3 hét múlva Budapesten a dEUS

2019/05/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Hét év után visszatér Budapestre az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb európai indie- és art rock csapata, a belga dEUS. A nagyhatású együttes június 8-án érkezik majd a Barba Negra Track színpadára, az idén 20 éves kultuszalbum, a The Ideal Crash jubileumi turnéjával. Emellett már elérhető a körút apropóját adó album újrakevert, extra lemezes kiadása is.

3 hét múlva Budapesten a dEUS

A Tom Barman vezette zenekar – melyre egyszerre hatott a 80-as évek évek amerikai alternatív-, noise- és artrockja, valamint olyan kategóriákon felül álló hősök, mint Tom Waits vagy Frank Zappa – 1991-ben alakult Antwerpenben. Az együttes a Suds and Soda című MTV-s slágerrel és Worst Case Scanario című bemutatkozó nagylemezzel robbant be 1994-ben. A menet közben tagcseréken átesett zenekar nem maradt egylemezes csoda, mert az 1994-es In a Bar Under The Sea, majd idei turnéjuk tárgya, az 1999-es The Ideal Crash ugyancsak nagy szakmai- és közönségsikert arattak, és kultstátuszba emelték a belga formációt.

A kilencvenes évek végén több éves szünetre vonultak el, ám azóta újabb négy lemezt jelentettek meg (a legutóbbi a 2012-es Following Sea). Most, újabb hosszú hiátus után új albumon dolgoznak, mely 2020-ban jelenik meg. Az új lemez dalainak megírásában a dEUS 2018-én elején bemutatkozott új gitárosa, Bruno de Groote is aktívan közreműködik. Ezek közül talán már élőben is hallhatunk egyet-kettőt.

Ami pedig az idei évet illeti: a The Ideal Crasht felidéző, Budapestet is érintő tavaszi és kora nyári körút mellé a ma már klasszikusként kezelt 1999-es lemez remasterelt újrakiadása is megérkezett.

A dEUS stílusformáló hatását és státuszát mi sem jelzi jobban, minthogy rajongóik között olyan zenészeket találunk, mit P. J. Harvey, az REM-frontember, Michael Stipe, Matt Bellamy a Muse-ból vagy Guy Garvey, az Elbow énekese. Zenéjük magyar együttesekre is hatott, olyanokra, mint a Quimby vagy a Heaven Street Seven. Nem csoda, hogy a jubileumi The Ideal Crash-turné iránti érdeklődést már nem egy telt házas esemény jelzi. Ilyen például május végén Brüsszel, ahogy egymás után 8(!) sold out fellépése lesz a Tom Barmannak és csapatának.

Budapesten:
2019. június 8., 20:00
Barba Negra Track (1117 Budapest, Neumann János u. 2)

dEUS, Barba Negra Track

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek