A fotó illusztráció

A Fábián Juli alapítvány veszi kézbe a zeneipar munkanélküli dolgozóinak támogatását

Élvonalbeli dj-k játszottak online szombaton a Gödöllői Királyi Kastély díszudvaráról – jótékony céllal: a szervezők a zenei szakma bevétel nélkül maradt dolgozói számára gyűjtenek pénzt.
 
Benkő Zsolt blues gitáros a költészet napi rendezvényen (Fotó: Ferencváros)

Mobilkoncerten zenélhetsz Ferencvárosban – és még pénz is jár érte!

A koronavírus miatt nagyon sokan hetek óta otthon vannak. Nem gyűlhetnek össze nagyobb társaságok, zárva tartanak a szórakozóhelyek, színházak, mozik, elmaradnak a koncertek, fellépések. Ferencvárosban Döme Zsuzsanna alpolgármester kezdeményezésére ezért karantén-koncertsorozat indult.
 
 
Installáció a 2015-ös Transart fesztiválon(Bolzano)

Hogy fotóznád le a zene és az erdő kapcsolatát?

Mert most megteheted és beküldheted a Muzsikál az Erdő Alapítványnak. Mivel hirtelen nekünk sem volt ötletünk, s a barátunk, a Google sem volt túl kreatív a kérdésben, megnéztük, mi az alapítvány célkitűzése.
 
Pályázat: fejenként 50 ezer forintot fizetnek most egy 40 perces műsorért

Pályázat: fejenként 50 ezer forintot fizetnek most egy 40 perces műsorért

Az otthon ülő magyarok minőségi kortárs kulturális tartalomhoz juttatását szolgálja az a projekt, amelyet az EMMI, a Petőfi Irodalmi Ügynökség, az MTVA és az A38 Hajó hirdetett meg.
 
 Fotó: Clem Onojeghuo/Pexels

Szeretnél egy jó kis előzenekart? Két napod van rá, hogy kitaláld!

Két nap áll a zenekarok rendelkezésére ahhoz, hogy induljanak a Hangfoglaló Program hatodik alkalommal meghirdetett előzenekari pályázatán. A már befutott zenekarok és a kezdő formációk együttműködésére építő pályázatra 50 millió forintot szán az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma.
 
A zsűri (MTI fotó)

Megvannak A DAL 2020 indulói – Nagy Feró ismét zsűrizni fog

Február 1-jén indul A Dal 2020 dalválasztó-show kilencedik évada a Duna Televízió műsorán.
 
 
Fotók: Fővárosi Nagycirkusz

Kicirkuszolták magukat: megvannak a Kötéltánc című dalpályázat nyertesei

Tegnap este hét órától zajlott a Fővárosi Nagycirkuszban Kiss Orsi KISÓ vezetésével a nemzeti előadó-művészeti intézmény Kötéltánc elnevezésű dalpályázatának élő koncert-döntője. Az artistaprodukciókkal fűszerezett est végén kiosztásra kerültek a nívós szakmai zsűri és...
 
Meghosszabbították A DAL jelentkezési határidejét

Meghosszabbították A DAL jelentkezési határidejét

November 30-ig meghosszabbítja A Dal 2020 pályázat jelentkezési határidejét a Duna Televízió.
 
Zenei bloggerek, szerkesztők, újságírók – lehet pályázni ismét!

Zenei bloggerek, szerkesztők, újságírók – lehet pályázni ismét!

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma pályázatot írt ki kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumok támogatására. A támogatási keretösszeg 15 millió forint, amelyből pályázatonként maximum 1,5 millió igényelhető.
 
Megvan a legjobb 10 cirkuszos dal – lehet szavazni!

Megvan a legjobb 10 cirkuszos dal – lehet szavazni!

Ahogy arról mi is hírt adtunk, Kötéltánc elnevezéssel dalpályázatot hirdetett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ. Az ötvenkilenc szerzőtől a legkülönbözőbb zenei stílusokban beérkezett pályaművek közül a Fővárosi Nagycirkusz szakmai zsűrije tíz dalt juttatott egyenes ágon a...
 
Külföldi koncertekre, turnékra lehet pályázni – több mint 100 milliót osztanak szét

Külföldi koncertekre, turnékra lehet pályázni – több mint 100 milliót osztanak szét

Összesen 115 millió forintra írt ki pályázatot az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma a Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogram keretében. Külföldi koncertekre, turnékra, illetve nemzetközi showcase fesztiválokon való részvételre lehet pályázni 2019. november 25-ig.
 
Fotó: Pexels.com

Jó hír az elektronikus zene képviselőinek

Első alkalommal írt ki pályázatot elektronikus zenei előadók és producerek számára a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Programja.
 
A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek