A Dzsungel könyve próbákat egy igazi színházi macska, Turbó H. Júlia ügyeli :) (oDEon)

Könnyű?zenész életek

Ezzel a mottóval várja háromhetente, csütörtökönként a közönséget az oDEon új beszélgetős programsorozata, melyben az ország ismert, sokat tapasztalt zenészei lépnek színpadra és vallanak őszintén személyes zenei múltjukról, élettörténetükről.
 
Fotó: DJ Palotai

Hajómozgatás heti kétszer – elektronikus szeptember az A38-on

Az elmosódó évszakhatárok miatt vége a hagyományos augusztusi nyárzárásoknak: az A38-on már a szeptember is nyári hónap lett, így még tovább kitartanak az elektronikus zenei programok a Hajó teraszain.
 
 
MOME X MZH: Intermezzo Fesztivál

MOME X MZH: Intermezzo Fesztivál

Idén már másodjára valósul meg a MOME és Magyar Zene Háza kollaborációjaként a kétnapos Intermezzo Fesztivál, amit diákok szerveznek – nem csak – diákoknak, hogy közösséget teremtsenek a zene és dizájnszemlélet mentén.
 
Fotó: Magyar Zene Háza

Nekünk írták a dalt

Igen, tudjuk, hogy már januártól látogatható a Magyar Zene Házában a „Nekünk írták a dalt” című poptörténeti kiállítás, de hát nem juthatunk el mindenhova azonnal... Most azonban végre megnéztük a tárlatot: valóban korhű és zenetörténeti jelentőségű.
 
Fotó: Facebook/Filharmónia Magyarország

Zeneszüret a pécsi utcákon, tereken és egyéb különleges helyszíneken

Egy hét alatt csaknem húsz helyszínen kínál programokat a Zeneszüret fesztivál, amelyet több mint háromszáz művész, közöttük José Cura világhírű operaénekes fellépésével rendeznek meg szeptember 4. és 10. között Pécsett.
 
Fotó: Szentendrei Skanzen

Bazi nagy örmény buli a szentendrei Skanzenben

Örmények Erdélyben címmel az örmény kultúra és gasztronómia kerül fókuszba a szentendrei Skanzen Erdély tájegységében augusztus 12-én. A látogatók betekintést nyerhetnek az Erdélybe települt örménység szokásaiba, ízvilágába, táncaiba, zenéjébe és az örmény emberek életébe.
 
 
Fotó: Erdőfű zenekar/FB

Két magyar előadó is bekerült az Upbeat legjobbjai közé

Két magyar művész is szerepel a kiválasztott tíz előadó között, akik megkaphatják az Upbeat zenei platform Best New Talent Díját szeptemberben. A szakmai zsűri csaknem száz produkció közül választotta ki a legjobbakat.
 
Bulibárók vagyunk – slágerek szövegeit elemezte a médiahatóság

Bulibárók vagyunk – slágerek szövegeit elemezte a médiahatóság

Nyilvánosan elérhető magyar slágerek szövegét elemezték a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új kutatásában. 2366 dal került be az elsődleges dallistába, 629 csak a Spotify-on jelent meg, 1160 csak a YouTube-on. 577 mindkét platformon, a legtöbb sláger a szerelemről szól.
 
A Nagy Generáció a Zamjamen

A Nagy Generáció a Zamjamen

A magyar könnyűzene veterán legendáival találkozhatott, aki ellátogatott a Zamjam fesztiválra, Zamárdiba. Hangulatos fesztiválterület, ínycsiklandó gourmet ételek, igazi zenei csemegék és jó fej emberek – ezzel találkozhattak a fesztiválozni vágyók.
 
Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Sikerrel zárult az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Sikerrel zárult az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

A Zenés esték a Nagyerdőn hangversenysorozat Szaxofon és Hegedű, illetve Ütőhangszeres Gálája idén is nagy sikert aratott a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt termében. A 22. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának keretében tartott koncertsorozat ebben az évben...
 
A Barbie-film utolsó alkotóeleme: az all-star album

A Barbie-film utolsó alkotóeleme: az all-star album

A magyar filmpremiert követően a 17 dalból álló sztárparádé már teljes terjedelmében végighallgatható.
 
Fotó: NFI

5 izgalmas program a Magyar Zene Háza augusztusi kínálatából

Műfaji sokszínűség és világutazási: az izgalmas programok közül csak ötöt választottunk ki, de a többi között is érdemes keresgélni, link a cikk végén!
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek