Karcsi kalandjai – képregény készült a magyar rock történetéről

Metro, Illés, LGT, Omega, Bergendy, Piramis, Syrius és még sokan mások – a hazai rockzene történetének ikonikus szereplőit és eseményeit képregény formában mutatja be a most megjelent Magyar Rocktörténet című kiadvány első kötete.

Karcsi kalandjai – képregény készült a magyar rock történetéről
1984. augusztus 4-5., Békefesztivál. Az első napi rock koncerten történt tömegoszlatás után.Fortepan / Fortepan/Album028

Ki emlékszik már az 1984-es pusztavacsi Békefesztiválon történtekre?

Aki esetleg nem, annak felelevenítik: az 1984-es pusztavacsi Békefesztiválon történt rendőri beavatkozásról szóló előadással indul a Beatkorszak szabadegyetem új szemesztere, amely kéthetente szerdánként újabb és újabb rocktörténeti érdekességekkel jelentkezik a Lumen Kávéházban.
 
Fotó: Rolling Stone

Crosby, Stills Nash and Young: a nőkön vesztek össze

A legendás Crosby, Stills Nash and Young a hatvanas években alakult, és az Egyesült Államokban népszerűségük a Beatles-ével vetekedett. Gyönyörű vokáljaik, különleges dalaik hamar legendává tették őket. A Rock And Roll Hall Of Fame-be is beválasztották őket, többüket többször is.
 
 
A Kispál-nemzedék évtizede

A Kispál-nemzedék évtizede

Noha a Kispál és a Borz áll a könyv fókuszában – no meg a címben is, ennél azért sokkal többről szól a történet: rólunk, rólatok és arról az időről, amikor még nem volt internet.
 
Fotó: Európa Kiadó/FB

Minden egyformán popzene? Menyhárt Jenő régi csibészkedik

Az Azok a régi csibészek címmel elindított programsorozat 2017. december 6-án esedékes, soron következő eseményén Lévai Balázs beszélgetőtársa Menyhárt Jenő lesz.
 
PJ Harvey a Szigeten / YouTube

Minden, amit a 90-es évek rockzenéjéről tudni szeretnél

A Nirvanától az Oasisen, Björkön, a Radioheaden és a Massive Attacken át a Beastie Boysig a kilencvenes évek nemzetközi rockzenei főszereplőit, történéseit mutatja be A rock története sorozat most megjelent negyedik kötetében Jávorszky Béla Szilárd és Dömötör Endre.
 
Emlékeztek Szigeti Editre?

Emlékeztek Szigeti Editre?

Furán hangzik, hogy noha Koncz Zsuzsa, Zalatnay Cini és Kovács Kati nevét ismeri mindenki a nagy beatkorszakból, a legmenőbb mégis Szigeti Edit volt. Az egyik első magyar lányzenekar alapítója, az első magyar női szólógitáros, a mai napig sikeres szövegíró és befutott festőművész:...
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek