Az ember, aki Grammy-díjat kapott a Mumford & Sons lemezének keveréséért, az A38-ra jön

2018/11/27  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az A38 Akadémia és a Hangfoglaló december 4-i közös rendezvényének vendég-előadója a Grammy-díjas brit hangmérnök-producer, Matt Lawrence lesz.

Az ember, aki Grammy-díjat kapott a Mumford & Sons lemezének keveréséért, az A38-ra jön

Mit tudunk róla?

Többek között azt, hogy Grammy-díjat kapott a Mumford & Sons Babel című lemezének keveréséért. A Babel tripla platinalemez lett Nagy-Britanniában, és csak Amerikában például több mint két és félmillió példány kelt el belőle. Az egyik legismertebb dal az albumról az I Will Wait.

Van Morrison hét lemezén is dolgozott, de a Bath melletti stúdiójában rögzítette albumát Paul Weller, a Stereophonics vagy Annie Lennox is. Innen került a világszínvonalat jelentő Metropolis stúdióba, ahol már a U2, a Clash, a Rolling Stones, Elton John vagy a Garbage számait és lemezeit vette fel és keverte, de Björkkel vagy DJ Shadow-val is dolgozott együtt. Több mint tíz éve tevékenykedik szabadúszóként, és egészen elképesztő névsor szerepel a portfóliójában: Adele, Amy Winehouse, Ellie Goulding, Emeli Sande, a One Direction, Robbie Williams, a The White Stripes, Beyoncé vagy Lady Gaga.

Ez elég meggyőző... És mit fog csinálni?

Az A38 Hajó és szakmai platformja, az A38 Akadémia nagy hangsúlyt helyez a szakmai együttműködésekre, például a magyar könnyűzenét támogató Hangfoglaló Programmal, illetve a magyar zenei exportot segítő HOTS - Hungarian Oncoming Tunes-zal. Így december 4-én az A38 Hajó lesz a helyszíne a HOTS következő workshopjának, melyen a vendég-előadó a brit hangmérnök-producer lesz. A workshopon Matt előadása mellett egy listening sessionre is sor kerül, mely során a résztvevők közösen elemzik az előre beküldött dalokat.

Amennyiben szeretnéd megmutatni a dalodat a producernek, küldd el .wav kiterjesztésben az info@hotsmusic.hu címre "Matt Lawrence workshop" tárgyú e-mailben. A beérkezett dalokból a  producer választja ki azokat a dalokat, amikkel foglalkozni szeretne a session ideje alatt.

Matt Lawrence, producer, A38, Hangfoglaló, NKA, Mumford & Sons, U2, Clash, The Rolling Stones, Elton John, workshop

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek