Fizessetek! – üzenik amerikai zenészek a Spotifynak

Az Amerikai Lemezipari Szövetség (RIAA) adatai szerint 2020 első félévében az összes rögzített zenei felvétel utáni bevételben továbbra is a streaming uralja a piacot: 2020 első félévében a bevételek 85 százaléka, 4,8 milliárd dollár (1451 milliárd forint) abból származott.

A fotó illusztráció (Cottonbro/Pexels)
#WeMakeEvents  – Magyarország is veletek van!

#WeMakeEvents – Magyarország is veletek van!

Szolidaritási akció terjed a közösségi oldalakon – ha valamit vörösbe látsz borulni és azt olvasod: #WeMakeEvents, akkor bizonyára a rendezvényszervezők, a rendezvények, a helyszínek – a kultúra minden területéről – és a csatlakozó területek képviselőiért indított globális...
 
Durván áll a bál Törökországban a Bella ciao miatt

Durván áll a bál Törökországban a Bella ciao miatt

És ezen egy cseppet sem csodálkozunk... Történt ugyanis, hogy az Európában a járvány alatti szolidaritás himnuszává avanzsált, egyébként egykori partizán-dalt Izmirben imára hívás helyett sugározták a mecsetek. Nem direkt...
 
 
Bella Ciao: Kolozsvári zenészek is rögzítették a Covid 19 szolidaritási himnuszát

Bella Ciao: Kolozsvári zenészek is előadták a Covid 19 szolidaritási himnuszát

A Maszol.ro tette közzé, hogy dalt, amelynek több változatűát is bemutattuk már, ezúttal a Transilvania Állami Filharmónia kórusa és a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémiához kapcsolódó Bigg Dimm a`Band adta elő egy, a romániai szükségállapot lejárását ünneplő videóban.
 
Lady Gaga, Billie Eilish, Stevie Wonder, Andrea Bocelli, Maluma: szolidaritási gigashow április 18-án

Lady Gaga, Billie Eilish, Stevie Wonder, Andrea Bocelli, Maluma: szolidaritási gigashow április 18-án

Egy időzónákon átívelő, szinte sosem látott összefogásban készülő műsort láthatunk április 18-án a főbb műsorszóró és kábelhálózatok, valamint a digitális zenei szolgáltatók közvetítésében, “One World: Together at Home” (Egy a világ: Együtt otthon) címmel.
 
Fotó: Pexels

A zenészek túlnyomó többségét kihagyták a streaming bevételekből

A jövedelem nélkül maradt előadóművészek segítséget kérnek az Európai Bizottság elnökétől, akinek támogatására az online zeneszolgáltatásból származó bevételek méltányos megosztásában is számítanak.
 
Egy bajor város  Olaszországért énekel – zsebkendős!!!

Egy bajor város Olaszországért énekel – zsebkendős!!!

A szolidaritás igazán megható pillanatai kerültek fel a YT-ra: egy 77 ezer lakosú város, Bamberg lakói érezték úgy, hogy dalban mondják el, mennyire együtt éreznek az olaszokkal – és a spanyolokkal, a görögökkel, valamint az osztrákokkal.
 
A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek