Te elmennél egy Madonna-koncertre, ha nem ugrál benne a világsztár?

2020/01/26  ·     ·  koncert.hu

Tegnap írtuk meg, hogy Madonna – 85 koncertből álló turnéja – nyolcadik koncertjét törölte egészségi problémákra hivatkozva. Most itt a kilencedik is...

Fotó: Madonna/FB

Ahogy az szokás, a közösségi oldalon landolt a közlemény:

Ami viszont új elem  – és ahogy azt azért sejteni lehetett –, a rajongók kezdenek kifogyni a megértésből. Egyesek úgy fogalmaznak, hogy a sztár szórakozik a közönségével. Erről feltehetően szó nincs, óriási pénz- és presztízsveszteség ez a sztár számára.

Nézzük, mit követel tőle a Madame X-turné:

Hatalmas fizikai igénybevétel, próbák, rengeteg mozgás, tánc, show... Meglehet, hogy 61 évesen az ember szervezete már azt mondja, too much. Azonban ezzel a show-val Madonna be is árazta magát: az én zenémre csak akkor kíváncsiak, ha van hozzá minden, ami szem-szájnak ingere. Eljátszik az ember a gondolattal, hogy vajon akkor is sold out koncerteket adna, ha a zenekar zenélne, a táncosok táncolnának, ő pedig, az énekesnő "CSAK" énekelne?

Szerintünk igen. De ki tudja, mire éhes a közönség, a torta is elég, vagy kell hozzá a rengeteg hab? A kommentek között böngészve számos olyan hozzászólás is olvasható, amelyekben azt javasolják, csavarja lejjebb azt lángot. (És nagyon sok olyan, amelyben azt tanácsolják, dobja be a törölközőt...)

Természetesen nem akarjuk a  világsztárt temetni, de ennyi idősen azért sejti az ember, hogy a turnék sokkal többet vesznek ki a szervezetből, mint amennyit az adni tud. Egy csodálatos pályát elintézni azzal, hogy csalódott rajongók igyekeznek megértést mutatni az "orvosok" döntésével kapcsolatban – nem méltó. Az orvosokra kenni sem az egyébként.

The show must go on – szól a mondás, de van egy pillanat, amikor már nem megy. Azt érdemes átgondolni, akkor hogyan tovább. Madonnának 17 millió követője van csak a FB-on. 17 millió ember láthatja, hogy sorra törli a koncertjeit.  S akármennyire is rajonganak érte, ez a kilenc lemondott koncert még a feketeöves Madonna-rajongókat is megosztotta. Ahogy egyikük írja:

"People don’t like playing concert roulette."

 

Lehet, hogy Madonnának abba kellene hagynia a turnézást?

 

 

 

 

 

 

 

Madonna, Madame X, turné, koncert, lemondás, London

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek