Bárzongorista-versenyre várják a jelentkezőket

Országos bárzongorista-versenyt rendeznek a Cziffra György Vándorkiállításhoz kapcsolódva, a zongoraművész emlékére.

Forrás: A családi archívumból
Fotó: Krebsz Albert

A Cziffra Fesztivál zárása után is nyílnak a zongoravirágok

Az idei Cziffra Fesztivál véget ért, de a Cziffra György-emlékév folytatódik: március 12-én 13.30-kor Zongoravirágok címmel tehetséges, fiatal zongoraművészek adnak rövid koncerteket és helyeznek képzeletbeli virágot Cziffra György zongorájára.
 
Fotó: Pianist Magazine

Amikor az áldás átok: apja gyakorlatilag kínozta a zenei csodagyereket

Ruth Slenczynska most 97 éves – és új lemeze jelent meg. Apja szigorúsága és rideg módszerei miatt azonban 15 éves korára annyira megtört lelkileg, hogy jó ideig nem tudott fellépni.
 
 
A bárzene utolsó mohikánja ad online koncertet

A bárzene utolsó mohikánja ad online koncertet

Nem áprilisi tréfa: a Nemegydül jóvoltából holnap este Facebook Live koncertet ad Fűzy Gábor, hazánk legnépszerűbb bárzongoristája. Budapest olyan legendás bárjaiban lépett fel, mint a Búsuló Juhász vagy a Pipacs. A műfaj gyakorlatilag már nem létezik mint ahogyan a bárok is jó...
 
Elálverezik  A ZONGORISTA személyes tárgyait és zongoráját

Elálverezik A ZONGORISTA személyes tárgyait és zongoráját

Árverésre bocsátják az örökösök a szintén lengyel származású Roman Polanski Oscar-díjas filmjéből is ismert holokauszttúlélő, lengyelországi zsidó zongoraművész, Wladyslaw Szpilman személyes tárgyait, köztük Steinway & Sons márkájú zongoráját.
 
Fotó: Roger Saphiro Alapítvány

Elhunyt Amerika Balkezes Zongoristája

Elment Amerika egyik legkedveltebb és leleményesebb – és legelszántabb zongoristája. Leon Fleisher 92 éves volt. Fia, Julian közlése szerint vasárnap délelőtt, rákban halt meg.
 
Elhunyt a Marsalis-zenészklán feje

Elhunyt a Marsalis-zenészklán feje

A műfajban híres Marsalis család feje 85 éves volt és a koronavírus következtében halt meg szerdán egy New Orleans-i kórházban.
 
 
Fotó: thepianoshopbath.co.uk

Zongorista Találkozó lesz a Kolosy téren

No nem arra kell gondolni, hogy egy csomó ember hátán viszi a zongorát, majd leteszik, és mindenki nekiáll (nekiül) verni a billentyűket. De azért három zongorista egy színpadon már hívható találkozónak, mert tényleg ritka alkalom.
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek