Mamma Mia!

Aki visszautasította Kanye West felkérését – különleges zenészek februárban a Hajón

2018/01/31  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Izgalmasabbnál izgalmasabb események lesznek februárban is az A38 Hajón, a Petőfi híd budai hídfőjénél. Rengeteg műfaj felvonul a hazai altertől a rockig, a metalcore-tól a popzenéig – ezekből válogattunk.

Fotó: King Krule

Elsőként egy szokatlan projektet ajánlunk. A Spencer Hill Magic "BIG" Band nagyzenekari felállásban adja elő Bud Spencer és Terence Hill filmdalait a hajó nagytermében. Sokan szeretjük Guido és Maurizio de Angelis dalait ezekben a filmekben, jó kis táncolós mulatságnak ígérkezik ez. (február 2., 20.00).

A 7 tagú zenekar plusz 4 zenésszel bővül ki

 

A következő nap a metálcore jegyében telik, 3 amerikai és egy ausztrál zenekarral nézünk elébe egy jó kis zúzós estének. Kiváló alkalom ez arra, hogy megismerkedjünk a tengerentúli metálélettel, hol tartunk ehhez képest, vagy ők hol tartanak hozzánk képest. A WE ARE STRONGER THAN BEFORE turné keretében hallhatjuk a Miss May I (USA), Fit For A King (USA), Void Of Vision (AUS), Currents (USA) zenekarokat.

 Még erősebbek vagyunk...

 

A Dal 017-ben tűnt fel a Soulwave együttes, akiket azóta szorgalmasan mutogatnak  rádiók, és egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. A fiúk most tévéfelvétellel egybekötött akusztikus estet tartanak a Petőfi Akusztik keretén belül. A limitált férőhelyes felvételen jelentkezési sorrendben, ingyenes regisztrációval lehet részt venni.

Regisztrálni a Hajó oldalán lehetet, de már betelt.

 

Február 8-án először ad koncertet Budapesten az iráni születésű, hollandiai énekes-művész, aki saját definíciót adott a modern popzenének: 2018. február 8-án a "Wanderess" turnéja keretében érkezik Budapestre SEVDALIZA! Az énekesnő provokatív és szexi megjelenése mellett olyan globális és aktuális témákat feszeget dalaiban, mint a nők helyzete, a szexualitás, az anyaság és a hatalom. Tavasszal megjelent bemutatkozó lemeze, az ISON elsöprő sikert aratott Nyugat-Európában és Amerikában.

A koncert már sold out, aki ott lesz, annak jó bulizást!

 

A Kutya Vacsorája tulajdonképpen Varga Líviusz szólóprojektje, de mégsem, hiszen olyan zenészekkel veszi körül magát, akikkel biztonsággal meg tudja valósítani eklektikus elképzeléseit, különleges zene-szöveg kombinációit. Nagyszerű élmény azoknak, akik bírják a színes, ellentétes hangulatokban bővelkedő, stíluskavalkád-jellegű, bogozni- és megélnivaló zenét! A ritmusok felől a hiphop és triphop és latin,- a gitárhangok és az elektronika felől a totál experimentália, a poszt-rock,- Livius éneke és dumái felől az egyszemélyes humor, a kávéházi stand-up comedy, a hiphop, a ragga, a Quimbyből ismert "liviusos" "sanzonhoz dumálok, történetet mesélek" – és a blues.
Mindez 10-én, szombaton este 8-tól.A Szerelem Hétszer című új lemez bemutatója lesz

 

Másnap a punk rock amerikai ősatyja, a The Sonics mutatja be 2015-ben megjelent új albumát. A több feloszláson és visszatérésen átesett, zúzós ős-garázsrock zenekarral fejest ugorhatunk a ’60-as évekbe. Tehát 11-én 19.30-tól a The Sonics, utána pedig Gemma Ray.

 Az új albumra 50, azaz ötven évet kellett várni!

 

Miután végig teltházakkal turnézza végig Amerikát és Európát, a mindössze 23 éves King Krule, az összehasonlíthatatlan hangú brit zenész-énekes-producer, aki évekkel ezelőtt visszautasította Kanye West felkérését egy közös dal elkészítésére - most ellátogat hozzánk is. 12-én az A38 Hajó koncerttermében mi is élvezhetjük a hamisíthatatlan énekhangra épülő, vérbeli dél-londoni srác darkwave-es, hiphoppal és elektronikával tarkított indie zenéjét.

Nemcsak a zenéjével alkot különlegeset: nemrég egy divatmárkát is elindított

 

17-én az Ozone Mama mutatja be új, Cosmos Calling cíúj albumát, ami az amerikai Ripple Music gondozásában jelent meg a napokban. Nagyot fordult a világ a hard rock egyik legígéretesebb hazai szereplőjével, felívelőben nemzetközi karrierjük legújabb gyümölcsét ezen a koncerten vehetik majd kezükbe a rajongók. A rock, blues és pszichedelikus pop elegyében utazó banda erős és karcos hangzása azt eredményezte, hogy játszottak már együtt a Rivals Sonsszal és a Blues Pisszel is, úgyhogy érdemes időben érkezni és őket is meghallgatni.

Előttük – a nemzetközi együttműködés jegyében – a Bécsből érkező The Weight melegít be.

Ki hitte volna, hogy már 30 évesek az Alter Rock Dinoszauruszai, az Üllői Úti Fá:k? Aki nem hiszi, járjon utána 22-én, a lendület a huszonöt évvel ezelőtt kiadott első kazettájukhoz képest mit sem változott. A hangulat ugyanaz: kimondott és kimondhatatlan kocsmabölcsességektől a spirituális önmegfejtésen át a kendőzetlen igazság kimondásáig, sokféle egyveleg, a zene mindig olyan, amilyet a dalszöveg megkíván, ez a banda sokoldalúságának titka. A jeles évforduló apropóján főleg ősrégi dalok csendülnek fel. És nem utolsósorban saját, 2018-as aktnaptárjuk is kapható lesz a koncerten...

A dinók előtt lesz egy kis Kinopuskin, a little town feeling prófétái is születésnapjukat ünneplik ezen az estén.

A beszédes nevű urban pop/triphop-újító Ghospoet hét év után ismét Budapesten lép fel február 23-án este 8-kor. A védjegyszerű énekbeszédét a Massive Attacknek is kölcsönző Obaro Ejimiwe nemcsak új lemezzel, hanem megváltozott felállással tér vissza: a Dark Days & Canapést című lemezét teljes zenekarral vette fel, ők a turnéra is elkísérik. A korai kiadványok ütemközpontúsága helyett a Radiohead befordult gitárzenéjét idéző alapokon viszont ugyanolyan hipnotikusan terülnek el a spoken wordbe hajló vallomások nagyvárosi szorongásról, görbe estékről, mulandóságról és még sok másról, mint eddig.

Hét év után ismét Budapesten

 

Programok még:

KEREK FEST a Hajón

Beri Ary és a Pillangók 30 – jubileumi koncert az A38-on

David Bowie – két évforduló, két különleges megemlékeztés

 


 

 

Szólj hozzá!


Vagy Sehol Klub a Mixát Udvarban – Kiss Llaci és barátai havonta egyszer összegyűlnek zenélni, beszélgetni

Vagy Sehol Klub a Mixát Udvarban – Kiss Llaci és...

Annyit nyígtunk már azon, hogy hol vannak a régi zenekaros klubok: most tessék, itt van egy, minden kívánságunk így teljesüljön. A klub Kiss Llaci...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Tavaszi szél vizet áraszt – Amerikai énekesnővel készített közös dalt Lotfi Begi

A magyar dj-producer és Cecilia Gault Heartbreak című száma és klipje éppen az imént debütált.

Házhoz megy a szerenád Valentin-napon

A Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjai Valentin-napon házhoz viszik a klasszikus zenei élményt egy szerencsés budapesti lakosnak, akinek saját otthonában adnak 15 perces szerenádot.
Új koncertek