Te elmennél egy Madonna-koncertre, ha nem ugrál benne a világsztár?

2020/01/26  ·     ·  koncert.hu

Tegnap írtuk meg, hogy Madonna – 85 koncertből álló turnéja – nyolcadik koncertjét törölte egészségi problémákra hivatkozva. Most itt a kilencedik is...

Fotó: Madonna/FB

Ahogy az szokás, a közösségi oldalon landolt a közlemény:

Ami viszont új elem  – és ahogy azt azért sejteni lehetett –, a rajongók kezdenek kifogyni a megértésből. Egyesek úgy fogalmaznak, hogy a sztár szórakozik a közönségével. Erről feltehetően szó nincs, óriási pénz- és presztízsveszteség ez a sztár számára.

Nézzük, mit követel tőle a Madame X-turné:

Hatalmas fizikai igénybevétel, próbák, rengeteg mozgás, tánc, show... Meglehet, hogy 61 évesen az ember szervezete már azt mondja, too much. Azonban ezzel a show-val Madonna be is árazta magát: az én zenémre csak akkor kíváncsiak, ha van hozzá minden, ami szem-szájnak ingere. Eljátszik az ember a gondolattal, hogy vajon akkor is sold out koncerteket adna, ha a zenekar zenélne, a táncosok táncolnának, ő pedig, az énekesnő "CSAK" énekelne?

Szerintünk igen. De ki tudja, mire éhes a közönség, a torta is elég, vagy kell hozzá a rengeteg hab? A kommentek között böngészve számos olyan hozzászólás is olvasható, amelyekben azt javasolják, csavarja lejjebb azt lángot. (És nagyon sok olyan, amelyben azt tanácsolják, dobja be a törölközőt...)

Természetesen nem akarjuk a  világsztárt temetni, de ennyi idősen azért sejti az ember, hogy a turnék sokkal többet vesznek ki a szervezetből, mint amennyit az adni tud. Egy csodálatos pályát elintézni azzal, hogy csalódott rajongók igyekeznek megértést mutatni az "orvosok" döntésével kapcsolatban – nem méltó. Az orvosokra kenni sem az egyébként.

The show must go on – szól a mondás, de van egy pillanat, amikor már nem megy. Azt érdemes átgondolni, akkor hogyan tovább. Madonnának 17 millió követője van csak a FB-on. 17 millió ember láthatja, hogy sorra törli a koncertjeit.  S akármennyire is rajonganak érte, ez a kilenc lemondott koncert még a feketeöves Madonna-rajongókat is megosztotta. Ahogy egyikük írja:

"People don’t like playing concert roulette."

 

Lehet, hogy Madonnának abba kellene hagynia a turnézást?

 

 

 

 

 

 

 

Madonna, Madame X, turné, koncert, lemondás, London

 

 

Szólj hozzá!


Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra közönségdíjasai

Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra...

Britney Spears, a BTS és Christina Aguilera is díjat kapott a közönségtől a People's Choice Awards kedd esti átadóján, amelyet az NBC...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Omega története véget ért

Trunkos András, az Omega menedzsere a Borsnak nyilatkozott. Kimondta azt, amire sokan gondolni sem akartak Kóbor János halála után.

Torres Dani már december elején feldíszíti a karácsonyfáját

Magyar édesanya és ecuadori édesapa gyerekeként Torres Dani életében a karácsonyváró időszak kifejezetten különleges. Idén ráadásul egy gyönyörű lány is örömtelivé teszi a készülődést.
Új koncertek