Először a véradás, aztán a pogó: könyv a magyar punkzene nyolcvanas évekbeli történetéről

A címben idézett felszólítás szombaton hangzott el az A38-on Szendrey Zsolt szájából, aki a Jerabek Csaba 60. szülinapjára egybegyűlt népes közönség előtt lépett fel a BTK zenekarral.

A Trottel punkzenekar az Ikarus Művelődési Ház előtti cukrászda mellett – jobbról a második Rupaszov Tamás, a könyv egyik szerkesztője. Fotó: Urbán Tamás/FORTEPAN
A zongorista és az újságíró

A zongorista és az újságíró, avagy miért maradt el Cziffra György berobbanása a magyar zenei életbe

A zongorista és az újságíró – Cziffra György emlékezete címmel rendeznek műhelytalálkozót, melynek célja, hogy lendületet adjanak a művész korszerű életrajzi kutatásának és pályaíve feltárásának. Az előadások – amelyeket az online közvetítésnek köszönhetően bárki...
 
A Fekete Lyukból kirajzott underground a romkocsmák falai közé költözött

Amikor a Fekete Lyukból kirajzott underground a romkocsmák falai közé költözött

Állítja az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának „Boldog, szép napok?" – a magyarországi könnyűzene helyzete az átalakulás éveiben című konferenciájára invitáló levél.
 
 
A 70-es és 80-as évek legnagyobb magyar pop-rock történetei a falon

A 70-es és 80-as évek pop-rock története a falon

"Kőbányától az Abbey Road-ig" címmel Vértes György fotóiból nyílik kiállítás Budakalászon, a Kós Károly Művelődési Házban.
 
 Az első globális női popszupersztár: Madonna

Az első globális női popszupersztár: Madonna

Volt némi lelkifurdalásunk, hogy csak rossz híreket közöltünk róla meg a pályája végét emlegettük a sorra lemondott koncertek kapcsán, reméljük, szépíthetünk egyet a következő programajánlóval.
 
Akiről a Radetzky-marsot elnevezték

Akiről a Radetzky-marsot elnevezték

Százhatvan éve, 1858. január 5-én halt meg Johann Joseph Wenzel Anton Franz Karl Radetzky gróf, a 19. század első felének legsikeresebb osztrák hadvezére, akinek emlékét az idősebb Johann Strauss a népszerű Radetzky-indulóban örökítette meg.
 
Fotó: budapestantikvarium.hu

Bródy János, az Illés, a Fonográf, Koncz Zsuzsa és mások a Kádár-rendszer könnyűzenéjéről

Nekem írod a dalt címmel újabb könyvet írt a Kádár-rendszer könnyűzenéjéről a korszak és a téma kutatója, Csatári Bence. A történész, újságíró ezúttal azt járta körül néhány kulcsszereplővel, miként működött a cenzúra a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években.
 
 
Fotó: Kossuth Kiadói Csoport/FB

Radics Béla volt az első magyar blueselőadó – könyv jelent meg a blues történetéről

A blues története a kezdetektől napjainkig címmel csaknem hatszáz oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált kötet jelent meg a napokban. Kovács József szerzőből a blues iránti rajongás faragott szakértőt, és ez a tudás testesült meg most nyomtatott formában.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek