Vortex of Silence: hosszú kihagyás után új lemezt készített Gyémánt Bálint

A lemez a német Jazzhaus Records gondozásában jelenik meg, a megszokott digitális platformokon kívül 180 grammos vinyl korong formájában is elérhető lesz. A Vortex of Silence lemezbemutató koncertje pedig 2024. február 16-án lesz a Müpában – ami egyben a Jazz Showcase nyitókoncertje is.

Fotó: Lang Nándor
Gyémánt Bálinték sárkányt táncoltattak az Operaházban

Gyémánt Bálinték sárkányt táncoltattak az Operaházban

Hamarosan megjelenik a Gyémánt Bálint Trió Vortex of Silence című lemeze. Az album bevezető dalához az Operaházban forgattak élőben rögzített videót. A lemezbemutató koncert 2024. február 16-án lesz a Müpában.
 
Két koncert egy jeggyel a Fonóban

Két koncert egy jeggyel a Fonóban

A Gáspár Károly trió és a Horváth ’Tojás’ Gábor trió eddig soha nem játszott még egy este ugyanazon a színpadon, így nemcsak két koncertnek lehet örülni, hanem a művésztalálkozásoknak is.
 
 
Három éve készül a rendhagyó koncertelőadás, a héten bemutató a Trafóban: BACK-PACK

Örömhír: két magyar album három helyen a nemzetközi toplistákon

A Tárkány Trió lemeze felkerült a World Music Charts Europe toplistájára, valamint a Transglobal World Music Chartsra is. Az utóbbira még egy magyar albumot válogattak be a világzenei szakemberek a világ minden tájáról: Cserepes The Sold Girl című albumát. Ezeken a felületeken más...
 
Nagy Karácsonyi Hammond-ünnep a Gödörben 

Nagy Karácsonyi Hammond-ünnep a Gödörben 

Két hazai hammondos zenekar, a Premecz Mátyás Organ Trio és a Fenyves Quartet részvételével kerül megrendezésre a "Hammond Orgasm Vol.1." elnevezésű rendezvény a Gödör Klubban december 21-én.
 
Fotó: Sárik Péter

Az a koncepció, hogy nincs koncepció – Falusi Mariann-nal, Berki Tamássa ünnepli 15 éves fennállását a Sárik Péter Trió

Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara szeptember 8-án a MOMKultban művészbarátaik – Illényi Katica, Szőke Nikoletta, Falusi Mariann, Berki Tamás, Luiza Zan – és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus társaságában idézik fel történetük legmeghatározóbb pillanatait és...
 
Vasárnap este a NEMADOMFEL Együttes Karácsonyi Nagykoncertje lesz az Akváriumban

Vasárnap este a NEMADOMFEL Együttes Karácsonyi Nagykoncertje lesz az Akváriumban

A NAF 2021. december 12-én ismét szeretné megtölteni az Akvárium Klub nézőterét – fergeteges hangulattal, jókedvvel, igényes zenei produkciókkal.
 
 
Fotó: Fonó Budai Zeneház

Így indulnak az élő koncertek a Fonóban

Májusban a Cimbaliband, a Chalaban, a Balázs Elemér Group és a Branka trió is játszik a nagyteremben – ültetett közönség előtt, a járványügyi szabályoknak megfelelően.
 
Fotó: Lénárd Gábor

Fuck The Bass Player –Trióként folytatja a Twentees

Az elmúlt hónapok nemcsak a dalírás és a karantén körül forogtak, a zenekar ugyanis több basszusgitáros váltáson is túl van. Végül úgy döntöttek, trióként folytatják: állításuk szerint így erősebbek, mint valaha.Mi több: megjelent az új kislemezük, a Kicsi lány.
 
A Dombos Fest programja is végleges

A Dombos Fest programja is végleges

A DombosFest programja némileg változott, volt egy fontos időpontváltozás, itt vannak az új időpontok és a részletes program. Ahogy írták: "Lezárunk 20 évet... És elindítunk egy következő ciklust, melynek részleteiről semmit sem tudunk".
 
Fenyő Miklós zenekarából érkezik a Mystery Gang vendégei

Fenyő Miklós zenekarából érkeznek a Mystery Gang vendégei

Július 3-án, pénteken a Barba Negra Track színpadán látható először újra a tilalom feloldása óta a Mystery Gang. Az fellépésnek két különleges vendége lesz, Fenyő Miklós zenekarából látható a színpadon Fedics Ibolya zongorán, illetve Dudinszky Zoltán szaxofonon.
 
Fotó: NAAF/FB

A rock elpusztíthatatlan: fellépőket jelentett be a komáromi Amerikai Autó Fesztivál

A Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál immáron 19. alkalommal kerül megrendezésre augusztus 13. és 16. között Komáromban: rock and rolltól és V8 motordübörgéstől lesz hangos augusztus harmadik hétvégéjén a Monostori erőd.
 
Jelentkezett a Sziget

Jelentkezett a Sziget

Amikor megláttuk az ismerős feladónevet a mailboxunkban, azt gondoltuk: és akkor most megszólalnak... Lassú volt az újrakattintásig a mozdulat, azért mégis csak a Sziget a magyar fesztiválok zászlóshajója, az embernek összeszorult a szíve, hogy na, most mondják le... Ráadásul a levél...
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek