Akit Hans Zimmer is bekövetett a Facebookon

2023/03/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Májusban lép fel először Budapesten Péter Bence, a 31 éves, világszerte ismert zongorazseni, aki már 40 országban koncertezett

Akit Hans Zimmer is bekövetett a Facebookon

Debrecenben született, világkörüli útjairól Hajdúböszörménybe érkezik haza a fiatal magyar zongoravirtuóz, aki mára már ünnepelt előadóművész: világsztárok sora követi munkásságát, s akinek utánozhatatlan stílusban előadott koncertjeire már hónapokkal előre elfogynak a jegyek. 

“A nagymamám pianínójával kezdődött minden” – emlékezik vissza Bence, aki még nem volt kétéves, amikor emlékezetből pötyögte le az öreg hangszeren egy rajzfilm zenéjét. Ekkor már nem volt kérdés: az ifjú tehetséget beszippantotta a zene világa. Ötévesen kezdte a zeneiskolát, majd jött a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, és a nagy vágya is teljesült: felvették a Berklee College of Musicba, a világ egyik legnagyobb kortárs zeneművészetet oktató egyetemére, ahol korábban - mások mellett – Al Di Meola, Steve Vai vagy a Gyűrűk Ura sorozat zenéjéről is ismert Howard Shore is tanult.

Eredetileg filmzeneszerző akart lenni, ezért is jelentkezett a Berkleere, aztán hirtelen berobbant első feldolgozása, Michael Jackson Bad című száma, s innen már az előadóművészetre összpontosított. „Ekkor jött a késztetés, hogy a zongorát olyan mértékben kihasználjam, mintha egy zenekarra írnék át valamit” – nyilatkozta korábban.

Közben a Berkleen megismerkedett nagy példaképével, a Csillagok Háborúja és Indiana Jones zenéjét jegyző John Williams-szel, de barátságot ápol az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmerrel is. “Ő egyszer csak »bekövetett« a Facebookon” – mesélte Bence. Hans Zimmer kommentelte is már az ifjú művész videóját, sőt, személyesen is találkoztak. John Williams-szel pedig legutóbb tavaly decemberben találkoztak, amikor a Milánói Scala igazgatójának invitálására ment el a világhírű zeneszerző koncertjére.

Péter Bencét 2,3 millióan követik a legnagyobb közösségi oldalon. Követői közt van a 16-szoros Grammy- díjas David Foster, követi őt Jonathan Moffett, aki Michael Jackson karrierje alatt a sztár dobosa volt, és akinek nagy terve, hogy egy kollaborációt hozzon össze Bencével. És követi a zongoristát David Paich, a Toto billentyűse, az "Africa" c. dal szerzője is. Nem véletlenül:

Videóit pedig már több mint 1 milliárd alkalommal nézték meg az interneten. A legnagyobb élményt azonban a színpadon nyújtja, ezt több mint negyven ország közönsége bizonyíthatja, és olyan nevek, mint a Szigeten is korábban többször fellépő Mika vagy akár Geri Halliwell énekesnő, a Spice Girls korábbi tagja, akik szintén élőben élvezték Bence produkcióját.

Péter Bence most először ad nagykoncertet Budapesten, május 26-án, az MVM Dome-ban.

 

Péter Bence, MVM Dome

 

 

Szólj hozzá!


Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Budapesten, a Városháza pop-up parkban tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Vagy mégis? SEMMI címmel jelent meg az ötödik Elefánt nagylemez, amelyet nemrégiben az általunk is bemutatott Van Harag című zaklatott hangvételű dallal vezettek fel.

Jön, jön, jön a második Denagyvilág fesztivál Szigetmonostoron

A fesztivál az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával.
Új koncertek