A kannibál császárról elnevezett zenekar a Dürerben ad önálló koncertet

2019/10/22  ·   Ajánló   ·  mmi

A közelmúltban a Metallica társaságában turnézott a norvég stoner rocker BOKASSA, a fáma szerint még Slash is a színpadra állt a zenekar "Who the fuck is Bokassa?" feliratú pólójában. Idén novemberben önálló turné keretében járják végig Európát.

A Metallicával turnéztak, most a Dürerbe jönnek: BOKASSA

Térjünk vissza egy percre a Slash pólóján feltett kérdésére, már ami a névválasztást illeti. Nem kell az embernek vágnia a Közép-afrikai köztársaság komplett történetét, de ez a név azért eléggé ismert a világon... Bokassa császár (a császárrá avatási szertartás 20 millió amerikai dollárba került, és csődbe juttatta az elszegényedett országot) kimaxolta a személyi kultuszt. Azt és ott lopott, amit csak lehetett, azt és úgy ölt meg, aki csak az útjában állt. Ennél jobban itt most ezt nem részleteznénk, legyen elég annyi, hogy többek között diákok közé lövetett, a koldusokat repülőről hajigálta le, és bukása után a mélyhűtőjében ellenfelei holttestére bukkantak. Kétszer is halálraítélték, bár a kannibalizmus vádja alól felmentették, és végül a kivégzést is megúszta életfogytiggal. Nem annyira világos, hogy a zenekar miért pont ezt a nevet választotta, ez legalább olyan, mintha Hitlerről neveznének el egy bandát. Egyébként norvégul a bokassa szó könyvespolcot jelent... De maguk is elismerték, hogy nem igazán ez utóbbi volt a kiindulási pont, hanem az, amikor Olav olvasott egy könyvet a diktátorról. Bár a kettő itt valahogy összekapcsolódik.

A Bokassa zenekar ennek ellenére vagy ezzel együtt nagy népszerűségnek örvend, Lars Ulrich például így nyilatkozott róluk:

"Az egész Bokassa valami kibaszottul jó. A dalok amiket írnak, az energia, a rezgés ami árad belőlük abszolút friss jelenség a színtéren. Mikor egy éve először hallottam a zenéjüket, teljesen el voltam szállva tőle, és az hogy van lehetőségünk bemutatni őket egy nagyobb közönségnek, fantasztikus érzés!" – méltatta a thrash legendák dobosa a zenekart még idén januárban, nagyjából egy évvel azután, hogy egy rádióműsorában a "legújabb kedvenc zenekarának" nevezte őket.

Azért az nem mindennapos jelenség, hogy szinte ismeretlen, kisebb zenekarok mögé legendák adnak szelet...

A "Riffs, Hooks, Breakdowns and Freedom" turné hazánkat november 27-én, a Dürer Kertben éri el, ahol az idén megjelent Crimson Riders című új lemezét mutatja be a zenekar, vagyis Olav Dowkes, Jørn Kaarstad és Bard Linga. A turnéhoz csatlakozott az angol PUPPY, akik idén adták ki első, The Goat című nagylemezüket. A zenekar üzent a magyar rajongóknak:

 

 

 

Bokassa, stoner punk, Metallica, Dürer kert

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek