Kékfű-fesztivál Abaligeten

Kékfű-fesztivál Abaligeten

2023. augusztus 11-13. között ismét Abaliget ad otthont a Magyar Bluegrass Zenei Egyesület (HuBMA) húszéves jubileumát ünneplő hagyományos nemzetközi fesztiváljának.
 
Charlie, Tóth Vera, Kökény Attila – Zenefüred 2023

Charlie, Tóth Vera, Kökény Attila – ZeneFüred 2023

Zenefüred címmel július 14-én pénteken több mint egy hónapon át tartó programsorozat kezdődik Balatonfüreden.
 
 
Fotók: Mohai Balázs/Magyar Zene Háza

Júniusban már megvolt az év koncertje: Laurie Anderson, Magyar Zene Háza

Igaz, hogy még az év fele sem telt el, de számomra máris megvolt az év koncertje – és jöhet bárki és bármi, ezen már nem fog változtatni. (Hacsak ő nem jön idén még egyszer, de magyarországi fellépéseinek gyakoriságát tekintve ennek kicsi a valószínűsége.)
 
Fotó: Botka László/FB

Ajándékkoncerttel nyitják meg a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri programját

A Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos ajándékkoncertjével indul a Szegedi Szabadtéri Játékok programja július 1-jén a Dóm téren.
 
Mennyire klassz a zene a Balaton-parton?

Mennyire klassz a zene a Balaton-parton?

Ha a fesztivál producerén, É. Szabó Mártán és Érdi Tamás fesztiváligazgatón múlik, akkor nagyon :) Idén 33 koncert, 38 szólista és 14 zenekar fellépése várja az érdeklődőket a Klassz a pARTon! nyáresti vízparti komolyzenei koncertsorozaton július 13. és augusztus 1. között a...
 
Fotó: Margitszigeti Zenélő Szökőkút/FB

Önök kérték – a margitszigeti szökőkút ettől a héttől kezdve lejátssza

Mint ahogy arra mi is buzdítottunk mindenkit, a leendő közönség szavazással dönthette el, hogy mely dalok szóljanak és melyek ne szóljanak a margitszigeti zenélő szökőkút műsorán. A héten elindult a szökőkút-feszt :)
 
 
Fotó: ValMar

Az Úristen uralta tavaly a rádiókat

Több mint 12 ezerszer játszották le 2022-ben a hazai rádiók a Szikora Róbert közreműködésével készült ValMar szerzeményt. A legnépszerűbb dalok közül viszont csak hat íródott ebben az évtizedben - derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb...
 
Fotó: Helikon Kastélymúzeum

Csillagfényes koncertek a kastélyparkban

A keszthelyi Festetics-kastély barokk kertje július végén a nappali séták mellett két estén át különleges csillagfény-koncerttel kedveskedik az élőzene és a romantikus helyszínek kedvelőinek.
 
Fotó:  Magyar Zene Háza/FB

Nyáron több mint 50, többnyire ingyenes program a Zene Házában

Nyáron több mint 50 családi program és fesztivál várja a látogatókat, ezek jó része ingyenesen látogatható, a koncertteremben pedig fellép mások mellett Laurie Anderson, Lakatos Mónika, Mansur Brown és Alfa Mist, emellett beszélgetős esten lehet találkozni a magyar popzene olyan...
 
Fotó: Maluridé/FB

Maluridé: szeressétek a feltörekvő dream-pop formációt!

A Maluridé 2020 tavaszán alakult, jelenlegi felállásban 2022 tavaszától zenélnek együtt. A zenekar alternatív zenei műfaja a pop, amely az elektronikus zene alapjaira épül, ugyanakkor lírikus, szövegközpontú énekszólamaikkal a klasszikus harmóniák eszköztárából is válogatnak.
 
Zalacsányban fesztiválozik Candy Dulfer – Örvényesvölgy 2023 (frissítve)

Öt napra bővül az Örvényesvölgy Fesztivál

A tervezettnél is hosszabb lesz, öt napig tart Magyarország legújabb fesztiválja, az Örvényesvölgy Fesztivál! A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló eseménysorozatot a szervezők egy további gyereknappal bővítik: június 11-én vasárnap...
 
Fotó: BFZ

Még Fischer Iván csokornyakkendője is lerepült – álló ovációval ünnepelték a magyar együttest Európa-szerte

Ötcsillagos kritikák zúdultak Fischer Iván karmesterre és a Budapesti Fesztiválzenekarra (BFZ) májusi európai turnéjuk után. Bécs, London, Brugge és Lipcse közönsége egytől egyig álló ovációval ünnepelte a magyar együttest. Többek között a The Guardian, a The Times, a Die Presse...
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek