Neoton 1000

Te elmennél egy Madonna-koncertre, ha nem ugrál benne a világsztár?

2020. január 26.  ·     ·  koncert.hu

Tegnap írtuk meg, hogy Madonna – 85 koncertből álló turnéja – nyolcadik koncertjét törölte egészségi problémákra hivatkozva. Most itt a kilencedik is...

Fotó: Madonna/FB

Ahogy az szokás, a közösségi oldalon landolt a közlemény:

Ami viszont új elem  – és ahogy azt azért sejteni lehetett –, a rajongók kezdenek kifogyni a megértésből. Egyesek úgy fogalmaznak, hogy a sztár szórakozik a közönségével. Erről feltehetően szó nincs, óriási pénz- és presztízsveszteség ez a sztár számára.

Nézzük, mit követel tőle a Madame X-turné:

Hatalmas fizikai igénybevétel, próbák, rengeteg mozgás, tánc, show... Meglehet, hogy 61 évesen az ember szervezete már azt mondja, too much. Azonban ezzel a show-val Madonna be is árazta magát: az én zenémre csak akkor kíváncsiak, ha van hozzá minden, ami szem-szájnak ingere. Eljátszik az ember a gondolattal, hogy vajon akkor is sold out koncerteket adna, ha a zenekar zenélne, a táncosok táncolnának, ő pedig, az énekesnő "CSAK" énekelne?

Szerintünk igen. De ki tudja, mire éhes a közönség, a torta is elég, vagy kell hozzá a rengeteg hab? A kommentek között böngészve számos olyan hozzászólás is olvasható, amelyekben azt javasolják, csavarja lejjebb azt lángot. (És nagyon sok olyan, amelyben azt tanácsolják, dobja be a törölközőt...)

Természetesen nem akarjuk a  világsztárt temetni, de ennyi idősen azért sejti az ember, hogy a turnék sokkal többet vesznek ki a szervezetből, mint amennyit az adni tud. Egy csodálatos pályát elintézni azzal, hogy csalódott rajongók igyekeznek megértést mutatni az "orvosok" döntésével kapcsolatban – nem méltó. Az orvosokra kenni sem az egyébként.

The show must go on – szól a mondás, de van egy pillanat, amikor már nem megy. Azt érdemes átgondolni, akkor hogyan tovább. Madonnának 17 millió követője van csak a FB-on. 17 millió ember láthatja, hogy sorra törli a koncertjeit.  S akármennyire is rajonganak érte, ez a kilenc lemondott koncert még a feketeöves Madonna-rajongókat is megosztotta. Ahogy egyikük írja:

"People don’t like playing concert roulette."

 

Lehet, hogy Madonnának abba kellene hagynia a turnézást?

 

 

 

 

 

 

 

Madonna, Madame X, turné, koncert, lemondás, London

 

 

Szólj hozzá!


 Elhunyt Wallace Roney, a Miles Davis utódjának tartott amerikai dzsessztrombitás

Elhunyt Wallace Roney, a Miles Davis utódjának...

A zenész 59 éves volt, halálát a koronavírusból fakadó komplikációk okozták a New Jersey állambeli Patersonban – tudatta a CNN a művész...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bon Jovi fiának a mosókonyha volt a karanténja

Karanténba került a nem is olyan rég még Harry herceggel duettező Jon Bon Jovi egész családja, miután 17 éves fiánál jelentkeztek a koronavírus tünetei. A rocksztár és családja most saját otthonukban kényszerültek elkülönülésre Jacob betegsége miatt.

A zenészek túlnyomó többségét kihagyták a streaming bevételekből

A jövedelem nélkül maradt előadóművészek segítséget kérnek az Európai Bizottság elnökétől, akinek támogatására az online zeneszolgáltatásból származó bevételek méltányos megosztásában is számítanak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek