchagyományai, díszítési motívumai is megjelennek majd a portákon és a színpadokon is.
 
 Hajnalig kigombolt csokornyakkendőben – Lóci goes folk

Hajnalig kigombolt csokornyakkendőben – Lóci goes folk

A március 24-én egy különleges Lóci Játszik- koncert lesz a szegedi Ifjúsági Ház Rendezvényközpontban, ahol a vendégeik a Fokos és Koprive lesznek.
 
Koncertek is lesznek hétfőn a Fiumei Úti Sírkertben

Koncertek is lesznek hétfőn a Fiumei Úti Sírkertben

Népzenei koncerteket is tartanak november 1-jén a Fiumei Úti Sírkertben. A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) meghosszabbított nyitvatartással és ingyenes parkolással várja az emlékezőket mindenszentek napján.
 
Válogatott zenéket szólaltat meg a Fonó fesztiválja

Válogatott zenéket szólaltat meg a Fonó fesztiválja

A Fonó Selection fesztivál két délelőttjén (csütörtökön és pénteken) szakmai beszélgetéseket tartanak, keddtől szombatig pedig remek koncertekkel – kisebb és nagyobb formációkkal egyaránt –, lemezbemutatókkal, táncházakkal, táncelőadásokkal és persze táncházzal várják a...
 
 
Fotó: martonvasar.hu

A népdal alternatív ünnepe: Trilla, az ingyenes szabadtéri fesztivál

A modern népdalünnepet szeptember 3 és 5. között Martonvásáron rendezi meg a város önkormányzata és a budapesti Hangvető.
 
A Kobuci a kezdetekhez való visszatéréssel ünnepli meg a szektor újraindulását

A Kobuci a kezdetekhez való visszatéréssel ünnepli meg a szektor újraindulását

A járványügyi korlátozások feloldása óta teljes kapacitással működő KOBUCI – mint a világzene, a minőségi underground és a ritka blues műfajainak óbudai otthona – stílusosan a kezdetekhez való visszatéréssel ünnepli meg, hogy újra zenével és élettel lehet tele a Kert –...
 
Ma este adják át először a Fonó-díjakat

Átadták a Fonó-díjakat: Dresch Mihály tarolt

Első ízben adták át a Fonó-díjakat, az eseményt vasárnap este online formában tekinthették meg a nézők. A díjjal hagyományt kívánnak teremteni, így szebb-jobb időkben is alkalom nyílik majd a művészi teljesítmények elismerésére.
 
Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

Egyszeri támogatással segíti az Előadóművészi Jogvédő iroda (EJI) a koronavírus második hullámában a bajba jutott előadóművészeket.
 
S akkor a zenekar kapott egy üzenetet...

S akkor a zenekar kapott egy üzenetet...

Mesébe illő a Kodály Spicy Jazz legújabb videóklipjének története. A zenekar váratlan üzenetet kapott egy fiatal, 19 éves rajongójától, Nagy Bálinttól, aki engedélyt kért arra, hogy klipet készíthessen a Felülről fúj az őszi szél című népdalfeldolgozásukhoz. A végeredmény...
 
Esőmentes nyári estékre: zene és tánc a Benczúr kertben

Esőmentes nyári estékre: zene és tánc a Benczúr kertben

Nyári estéken a szabad ég alatt, barátságos környezetben, élőzenére, jó társasággal múlatni az időt – ezt kínálja vendégeinek a Benczúr Kerti Esték népzenei sorozata.
 
A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek