Fotó: Pexels.com

A bálnák éneke

A kutatók – véletlenül – arra jöttek rá, hogy dalversenyre gyűlnek össze a hosszúszárnyú bálnák Új-Zélandon minden évben. Állítják, hogy az állatok bemutatják egymásnak dalaikat, és új dallamokat tanulnak egymástól – olvastuk a HVG-ben.
 
Fotó: laist.com

Beperelték a Universalt a 700 zenész masztereit elpusztító tűz miatt

A tűz több mint 10 éve, 2008-ban pusztította el több mint 700 zenész értékes maszterei, demóit – a károsultak egy csoportja most jutott el odáig, hogy beperlik a stúdiót.
 
 
A fotó illusztráció

Fish and Roll – zenészek vs. rajongók horgászverseny Délegyházán

2019. június 10-én a délegyházi Csendespart Horgásztavon lesz az a különleges fellépés", ahol az erre az alkalomra verbuválódott formáció – színpadi felszerelését maga mögött hagyva – pecabotot ragad, és rajongóival egy horgászverseny keretein belül méri össze erejét.
 
Pápai Joci búcsúzott az Eurovíziós versenytől, de ez nem az ő szégyene...

Pápai Joci búcsúzott az Eurovíziótól, de ez nem az ő szégyene

Tegnap este ismét útjára indult a szokásos évi eurovíziós őrület, ahol a döntő többségben élvezhetetlen, érthetetlen és értékelhetetlen produkciók mellett Pápai Joci megpróbálta a lehetetlent. Bejutni a döntőbe. A küldetést ezúttal nem sikerült teljesíteni, de nem rajta múlt.
 
Fotó: utcazeneszekversenye.hu

Egymilliós fődíj az utcazenészek egri versenyében!

Az életed a zene, és minden vágyad, hogy színpadra állhass? Szeretnél muzsikálni az utca közönségnek? Ha igen a válasz, akkor jó hírünk van! Június 14-18.között idén is megrendezik Eger városában az Utcazenészek Versenyét, melyre bárki jelentkezhet.
 
Fotó: eurovision.tv

A bűvös hetes rajtszámot kapta Pápai Joci az Eurovízión

Megvan az idei eurovíziós dalverseny fellépőinek pontos sorrendje, ahol Magyarország képviseletében Pápai Joci Az én apám című dallal próbál minél jobb helyezést elérni.
 
 
Nem szégyen a futás, rockerek!

Nem szégyen a futás, rockerek!

14. alkalommal rendezik meg a Vérteskozma Rock ’n’ Roll Futást. Valójában műfaji megkötöttség nélkül mindenki elindulhat a távon, de jó alkalom ez arra, hogy a zenén túl a sport is összerántsa a közösséget.
 
Foptó: Riverside/FB

Nem akarták elhinni, hogy akkora a sikerük – Riverside a Hajón

Kamaszkoromban, amikor rákattantam a rockzenére, minden sokkal egyszerűbb volt: volt annyi zenekar, amennyit megengedtek, meg még egy-kettő, akit nem, bejött annyi lemez, amennyi, meg néhány pazar előadó komplett életművét lenyomta Göczey Zsuzsa a Petőfin a Lemezbörze helyett-ben, és...
 
Fotó: dehir.hu

Ismét Pápai Joci megy az Eurovízióra

Tegnap este eldőlt, ki képviselheti Magyarországot a 64. Eurovíziós dalfesztiválon Tel-Avivban. A közönség akaratának megfelelően immáron második alkalommal küldjük csatába Pápai Jocit, aki ezúttal Az én apám című dallal száll be a nemzetközi versenybe.
 
Plágium ügy: Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Újabb fordulatot vett A Dal című műsorból hétfőn plágium vád miatt kizárt Petruska András ügye. A kettes számú szakértői vélemény szerint a korábbi vizsgálat felszínes volt, és szó sincs lopásról.
 
Fotó: YouTube

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.
 
Pápai Joci győzelmével, és plágium-ganyúval zárult A Dal második elődöntője

Pápai Joci győzelmével és plágiumgyanúval zárult A Dal második elődöntője

Szombat este A Dal című műsorban utoljára pontozott a tisztelt zsűri – megint adtak okot némi mérgelődésre nézői körökben. A legnagyobb port mégsem ez kavarta, hanem Freddie külön bejelentése a műsor végén, ami előre vetít egy újabb botrányos, plágiumvádakkal teli hetet a...
 
Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek