Te elmennél egy Madonna-koncertre, ha nem ugrál benne a világsztár?

2020/01/26  ·     ·  koncert.hu

Tegnap írtuk meg, hogy Madonna – 85 koncertből álló turnéja – nyolcadik koncertjét törölte egészségi problémákra hivatkozva. Most itt a kilencedik is...

Fotó: Madonna/FB

Ahogy az szokás, a közösségi oldalon landolt a közlemény:

Ami viszont új elem  – és ahogy azt azért sejteni lehetett –, a rajongók kezdenek kifogyni a megértésből. Egyesek úgy fogalmaznak, hogy a sztár szórakozik a közönségével. Erről feltehetően szó nincs, óriási pénz- és presztízsveszteség ez a sztár számára.

Nézzük, mit követel tőle a Madame X-turné:

Hatalmas fizikai igénybevétel, próbák, rengeteg mozgás, tánc, show... Meglehet, hogy 61 évesen az ember szervezete már azt mondja, too much. Azonban ezzel a show-val Madonna be is árazta magát: az én zenémre csak akkor kíváncsiak, ha van hozzá minden, ami szem-szájnak ingere. Eljátszik az ember a gondolattal, hogy vajon akkor is sold out koncerteket adna, ha a zenekar zenélne, a táncosok táncolnának, ő pedig, az énekesnő "CSAK" énekelne?

Szerintünk igen. De ki tudja, mire éhes a közönség, a torta is elég, vagy kell hozzá a rengeteg hab? A kommentek között böngészve számos olyan hozzászólás is olvasható, amelyekben azt javasolják, csavarja lejjebb azt lángot. (És nagyon sok olyan, amelyben azt tanácsolják, dobja be a törölközőt...)

Természetesen nem akarjuk a  világsztárt temetni, de ennyi idősen azért sejti az ember, hogy a turnék sokkal többet vesznek ki a szervezetből, mint amennyit az adni tud. Egy csodálatos pályát elintézni azzal, hogy csalódott rajongók igyekeznek megértést mutatni az "orvosok" döntésével kapcsolatban – nem méltó. Az orvosokra kenni sem az egyébként.

The show must go on – szól a mondás, de van egy pillanat, amikor már nem megy. Azt érdemes átgondolni, akkor hogyan tovább. Madonnának 17 millió követője van csak a FB-on. 17 millió ember láthatja, hogy sorra törli a koncertjeit.  S akármennyire is rajonganak érte, ez a kilenc lemondott koncert még a feketeöves Madonna-rajongókat is megosztotta. Ahogy egyikük írja:

"People don’t like playing concert roulette."

 

Lehet, hogy Madonnának abba kellene hagynia a turnézást?

 

 

 

 

 

 

 

Madonna, Madame X, turné, koncert, lemondás, London

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek