Ezt a cikket csak az olvassa el, aki tudja, mi az, hogy kazetta

Szeptember 23-án hetedik alkalommal szervezik meg az Independent Label Fair Budapest (ILF) vásárát a Magyar Zene Házában, ahol közel negyven hazai és határon túli magyar független kiadó kínálatából szerezhetik be lemez- vagy kazettagyűjteményük legújabb darabjait az érdeklődők. A börze mellett a magyar független kiadókról szóló szakmai programokkal, dj szettekkel, live act-ekkel is készülnek a szervezők.

Szeressétek a hazai független lemezkiadókat szombaton (is)!
Fotó: Abélard/Rammstein

Az Abélard lép fel a Rammstein előtt Budapesten is

A júliusi dupla koncertre már hónapok óta melegít a közönség – dacára a Till Lindemann körüli botránynak –, a hőfokot a francia duó komplettálja majd a koncertkezdésre.
 
Fotó: Máté Péter

Neked kijött egy szám: itt a Kispál és a Borz új klipje

Jó, az egy másik, egy nagyobb... Ez a szám pedig a Mocsár, amelyhez a fiatal rendező, Mazzag Izabella forgatott kisfilmet. Izának olyan klipeket köszönhetünk, mint Krúbitól a Szív, Beton.Hofitól a Közép kilét-Európa vagy az Esti Kornéltól a Most kéne kezdenünk.
 
 
Szeptemberben lesz a független zenei kiadók dezsemborija

Szeptember 10-én lesz a független zenei kiadók dzsemborija

Szeptember 10-én, 6. alkalommal rendezik meg a független kiadók vásárát, azaz az Independent Label Fairt (ILF). A lemez- és kazetta vásár ezúttal az Élesztő Teraszon, a Mammut tetején várja majd a látogatókat, ahol a szakmai beszélgetések és dj szettek is várják az érdeklődőket.
 
Ed Sheeran is fellép az ukrajnai háború áldozatainak szentelt jótékonysági gálán

Ed Sheeran is fellép az ukrajnai háború áldozatainak szentelt jótékonysági gálán

Camila Cabello és Ed Sheeran is fellép a birminghami jótékonysági gálán, amit az ukrajnai háború áldozatainak megsegítéséért rendeznek március 29-én. A koncert szereplői között lesz még Snow Patrol, a nyáron Magyarországon is koncertező Emeli Sandé és Gregory Porter.
 
Minek nevezzelek? javaslatokat várnak a FOO nagyszínpad nevére

Minek nevezzelek? Javaslatokat várnak a FOO nagyszínpad nevére

Az idén sem a szponzorok döntik el, mi legyen a Fishing On Orfű nagyszínpadának neve. Tőletek várnak javaslatokat várnak a szervezők.
 
Fotó: bjc.hu

Muse címmel jelent meg egy magyar album

Nem tudjuk eldönteni, mennyire jó választás a cím, mert, ugye, az egyes szavak nem foglaltak, de a M U S E hang- és betűsorhoz már erős zenei képzetek tapadnak. De vannak itt egyéb átfedések is... :)
 
 
Új hiperkarma: elég jó csapatot rakott össze Bérczesi Róbert

Új hiperkarma: elég jó csapatot rakott össze Bérczesi Róbert

Bérczesi Robi 2020. december 15-i posztja egyértelművé tette: az év elején megtartott (mákjuk volt...) születésnapi arénakoncert a hiperkarma húsz éven át együtt zenélő felállásának legutolsó fellépése volt. Akkor ígéretet tett arra, hogy rövidesen elárulja az új felállást,...
 
Szintet lépett a karanténvideó

Szintet lépett a karanténvideó

Óriási szerencse, hogy a karantén nem vette el a zenészek kedvét az alkotómunkától. Újdonságaink közt szerepel hagyományos karanténvideó, de annak továbbfejlesztett, már-már karaoke-jellegű verziója is!
 
A Republicból senki sem volt ott a menedzserük temetésén

A Republicból senki sem volt ott egykori menedzserük temetésén

Március 3-án számoltunk be arról, hogy elhunyt Abella Miklós, a Republic zenekar legendás menedzsere.
 
Gyászol a Republic

Gyászol a Republic

Elhunyt Abella Miklós, a Republic zenekar legendás menedzsere, aki 1991-től sikerre vitte a 2013-ban elhunyt Bódi László „Cipő” és négy zenésztársa által alapított zenekart – adta hírül a Blikk.
 
Összevetettük a Brit Awards nyerteseinek és a Sziget fellépőinek névsorát

Összevetettük a Brit Awards nyerteseinek és a Sziget fellépőinek névsorát

Az idei brit díjátadót 2020. február 18-án tartották a londoni O2 Arénában. Ez volt éppen a 40. BA gála. A nyertesek halmazának és a Sziget eddig bejelentett fellépőiből álló halmaznak van metszete...
 
Missy Elliot, Minnie Driver, John Mulaney, James Corden and Romesh Ranganathan, Fotó: deadline.com

Missy Elliott is beszállt Camila Cabello mellé az új Hamupipőke film forgatásában

Csütörtökön elkezdődött az új Hamupipőke film forgatása, ahol a főszerepet a Latin Grammy-díjas Camila Cabello kapta, de feltűnik még az egykori 007-es ügynök Pierce Brosnan, a rap-ikon Missy Elliott, és Minnie Driver is.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek