Öt híres dal, amit Kovács Katinak írtak, de végül nem ő énekelte el őket

2020/06/16  ·     ·  koncert.hu

A Sláger FM-nek volt még június elején egy adása, amelyben feltárcsázták az énekesnőt, és azokról a dalokról (is) kérdezték, amiket neki ajánlottak fel, de aztán mégsem az ő hangjával lettek népszerűek.

Öt híres dal, amit Kovács Katinak írtak, de végül nem ő énekelte el őket

1. Édes kisfiam

Az énekesnő azt mesélte el erről a dalról, hogy Cserháti Zsuzsa egy órán keresztül könyörgött neki telefonon, hogy adja át ez a dalt, mert ez megmentheti őt, nem mellesleg, tényleg volt egy a kisfia, Krisztián akkor (1980.) a hneygedik évét töltötte be. Kovács Kati nem árult el titkot, mi is megírtuk, milyen nehéz helyzetbe került a (másik) csodálatos hangú énekesnő annak idején. A dal eredetije egyébként Ciro Dammicco Le Rose Blu című slágere 1972-ből.

2. Soha se mondd

A történet "csak" annyi, hogy Kovács Kati úgy érezte, ez a dal (1980.) sokkal jobban állna a színésznőnek. A szövegét Verebes István, a dallamot Döme Zsolt írta.

 

3. Nem vagyok én apáca

Kovács Kati viszont az volt... Ha nem is egészen: két évig Egerben egy olyan iskolába járt, amelyben apácák tanítottak. Az énekesnő szerint nagy tisztelettel bántak a tanítványaikkal, és úgy gondolta, ezt a tiszteletet úgy viszonozhatja, ha NEM énekli el ezt a számot. A dal S. Nagy István–Schöck Ottó szerzemény. (1970.)

4. Egy szál gyufa is...

A sztori nagyjából ugyanaz, mint a Soha se mondd esetében: Kovács Kati úgy érezte, Szenes Iván szerzeménye Koós János előadásában fog megszólalni igazán jól. (1979.)

5. Millió rózsaszál

Egy szál gyufa, aztán millió rózsaszál, nagy ugrás :) Ezt a  – megtörtént esetet feldolgozó –  dalt eredetileg Alla Pugacsova énekelte, majd S. Nagy István kreált hozzá magyar szöveget (az eredetit a költő Andrej Voznyeszenszkij írta). Kovács Kati nehezményezte a verzében a "vérvörös takarós" részt,  azonban a szerző nem akarta átírni, így a dal a feleségénél, Csongrádi Katánál landolt 1977-ben, aki 2015-ben egy szál vörös rózsával búcsúzott férjétől.

Szerintünk mindegyik tökéletes választás volt, akárkin is múlott, hiszen egy generáció meghatározó slágerei voltak ezek, ami azt is biizonyítja, hogy az előadók is megállták a helyüket velük, bennük. Kovács Katinak szerencsére maradt jó pár legendás dal a tarsolyában...

Az adás itt hallgatható meg.

Kovács kati, Édes kisfiam, Cserháti Zsuzsa, Soha se mondd, Hernádi Judit, Egy szál gyufa, Koós János, Nem vagyok én apáca, Zalatnay Sarolta, Millió rózsaszál, Csongrádi Kata

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek