Aki visszautasította Kanye West felkérését – különleges zenészek februárban a Hajón

2018/01/31  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Izgalmasabbnál izgalmasabb események lesznek februárban is az A38 Hajón, a Petőfi híd budai hídfőjénél. Rengeteg műfaj felvonul a hazai altertől a rockig, a metalcore-tól a popzenéig – ezekből válogattunk.

Fotó: King Krule

Elsőként egy szokatlan projektet ajánlunk. A Spencer Hill Magic "BIG" Band nagyzenekari felállásban adja elő Bud Spencer és Terence Hill filmdalait a hajó nagytermében. Sokan szeretjük Guido és Maurizio de Angelis dalait ezekben a filmekben, jó kis táncolós mulatságnak ígérkezik ez. (február 2., 20.00).

A 7 tagú zenekar plusz 4 zenésszel bővül ki

 

A következő nap a metálcore jegyében telik, 3 amerikai és egy ausztrál zenekarral nézünk elébe egy jó kis zúzós estének. Kiváló alkalom ez arra, hogy megismerkedjünk a tengerentúli metálélettel, hol tartunk ehhez képest, vagy ők hol tartanak hozzánk képest. A WE ARE STRONGER THAN BEFORE turné keretében hallhatjuk a Miss May I (USA), Fit For A King (USA), Void Of Vision (AUS), Currents (USA) zenekarokat.

 Még erősebbek vagyunk...

 

A Dal 017-ben tűnt fel a Soulwave együttes, akiket azóta szorgalmasan mutogatnak  rádiók, és egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. A fiúk most tévéfelvétellel egybekötött akusztikus estet tartanak a Petőfi Akusztik keretén belül. A limitált férőhelyes felvételen jelentkezési sorrendben, ingyenes regisztrációval lehet részt venni.

Regisztrálni a Hajó oldalán lehetet, de már betelt.

 

Február 8-án először ad koncertet Budapesten az iráni születésű, hollandiai énekes-művész, aki saját definíciót adott a modern popzenének: 2018. február 8-án a "Wanderess" turnéja keretében érkezik Budapestre SEVDALIZA! Az énekesnő provokatív és szexi megjelenése mellett olyan globális és aktuális témákat feszeget dalaiban, mint a nők helyzete, a szexualitás, az anyaság és a hatalom. Tavasszal megjelent bemutatkozó lemeze, az ISON elsöprő sikert aratott Nyugat-Európában és Amerikában.

A koncert már sold out, aki ott lesz, annak jó bulizást!

 

A Kutya Vacsorája tulajdonképpen Varga Líviusz szólóprojektje, de mégsem, hiszen olyan zenészekkel veszi körül magát, akikkel biztonsággal meg tudja valósítani eklektikus elképzeléseit, különleges zene-szöveg kombinációit. Nagyszerű élmény azoknak, akik bírják a színes, ellentétes hangulatokban bővelkedő, stíluskavalkád-jellegű, bogozni- és megélnivaló zenét! A ritmusok felől a hiphop és triphop és latin,- a gitárhangok és az elektronika felől a totál experimentália, a poszt-rock,- Livius éneke és dumái felől az egyszemélyes humor, a kávéházi stand-up comedy, a hiphop, a ragga, a Quimbyből ismert "liviusos" "sanzonhoz dumálok, történetet mesélek" – és a blues.
Mindez 10-én, szombaton este 8-tól.A Szerelem Hétszer című új lemez bemutatója lesz

 

Másnap a punk rock amerikai ősatyja, a The Sonics mutatja be 2015-ben megjelent új albumát. A több feloszláson és visszatérésen átesett, zúzós ős-garázsrock zenekarral fejest ugorhatunk a ’60-as évekbe. Tehát 11-én 19.30-tól a The Sonics, utána pedig Gemma Ray.

 Az új albumra 50, azaz ötven évet kellett várni!

 

Miután végig teltházakkal turnézza végig Amerikát és Európát, a mindössze 23 éves King Krule, az összehasonlíthatatlan hangú brit zenész-énekes-producer, aki évekkel ezelőtt visszautasította Kanye West felkérését egy közös dal elkészítésére - most ellátogat hozzánk is. 12-én az A38 Hajó koncerttermében mi is élvezhetjük a hamisíthatatlan énekhangra épülő, vérbeli dél-londoni srác darkwave-es, hiphoppal és elektronikával tarkított indie zenéjét.

Nemcsak a zenéjével alkot különlegeset: nemrég egy divatmárkát is elindított

 

17-én az Ozone Mama mutatja be új, Cosmos Calling cíúj albumát, ami az amerikai Ripple Music gondozásában jelent meg a napokban. Nagyot fordult a világ a hard rock egyik legígéretesebb hazai szereplőjével, felívelőben nemzetközi karrierjük legújabb gyümölcsét ezen a koncerten vehetik majd kezükbe a rajongók. A rock, blues és pszichedelikus pop elegyében utazó banda erős és karcos hangzása azt eredményezte, hogy játszottak már együtt a Rivals Sonsszal és a Blues Pisszel is, úgyhogy érdemes időben érkezni és őket is meghallgatni.

Előttük – a nemzetközi együttműködés jegyében – a Bécsből érkező The Weight melegít be.

Ki hitte volna, hogy már 30 évesek az Alter Rock Dinoszauruszai, az Üllői Úti Fá:k? Aki nem hiszi, járjon utána 22-én, a lendület a huszonöt évvel ezelőtt kiadott első kazettájukhoz képest mit sem változott. A hangulat ugyanaz: kimondott és kimondhatatlan kocsmabölcsességektől a spirituális önmegfejtésen át a kendőzetlen igazság kimondásáig, sokféle egyveleg, a zene mindig olyan, amilyet a dalszöveg megkíván, ez a banda sokoldalúságának titka. A jeles évforduló apropóján főleg ősrégi dalok csendülnek fel. És nem utolsósorban saját, 2018-as aktnaptárjuk is kapható lesz a koncerten...

A dinók előtt lesz egy kis Kinopuskin, a little town feeling prófétái is születésnapjukat ünneplik ezen az estén.

A beszédes nevű urban pop/triphop-újító Ghospoet hét év után ismét Budapesten lép fel február 23-án este 8-kor. A védjegyszerű énekbeszédét a Massive Attacknek is kölcsönző Obaro Ejimiwe nemcsak új lemezzel, hanem megváltozott felállással tér vissza: a Dark Days & Canapést című lemezét teljes zenekarral vette fel, ők a turnéra is elkísérik. A korai kiadványok ütemközpontúsága helyett a Radiohead befordult gitárzenéjét idéző alapokon viszont ugyanolyan hipnotikusan terülnek el a spoken wordbe hajló vallomások nagyvárosi szorongásról, görbe estékről, mulandóságról és még sok másról, mint eddig.

Hét év után ismét Budapesten

 

Programok még:

KEREK FEST a Hajón

Beri Ary és a Pillangók 30 – jubileumi koncert az A38-on

David Bowie – két évforduló, két különleges megemlékeztés

 


 

 

Szólj hozzá!


Tengerparti elvágyódás Belau módra az Eötvös 10-ben

Tengerparti elvágyódás Belau módra az Eötvös 10-ben

A könnyed electronica szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut, melynek célja továbbra is az, hogy...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Tarajos Hullámok a Balaton-felvidéken – Ilyen volt a Gödör Camp

Mivel ma nyit a Gödör klub, immár a harmadik, vagy ha az egykori Nyolctízet is ide vesszük, akkor a negyedik, kiváló alkalom ez arra, hogy írjak a velük kapcsolatos nyári élményeimről. Valamint arra, hogy remekül leplezzem azt, hogy kissé lustán írom a cikkeket.

Hivatalosan is megsemmisítik Pécsen a tangózást tiltó rendeletet

A szeptember 22. és 26. között zajló, idén 30. alkalommal megrendezendő Pécsi Napok fesztiválon a koncertek mellett megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek