Fotó: Pitchfork

Meghalt a 21 éves rapper, Juice Wrld

21 éves korában meghalt Jarad Anthony Higgin, azaz Juice Wrld, tudta meg a TMZ. A portál úgy tudja, az amerikai rapper a chicagói Midway nemzetközi repülőtéren kapott epilepsziás rohamot, miután vasárnap hajnalban egy Kaliforniából induló járattal megérkezett – értesült a 24.hu
 
Megvannak a rapverseny győztesei

Megvannak a rapverseny győztesei

Öt kategóriában kerültek ki győztesek az év rap versenyén, a rapID-n. A felhozatal versenyzői közül szakmai zsűri válogatta ki a befutókat, akik profi videóklippel indíthatják be a karrierjüket.
 
 
A Bohém rapszódia producere most Michael Jacksonról akar filmet forgatni

A Bohém rapszódia producere most Michael Jacksonról akar filmet forgatni

Az "akar" szó nem is takarja igazán a valóságot: Graham King már egy raklap pénzt kifizetett a filmkészítés jogáért és a leendő filmben felhasználható zenékért. Ez lesz a királyok találkozása...
 
Nem csak a Coldplay, a noÁR is felemelte a hangját

Nem csak a Coldplay, a noÁR is felemelte a hangját

A noÁR régi adósságunk, már korábban is szerettünk volna írni róluk, tudjátok, ők azok, akik demonstratíve lemondták a voltos fellépésüket a nyáron. Most új klippel jöttek ki, amelyben a klímaváltozást próbálják kiemelni a szlogenek harcából.
 
YT csatorna: rapID tehetségkutató

Felkerültek a videómegosztóra a rapcsata versenyzőinek dalai

A Stereo Network ősszel saját rapper tehetségkutatót indított rapID néven. Az NKA támogatásával indult programon összesen öt nyertest hirdetnek, akik egy profi videóklippel indíthatják be karrierjüket.
 
Amerikai rappernek lenni nem életbiztosítás – 43 éves korában meghalt Bad Azz

Amerikai rappernek lenni nem életbiztosítás – 43 éves korában meghalt Bad Azz

Bad Azz – igazi nevén Jamarr Antonio Stamps – épp börtönbüntetését töltötte családon belüli erőszak miatt, egy kaliforniai cellában érte a halál, melynek körülményeiről eddig nem sokat árult el a rendőrség, mindössze annyit, hogy idegenkezűség nyoma nem merült fel.
 
 
Fotó: Balázs Szigligeti Photography

A szemtelenül fiatal rapper az Instantban lép fel


Závodi Marcel (Zävodi) neve sokaknak ismerősen csenghet, hiszen amellett, hogy itthon rendíthetetlenül igyekszik a hiphop műfajt nemzetközi szintre emelni, számos hazai és külföldi előadó dalszerzése, producerkedése köthető hozzá, mint például Majka, Király Viktor, Dér Heni,...
 
Ez fáj az Animal Cannibalsnak és Siska Finuccsinak

Ez fáj az Animal Cannibalsnak és Siska Finuccsinak

Erős kritikát kapott az általuk "slágerlistás" rap-nak nevezett irányvonal a legújabb klipjükben.
 
Fotó: Dave/FB

Óriási elismerésben részesült a mindössze 21 éves brit rapper

Egy 21 éves londoni rapper, Dave kapta az év legjobb brit albumának járó zenei díjat, a Mercury Prize-t. Az indoklás szerint Dave Psychodrama című debütáló anyaga generációja legmerészebb rapalbuma.
 
Fotó: Youtube

Partiállatok, Metallica, késelés, gyilkosság, félbeszakadt koncert – ez történt a nagyvilágban

Tegnap elég erős napja volt a zenei bulvárnak, csak úgy záporoztak az események – ezekből válogattunk. Kezdjük a jóval, folytassuk a viccessel, és ezen a vonalon haladjunk a tragikus felé.
 
 Fotó: Rockstar Photographers/Balaton Sound Official.

Sean Paul nem szereti a magyar fesztiválokat...?

Annak idején úgy harangoztuk be, hogy Sean Paul vezeti a rap+hiphop műfaj képviselőinek Soundos fellépőlistáját. Nos, a képzeletbeli csapat vezető nélkül maradt, bár a zamárdi fesztivál fotóit nézegetve ez csak egy kicsi kő – nem vese- – volt a gépezetben.
 
Hurricane Party

Hurricane Party tombol a Dürerben

A Hurricane Party tarolja le június 18-án a Dürer Kertet, ahol rickoLus és Bluebird duója a pesti hőhullámokat meglovagolva szörfözik be a hűsítőnek nem mondható éjszakába.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek