Megakadt a Rolling Stones európai turnéja: Mick Jagger koronavírusos

Pár órával a kezdés előtt fújták le a Rolling Stones esti amszterdami koncertjét Mick Jagger koronavírus-fertőzése miatt – olvastuk reggel a 444.hu-n.

Fotó: Rolling Stones/Madrid (FB)
 Fotó: Thorn Yang (Pexels)

Goodbye, védettségi!

Hétfőtől megszűnik a kötelező maszkviselés. Plusz kivezetik a védettségi igazolványok használatára vonatkozó szabályokat* is – akármit is jelentsen ez.
 
A sepsiszentgyörgyi fotón még minden rendben volt... (Kiscsillag/FB)

Koronavírus a Kiscsillagban – elmaradnak a koncertek

Ezen a héten Veszprémben és Tatabányán hiába várják a zenekart, bár szándék van, egészség az nincs: törölte a Kiscsilag a koncerteket.
 
 
 George Milton fotója a Pexels oldaláról

Brit tudósok: egyes zenék fertőzők, és ugrálnak egyik gazdatestről a másikra

A fülbemászó dallamok úgy terjednek, mint egy vírus – állapította meg egy brit tanulmány, amely szerint "egyes zenék egyenesen fertőzők, és a kórokozókhoz hasonlóan ugrálnak egyik gazdatestről a másikra".
 
Moszkvában betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket

Moszkvában betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket

Betiltotta az 500 fősnél nagyobb bel- és kültéri rendezvényeket az orosz fővárosban a koronavírus okozta járványhelyzet romlása miatt kedden Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.
 
A fotó illusztráció (Pexels)

Romániai kísérleti színházi előadások: egyetlen néző fertőződött meg

A járvány miatt bevezetett távolságtartási előírások felfüggesztésével rendezett romániai kísérleti színházi és opera-előadások egyetlen résztvevőjénél mutatták ki utólag a koronavírus-fertőzést - közölte csütörtökön a Digi 24 hírtelevízió.
 
Fotó: Apacuka zenekar

Most már hivatalos: 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken

Június 14-étől már falunapot is lehet tartani, és a koronavírus ellen védett ember felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken – megírta a Magyar Közlöny.
 
 
 Lady Gaga törölte a turnéját

Lady Gaga törölte a turnéját

Az énekesnő 2022-re halasztotta a Chromatica Ball-turnét, hogy megvárja vele, amíg elmúlik a koronavírus-járvány.
 
Fotó: veloconcerts.com

Ausztriában egyelőre nem engedélyezték a nem ülős koncertek megtartását

Az esküvők, a céges ünnepségek és az ülőhelyet nem biztosító koncertek, fesztiválok egyelőre még nem megengedettek Ausztriában, de a járványügyi korlátozásokon június 10-től általánosságban tovább enyhítenek.
 
Ingyenes koncertet ad a koronavírus áldozatai emlékére a Budapesti Fesztiválzenekar

Ingyenes koncerttel emlékezik a koronavírus áldozataira a Budapesti Fesztiválzenekar

A lezárás utáni első nyilvános koncertjén a koronavírus-járványban elhunytakra emlékezik a Budapesti Fesztiválzenekar: a május 26-i ingyenes hangversenyre az áldozatok szeretteit várják.
 
A Kolorádó fesztiváé elengedte a júniusi dátumot

A Kolorádó fesztivál elengedte a júniusi dátumot

Januárban, amikor megjelölték a két dátumot, azt írták, ők sem tudják, hogy alakul a járványhelyzet, pontosan milyen hatása lesz a szervezésre, programokra, külföldi fellépők beutaztatására. Valójában most sem vagyunk közelebb tudásban, de biztonságosabbnak tűnik az augusztus eleje.
 
 Luca Nardone fotója a Pexels oldaláról

A nyarat is maszkban kell végigcsinálnunk?

Falus Ferenc korábbi tiszti főorvos szerint nyáron még nem szabadna megtartani a tömegrendezvényeket. A szakember az ATV-nek nyilatkozott, amit a HVG szemlézett.
 
Fotó: Polyák Attila - Origo

Óriási veszteség érte a koncertszervező szakmát: elhunyt Brády Márton, a Showtime Budapest alapítója

"Brády Marci nincs többé..." – kezdődik Schiffer András szomorú, vagy inkább sokkoló posztja a FB-on. Nem olyan rég osztottuk meg a nagy tekintélyű koncertszervező véleményét, hogy szerinte következetlenek voltak a járvány idején bevezetett korlátozások. Az Ember, Aki Először...
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek