Te elmennél egy Madonna-koncertre, ha nem ugrál benne a világsztár?

2020/01/26  ·     ·  koncert.hu

Tegnap írtuk meg, hogy Madonna – 85 koncertből álló turnéja – nyolcadik koncertjét törölte egészségi problémákra hivatkozva. Most itt a kilencedik is...

Fotó: Madonna/FB

Ahogy az szokás, a közösségi oldalon landolt a közlemény:

Ami viszont új elem  – és ahogy azt azért sejteni lehetett –, a rajongók kezdenek kifogyni a megértésből. Egyesek úgy fogalmaznak, hogy a sztár szórakozik a közönségével. Erről feltehetően szó nincs, óriási pénz- és presztízsveszteség ez a sztár számára.

Nézzük, mit követel tőle a Madame X-turné:

Hatalmas fizikai igénybevétel, próbák, rengeteg mozgás, tánc, show... Meglehet, hogy 61 évesen az ember szervezete már azt mondja, too much. Azonban ezzel a show-val Madonna be is árazta magát: az én zenémre csak akkor kíváncsiak, ha van hozzá minden, ami szem-szájnak ingere. Eljátszik az ember a gondolattal, hogy vajon akkor is sold out koncerteket adna, ha a zenekar zenélne, a táncosok táncolnának, ő pedig, az énekesnő "CSAK" énekelne?

Szerintünk igen. De ki tudja, mire éhes a közönség, a torta is elég, vagy kell hozzá a rengeteg hab? A kommentek között böngészve számos olyan hozzászólás is olvasható, amelyekben azt javasolják, csavarja lejjebb azt lángot. (És nagyon sok olyan, amelyben azt tanácsolják, dobja be a törölközőt...)

Természetesen nem akarjuk a  világsztárt temetni, de ennyi idősen azért sejti az ember, hogy a turnék sokkal többet vesznek ki a szervezetből, mint amennyit az adni tud. Egy csodálatos pályát elintézni azzal, hogy csalódott rajongók igyekeznek megértést mutatni az "orvosok" döntésével kapcsolatban – nem méltó. Az orvosokra kenni sem az egyébként.

The show must go on – szól a mondás, de van egy pillanat, amikor már nem megy. Azt érdemes átgondolni, akkor hogyan tovább. Madonnának 17 millió követője van csak a FB-on. 17 millió ember láthatja, hogy sorra törli a koncertjeit.  S akármennyire is rajonganak érte, ez a kilenc lemondott koncert még a feketeöves Madonna-rajongókat is megosztotta. Ahogy egyikük írja:

"People don’t like playing concert roulette."

 

Lehet, hogy Madonnának abba kellene hagynia a turnézást?

 

 

 

 

 

 

 

Madonna, Madame X, turné, koncert, lemondás, London

 

 

Szólj hozzá!


Ed Sheeran már biztos nem jön az MTV EMA gálára Budapestre

Ed Sheeran már biztos nem jön az MTV EMA gálára...

A zenész covidos lett, karanténba vonult – mindezt a közösségi médiájában jelentette be.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Három év után új lemezzel jelentkezett ZAZ

Napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnője, azaz Zaz három évvel utolsó lemeze, az 'Effet miroir' után idén nyár végén tért vissza "Imagine" című felvételével, amely soron következő albumának előfutára is egyben.

Egy hajóban eveznek: egykori zenésztársa fiával énekel duettet Charlie

Horváth Charlie egykori zenésztársának tehetséges fiával, Erb Virgillel, művésznevén Giovannival adott duettet.
Új koncertek